enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
24°C
Diyarbakır
24°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesine dün İller bankasından gelen paranın personel maaşlarına bile yetmediği ve 7 milyon açık verildiği ortaya çıktı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da, 31 Mart seçimlerinden önce AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tarafından yönetilen ve 5 yılda yaklaşık 500 personelin işe alındığı Bağlar Belediyesinde yeni yönetimi personel giderleri kara...
11.05.2024
TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta şampiyon olan Amedspor, Diyarbakır Stadyumunda düzenlenen muhteşem bir törenle kupasını aldı. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor, 12 yıl sonra gelen şampiyonluk için Diyarbakır Stadyumunda bir tören düzenledi. Binlerce taraftarın katıldığı tören, renkli görüntülere sahne oldu. Yapılan konuşmaların ardından şampiyon kupasına kavuştu. Kupa ve madalyaları TFF 1.2.ve 3.Liglerden Sorumlu...
11.05.2024
Çermik ilçesine çıkarma yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, kırsal mahalleleri tek tek gezerek halkın sorunlarını yerinde tespit etti, çözüm önerilerini paylaştı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Çermik ilçesinin kırsal mahallelerini tek tek gezerek halkın sorunlarını yerinde dinledi....
11.05.2024
Amedspor’un şampiyonluk kupa töreninde konuşan Başkan Aziz Elaldı, destek ve moral olan herkese teşekkür etti. DİYARBAKIR GAZETE– Başkan Elaldı konuşmasında desteklerinden dolayı CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İstanbul büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP genel başkanı Özgür Özel’e, Selahattin Demirtaş’a, DTSO Başkanı Mehmet kayaya teşekkür etti. Özellikle İmamoğlu ve...
11.05.2024

AK Partiye ‘Kaçak elektrik’ cezası iddiası!

AK Partiye ‘Kaçak elektrik’ cezası iddiası!
REKLAM ALANI

DEDAŞ’ın, Bismil İlçe Başkanlığı’na ‘kaçak elektrik’ kullandığı gerekçesiyle 20 bin 430 TL para cezası kestiği ortaya çıktı.

Parti, cezaya itiraz edip milletvekillerine şikayette bulunurken, DEDAŞ ise herhangi bir cezai işlemin olmadığını iddia etti. Kafaları karıştıran olay ve cevap bekleyen soru ise, ilçe teşkilatı kaçak elektrik kullandı mı?. Bu sorumuzu yanıtlayan Ak Parti Bismil İlçe Başkanı Hadi Akaydın, “Parti binamızda kesinlikle kaçak kullanılmadı. Kaçak kullandığımızı iddia ediyorlarsa gelip incelesinler, kaçak çıkarsa parti başkanlığından istifa eder ve DEDAŞ’tan özür dilerim” dedi.

Son dönemlerde vatandaşlara haksız ceza kestiği yönünde tepkilere ve iddialara konu olan DEDAŞ, bu kez çok farklı bir iddia ile gündemde. Geçtiğimiz Kasım ayında Ak Parti Bismil İlçe binasına giden DEDAŞ görevlileri sayaç kontrolü yaptı. Kontrol sonrası DEDAŞ görevlileri, İlçe binasında kaçak elektrik kullanıldığı iddiasıyla 20 bin 430 TL ceza kesti. Ceza karşısında şok olan ilçe teşkilatı önce cezaya itiraz etti, ardından olayı yargıya taşıdı. Öte yandan DEDAŞ’ın geçen yıl, AK Parti İlçe teşkilatına ilamsız icra  takibi nedeniyle 4 bin 700 TL ceza kesildiği öğrenildi.

OLAY MİLLETVEKİLLERİNE BİLDİRİLDİ

İddialar üzerine görüştüğümüz Ak Parti Bismil İlçe Başkanı Hadi Kaya, önemli açıklamalarda bulundu. Kaya, Cezanın haksız olduğunu belirten Akaydın, konuyu yargıya taşıdıklarını, aynı zamanda DEDAŞ’ın uygulamalarını milletvekilleri ve partinin üst organlarına bildirdiklerini söyledi. Akaydın, İl teşkilatından giderler için aylık 16 bin TL ödenek aldıklarını hatırlatarak DEDAŞ’ın haksız bir şekilde verdiği 20 bin 430 TL para cezasının şokunu yaşadıklarını söyledi.

’CEZAYI 10 TL’YE DÜŞÜRELİM TEKLİFİ YAPILDI’

Akaydın,”DEDAŞ maalesef bu şekilde birçok kuruma, vatandaşa haksız şekilde ceza kesiyor. Biz bu işte iyi niyet aramıyoruz. Cezanın gerekçesini net olarak ifade etmediler ama biz kaçak gerekçesiyle verildiğini biliyoruz. AK Parti’nin ilçe teşkilatı nasıl kaçak elektrik kullanır?. Böyle bir şey yok ve olamaz da.  Bu bize ve partimize yönelik haksızlıktır, hakarettir. DEDAŞ’la görüştük, bize parayı 10 bin TL’ye düşürebileceklerini söylediler. Haksız bir işlemle verilen cezayı niye ödeyelim?. Olayı milletvekillerine ve partimizin yönetimine aktardık. Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi.

TESPİT ETSİNLER İSTİFA EDERİM

DEDAŞ’ın birçok kişiye hayali cezalar kestiğini iddia eden Akaydın, “Gelen kişiler doğru dürüst kontrol etmeden insanlara cezalar kesiyor. Partime geçen yılda ilamsız icra  takibi nedeniyle 4 bin 700 TL ceza kesildi. Geçen yıl kesilen cezayı ödedik. Şuana kadar partimin bir kuruş burçu yoktur. Biz durumu zaten yargıya taşıdık. Partimde kesinlikle kaçak elektrik kullanılmamıştır. Her ay düzenli olarak borcumuzu ödüyoruz. Böyle bir cezayı siz nasıl kesersiniz. Şayet kaçak kullanıldığını iddia ediyorlarsa tarafsız kişiler gelsin her türlü incelemeyi yapsın. Partimde kaçak elektrik kullanıldığı tespit edilirse bir dakika durmam istifa eder ve özür dilerim. Biz mahkemeden olayla ilgili zaten keşif istedik. DEDAŞ bu bölgede ana muhalefet partisi rolüne soyunmuş. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bize yapamadığını bunlar yapıyor” dedi.

KARAGÜZEL: “OLAYDA ART NİYET ARANMASINI DOĞRU BULMUYORUZ”

Konuyla ilgili görüştüğümüz DEDAŞ yetkilileri ise, konuyla ilgili gerekli incelemeleri yaptıklarını, ancak kayıtlarda bahse konuyla alakalı cezai işlemin olmadığını bildirdiler. DEDAŞ Bölge Müdürü Murat Karagüzel ise, olayda art niyet aranmasının doğru olmadığını, böyle bir şeyin söz konusu dahi olamayacağını ifade ederek, olayın kaçak elektrik veya ceza değil biriken ödemelerden kaynaklandığını ifade etti.

HAKİME DE CEZA KESİLDİ İDDİASI

Bu arada DEDAŞ’ın Bismil adliyesinde görev yapan bir hakime de kaçak elektrik kullandığı gerekçesiyle para cezası kestiği, hakimin dava açması üzerine DEDAŞ’ın daha sonra bu cezayı geri çektiği belirtildi. (Dilek Akın/özel-Tigris Haber Gazetesi)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme