enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4752
EURO
34,7669
ALTIN
2.442,51
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır dahil 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildiği açıklandı. DİYARBAKIR GAZETE– İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da...
26.04.2024
Diyarbakır’da 93 çiftçiye, 127 ton sertifikalı çeltik tohumu desteği sağlanacak. DİYARBAKIR GAZETE– Vali Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, Diyarbakır’da her sektörde yatırımların hızla devam ettiğini ve en önemli sektörün de tarım olduğunu söyledi. Çiftçilere yönelik desteklerin her yıl artarak devam ettiğini belirten Su, şunları...
26.04.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya başkanlığındaki kalabalık bir heyet, Diyarbakır merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar Belediye eş başkanlarını ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri, DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekingen, TOBB İl...
26.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Yenişehir ilçesindeki Ofis Semti’ndeki altgeçitte bakım, onarım ve temizlik çalışması yaptı. İlk etapta toz ve...
26.04.2024

Bağlar Belediyesi’nden temizlik seferberliği

Bağlar Belediyesi’nden temizlik seferberliği
REKLAM ALANI

Diyarbakır merkez Bağlar İlçe Belediyesi, ‘’Temiz bir çevre için el ele” sloganıyla ilçe genelinde temizlik çalışması başlattı.

Sokak ve caddelerde temizlik çalışmalarına katılarak kendi elleriyle çöp toplayan Başkan Hüseyin Beyoğlu,Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Basri Güzeloğlu’nun emir ve talimatlarıyla başlatılan temizlik çalışmalarını yoğunlaştırarak temiz bir çevre bilinci oluşturmak istediklerini söyledi. Başkan Beyoğlu,”Sayın Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Hasan Basri Güzeloğlu bu konuda çok hassas. Biz de bu kampanyayı başlatmış olduk. Bir kentte istediğiniz kadar yatırım yapın,temizlik olmadıktan sonra anlamı kalmaz. Hem ekiplerimiz bu konuda aktif olarak çalışacak,hem de vatandaşlarımızı uyararak çevre bilinci oluşturacağız”  ifadelerini kullandı.

KAMPANYANIN STARTI KÖRHAT MAHALLESİ’NDE VERİLDİ

Bağlar Belediyesi, ilçe genelinde temiz çevre bilinci oluşturmak için önemli bir kampanyayı hayata geçirdi.

“Temiz bir çevre için el ele” sloganıyla başlatılan kampanyanın startını Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve belediye çalışanları,Körhat Parkı önünden verdi. Sokak ve caddelerde temizlik çalışmalarına katılarak kendi elleriyle çöp toplayan Başkan Beyoğlu, temizlik personelini titiz çalışma yapmaları konusunda uyardı. Başkan Beyoğlu,”Buraları kendi eviniz gibi görüp ona göre çalışma yapmalısınız” ifadeleriyle temizlik personeline yönelik  mesajlar aktardı.

 Çevrede yaşayan vatandaşlarla görüşerek temizlikle ilgili taleplerini dinleyen Başkan Beyoğlu,”Bundan sonra temizlikle ilgili belediyeden kaynaklanan sorunlara anında ve pratik çözümlerle müdahale edilecek” mesajını verdi.

KENDİ ELLERİYLE ÇÖP TOPLADI, VATANDAŞLARA MİSAFİR OLDU

Başkan Beyoğlu’nu çalışırken gören vatandaşlar hem sohbet edip taleplerini aktardı,hem de çay içmeye davet etti. Beyoğlu, vatandaşlarla neşeli geçen sohbetler gerçekleştirerek ikram edilen çayları içti.

Bağlar Belediye Başkan Yardımcısı Muhammed Akar’ın da katıldığı çöp toplama çalışmaları sırasında basına açıklamalarda bulunan Başkan Beyoğlu, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Basri Güzeloğlu’nun himayelerinde başlatılan temizlik çalışmalarını yoğunlaştırarak temiz bir çevre bilinci oluşturmak istediklerini söyledi.

“SAYIN VALİMİZİN TALİMATLARIYLA BU KAMPANYAYI BAŞLATTIK”

Başkan Beyoğlu,” Diyarbakır Valimiz  ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Hasan Basri Güzeloğlu’nun talimatlarıyla kentimiz adına çok anlamlı bir kampanyayı hayata geçirdik. Ya Allah bismillah diyerek startı Körhat mahallemizden veriyoruz. Amacımız sadece cadde ve sokakları temizlemek değil.Vatandaşlarımıza mesaj verip aynı zamanda bu konuda bilinç oluşturmak istiyoruz. Esnafımız,halkımız bu konuda duyarlı olmalı. Bu kent bizim,hepimizin.Buralar kendi evlerimiz ve yaşam alanlarımız. Kendimiz için temiz tutmalıyız. İstediğiniz kadar hizmet yapın,yatırım yapın. Temizlik olmadıktan sonra bunlar bir anlam ifade etmez. Bir toplumun medeni olup olmadığının ölçüsü temizliktir. Diyarbakır, medeniyetler kentidir. Kentimizin misyonuna yakışan bir görüntüyü hep beraber ortaya koyalım” diye konuştu.

“ÇOCUKLARDA TEMİZLİK BİLİNCİ OLUŞTURMAK İÇİN OKULLARDA ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ”

“Önümüzdeki günlerde Milli Eğitim İl Müdürlüğü ile beraber önemli bir çalışmaya başlayacağız” diyerek sözlerine devam eden Başkan Beyoğlu,okul,cami,Kur’an Kursu ve taziye evi gibi yerleri ücretsiz olarak temizlediklerini ifade etti.

Başkan Beyoğlu,”Okullarımızda temizlik  bilinci oluşturmak üzere hazırladığımız filmleri çocuklara izlettireceğiz. Çocuklarımızı bu konuda bilinçlendirmek istiyoruz. Çünkü temizlik bilinci küçük yaşlarda çocuklara aşılanmalı.

Camileri,taziye evlerini,Kur’an Kurslarını ve tarihi mekanları son model teknoloji ürünü makinalarla temizliyoruz. Normal şartlarda ücret karşılığı olması gereken bu hizmetleri ücretsiz yerine getiriyoruz. Belediyecilik rutin hizmetlerle sınırlı değildir. Vatandaşımızın yaşamını ilgilendiren her şey bizi de ilgilendiriyor. Gönül belediyeciliği dediğimiz ve daima vurguladığımız olay tam da budur” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme