enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4936
EURO
34,9018
ALTIN
2.438,10
BIST
9.716,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

Baba ve kızının cinayeti şüphelisi 2 kişiye tahliye

Baba ve kızının cinayeti şüphelisi 2 kişiye tahliye
REKLAM ALANI

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde Selahattin Özkahraman ve kızı Suriye Özkahraman’ı öldürmekle suçlanan tutuklu sanıklardan 2’si tahliye edildi. Tahliyelerle birlikte davada, tutuklu sayısı bire düştü.

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde, muhtarlık seçimlerinde kendi adaylarına oy vermedikleri gerekçesiyle Selahattin Özkahraman ve kızı Suriye Özkahraman’ı kasten öldürmekten sanıklar Emre ve Engin Yalçın tutuklu sanıklar Remzi, Hayrettin, Ferit Yalçın ile tutuksuz sanıklar Şeyhmus Yalçın ve Birgül Menteş’in yargılandığı davada, Ferit Yalçın ve Hayrettin Yalçın tahliye edildi. 2 kişinin tahliyesiyle birlikte dava, tutuklu sanık sayısı bire düştü.

Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu bulundukları cezaevinde Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’yle (SEGBİS) ile bağlanan Ferit, Hayrettin, Remzi Yalçın, kendilerine isnat edilen suçlamaları kabul etmeyerek, Selahattin Özkahraman ve kızı Suriye Özkahraman’ın ölümünün kendi silahlarıyla olmadığını savundu.

 TUTUKLULUĞUN DEVAMI YÖNÜNDE MÜTALAA VERİLDİ

Cumhuriyet Savcısı, firari sanık Emre Yalçın’ın yakalama emrinin sonucunun beklenmesine, tutuklu sanıkların üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, isnat edilen suçun katalog suçlardan oluşu nedeniyle tutukluluğun devamı yönünde karar verilmesin talep etti.

‘BOŞ KOVAN BIRAKMADIM’

Ardından beyanda bulunan müşteki Vahit Özkahraman, dosyada delil karartmaya dönük emare varken sobanın içerisinde plastik eldivenin bulunduğunu, sanık Remzi Yalçın’ın silahı kullandığını beyan etmesine rağmen parmak izi çıkmadığını kaydetti. Vahit, “Araca ilişkin parmak izinin akşam alındığı, tüm bunlara rağmen Şeyhmus Yalçın’nın parmak izi çıkmaması nedeniyle tahliye edilmesine itirazımız bulunmaktadır. Ayrıca geçen celse sanık müdafileri 30 adet boş kovanın benim oraya attığımı söylediler. Bu isnadı üzülerek karşıladım. Ben bırakmış olsam annemin beyanına göre 4 kişi silah kullanmış ve olay günü sadece bir silaha ait boş kovan bırakmış olsam, diğer sanıklar için de birkaç tane atardım. O senaryoyu yazmış olsaydım 4 kişi için ayrı ayrı kovan bırakırdım” diye konuştu.

TUTUKLULUĞUN DEVAMINI TALEBİ

Müştekilerin avukatı Avukat Ali Yavuz Aktan, tanık beyanlarına ve aleyhe olan hususları kabul etmediklerini ve tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamını istedi.  Müştekilerin bir diğer avukatı olan Mehmet Koyuncu, meslektaşlarının beyanlarına iştirak ettiklerini, tüm delillerin Suriye’nin annesi Güzel Özkahraman’ın beyanlarını doğruladığını ve tutuklu sanıkların tutukluluğunun devamını talep etti.  Sanıklar ise önceki beyanlarını tekrar ederek, tahliye talebinde bulundu.

Sanıkların avukatları Kutbettin Odabaşı, aleyhe olan hususları kabul etmediklerini, maktulün elinden svap alınmasını talep etmelerine, 2 sayfa delil toplanma dilekçeleri vermelerine rağmen delillerin toplanmadığını ve müvekkillerinin adli kontrolle serbest bırakılmalarını talep etti.

2 SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme, sanık Remzi Yalçın’ın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti bakımından adli kontrol tedbirinin uygulanmasının yetersiz kalacağını belirterek tutukluluğun devamına karar verdi.  Mahkeme sanıklar Emre Yalçın ve Engin Yalçın hakkında çıkarılan yakalama emrinin infazının beklenilmesine, sanıklar Ferit Yalçın ve Hayrettin Yalçın’ın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyetinin değişme ihtimalinin bulunması, sanıkların savunmalarının alınmış ve delillerin toplanmasıyla tutuklu kaldıkları süre göz önüne alınarak tahliye edilmelerine karar verdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Baba ve kızının cinayeti şüphelisi 2 kişiye tahliye

Baba ve kızının cinayeti şüphelisi 2 kişiye tahliye
REKLAM ALANI
26.03.2021
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme