enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4337
EURO
34,5931
ALTIN
2.384,21
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
25°C
Diyarbakır
25°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Yağmurlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
DİYARBAKIR HABERİ
Amedspor’un sosyal medya hesabı 600 bin takipçiye ulaştı. Amedspor, ülke genelinde en çok takipçisi olan beşinci spor kulübü oldu. DİYARBAKIR GAZETE – Somaspor galibiyetiyle TFF 2. Lig’de şampiyonluğa ulaşarak TFF 1.Lig’e yükselmeye hak kazanan Amedspor soyal medya hesabından paylaşım yaparak ülke genelinde en çok takipçisi olan beşinci spor kulübü olduğunu...
01.05.2024
Dicle Elektrik, sorumluluk bölgesindeki kırsal alanda kaçak elektrik kullanımıyla mücadele etmeye devam ediyor. Saha çalışmaların yanında teknoloji kullanımı ile kaçakla mücadeleyi etkin bir şekilde sürdüren dağıtım şirketi, jandarma desteği ile Şanlıurfa’nın Akçakale, Ceylanpınar, Eyyübiye, Haliliye, Harran, Siverek ve Viranşehir ilçelerinde drone ile rutin kontrol gerçekleştirdi. Kontrollerde asgari 100 bin nüfuslu...
01.05.2024
Amed Emek Demokrasi Platformu, Yarın Batman’da düzenlenecek 1 Mayıs İşçi Bayramı mitingi öncesi Dağkapı meydanında kitlesel bir açıklama yaptı. DİYARBAKIR GAZETE- Platform bileşenleri sendika temsilcilerinin katıldığı açıklamayı Platform Sözcüsü DİSK Genel-İş Diyarbakır 2 Nolu Şube Başkanı Becet Barut yaptı. “Onurlu halkımızı Mücadele ve Dayanışma gününde dayanışmaya çağırıyoruz” Barut, Bu kentin...
30.04.2024
DİSKİ Genel Müdür V. Mehmet Şerifoğlu, DİSKİ personelinin 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçiler Günü’nü kutladı. DİYARBAKIR GAZETE– DİSKİ Genel Müdür Vekili Mehmet Şerifoğlu, personelin 1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçiler Günü’nü kutladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdür V. Mehmet Şerifoğlu, vatandaşlara kesintisiz hizmet veren...
30.04.2024

Bağlar Belediyesi’nden Kadınlara ve Çocuklara “Şiddetle Mücadele” Eğitimi

Bağlar Belediyesi’nden Kadınlara ve Çocuklara “Şiddetle Mücadele” Eğitimi
REKLAM ALANI

Bağlar Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü ” kapsamında belediyenin 6 aile destek merkezinde eşzamanlı olarak farklı yaşlardaki 500 kadına seminerler vererek şiddete karşı nasıl mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Belediyenin yıl boyunca gerçekleştirdiği çalışmalarda okul öncesi ve okul çağındaki çocuklara yönelik şiddetle mücadele ve “Güvenli Teknoloji Kullanımı ” konusunda temel eğitim verildiği de kaydedildi.

DİYARBAKIR GAZETE- Bağlar Belediyesi, Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü aracılığıyla kadın ve çocuklara yönelik şiddeti önlemek ve bu konuda toplumsal bilinçlenme sağlamak için belediyeye bağlı 6 aile destek merkezinde  “Şiddetin Türleri” üzerine 500 kadının katılım gösterdiği seminerler verdi.

Seminerlerde şiddetin toplumsal bir sorun olduğu ve toplumsal bilinçlenme sağlanarak mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Yapılan değerlendirmede belediye bünyesinde görev yapan sosyolog, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, çocuk gelişimi uzmanı ve eğitmenlerin nezaretinde yıl boyunca şiddetin önlenmesi ve şiddetle mücadele ailenin korunması ile kadın ve çocuk hakları gibi konularda eğitim verildiğine dikkat çekildi.

Belediyenin açıklamasında, aile destek merkezlerinde 7-14 yaş grubu çocuklarla “akran zorbalığı” üzerine çalışma yürütülerek 300 çocuk ile yapılan çalışmada akran zorbalığına maruz kalındığında çözüm yöntemleri ve sönümlendirme çalışmaları üzerine aktarımlar yapıldığı kaydedildi.

ŞİDDETLE MÜCADELE İÇİN KARARLI MÜCADELE

Kadına ve çocuklara yönelik şiddetle mücadele konusunda kararlı bir mücadele yürütüldüğü ifade edilen açıklamada, “Kadının toplumsal hayatın her alanında yer alması toplumsal statüsünün yükselmesi kadın ve aile sorunlarına yönelik duyarlılığı geliştirmek ve bu alanlarda bilinç ve zihniyet dönüşümünü desteklemek amacıyla bilgilendirme ve güçlendirme çalışmaları kurumlarımızda yapılmıştır. Bu çalışmalar kapsamında Şiddetin türleri olarak fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddet başta olmak şiddetin tanımı ve bunlardan korunmanın yol ve yöntemleri üzerine farklı çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmalarda Sosyolog, Psikolog, Sosyal Hizmet Uzmanı, Çocuk Gelişimi ve Eğitmenlerimiz aktif rol almıştır. Şiddetin olumsuz etkileri hakkında farkındalık kazandırmak için toplumsal cinsiyet eşitsizliğine ilişkin mahalle çalışmaları, esnaflara broşürlerin dağıtılması, dükkanlara kadın haklarıyla ilgili afişlerin asılması, kurumlarımızda uzmanlarımız tarafından seminerler, grup çalışmaları ve bireysel görüşmeler yapılarak daha geniş kitlelere ulaşılması hedeflenmiştir. ” ifadelerine yer verildi.

OKUL ÖNCESİ VE OKUL ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARIN GÜVENLİĞİ

Açıklamada, okul öncesi ve okul çağındaki çocuklara yönelik şiddetle mücadele konusunda yapılan çalışmalar da dile getirildi. Açıklamada ,”Okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklarımıza yönelik ‘Güvenli Masal’ etkinliğimizle özel bölgelerini nasıl korumaları ile ilgili bilgilendirme sunumu ve dramalar yapılmıştır.

İlkokul ve Ortaokul öğrencilerimize yönelik ‘Güvenli Teknoloji Kullanımı’ başlığı ile 21.yy teknoloji dünyasında doğru ve etkili teknoloji kullanımı ile ilgili sunum yapılmıştır. Okul öncesi, ilkokul öğrencilerimize yönelik ‘Akran Zorbalığı’ ile ilgili kitap okunmuş ve ortaokul öğrencilerimize yönelik bilgilendirme sunumu yapılmıştır. İlkokul ve ortaokul öğrencilerimize yönelik ‘Siber Zorbalık’ ile ilgili bilgilendirme sunumu ve etkinlikler gerçekleştirilmiştir ‘ denildi.

KADINLAR SUNULAN HİZMETLERDEN MEMNUN

Verilen eğitimlerden ve yapılan çalışmalardan son derece memnun kaldıklarını belirten kadınlar, sağlanan bu hizmetlerden dolayı Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile belediyenin Kadın Ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Eğitimlerin çok verimli geçtiğini anlatan kadınlar, “Çok yararlı bilgiler edindik. Birçok konuda ne yapmamız gerektiğini öğrendik. Emeği geçen Belediye Başkanımız Hüseyin Beyoğlu’na ve herkese teşekkür ediyoruz.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme