enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4796
EURO
34,8400
ALTIN
2.451,45
BIST
9.870,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde villa inşaatında çalışan demir ustası Abdurrahman Ateş (43), iş makinesiyle taşınan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi yakınlarındaki bir villa inşaatında meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen operatörün iş makinesinin kovasıyla taşıdığı demirler, temel çalışmaları sırasında...
25.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi. DİYARBAKIR GAZETE – Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye...
25.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo,...
25.04.2024
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki bayrak iddiasını incelemek üzere görevlendirilen mülkiye Başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişler yarın Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapacak. DİYARBAKIR GAZETE – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısında bayrak asılmadığı iddiasıyla ilgili görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. İl...
25.04.2024

Bakan Pakdemirli, Tarım sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi

Bakan Pakdemirli, Tarım sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi
REKLAM ALANI

Silvan Projesi kapsamında inşa edilen Silvan Barajı’nın gövde dolgusu alanında incelemeleri için Diyarbakır’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Diyarbakır’da tarım sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi.

Diyarbakır DSİ binasında düzenlenen programa Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Oya Eronat, Ebubekir Bal, kurum müdürleri, Bismil Pamuk Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Vural ve tarım sektörünün temsilcileri katıldı.

Bakan Bekir Pakdemirli, Silvan Projesi’nin Atatürk Barajı’ndan sonra ülkenin en büyük sulama projesi olduğunu söyledi. Projeyle, toplamda neredeyse 250 bin hektara varan bir sulamanın söz konusu olduğuna işaret eden Pakdemirli, buranın ekonomiye yıllık 2 milyar liralık katkı ve 305 bin kişiye iş imkanı sunacağını bildirdi.

TARIM SEKTÖRÜNÜN TEMSİLCİLERİNİ DİNLEDİ

Bakan Pakdemirli, Diyarbakır’da tarım sektörünün temsilcileriyle görüş ve sorunların dinledi. Toplantıda söz alan Bismil Pamuk Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Vural, çiftçinin yaşadığı sorun ve sıkıntıları dile getirdi.

Vural, Pamuk prim desteğinin her yıl artırılması gerektiğine değinerek, “Çiftçinin sıkıtı çekmemesi adına pamuk primleri her yıl mart ayında ödenmesi lazım. Pamuk üretimindeki iki yıllık sınırlandırılmanın en az üç yıla çıkarılması, pamuk verim ortalaması 500 kilo sınırlandırılması kaldırılmalı, çiftçi aldığı verim kadar destek alması lazım” dedi.

“GÜBRE VE MAZOT DESTEĞİ ARTIRILMALI, ELEKTRİKTE KOLAYLIK SAĞLANMALI”

Vural, “Bir yılda yüzde gübreye yüzde 70 artış meydana geldi.  mazot ve gübre desteklerinde artış olması lazım. Çünkü gübre desteği maliyetin çok altında kalıyor, bu destek miktarının artırılması gerek.  Yüksek elektrik faturaları çiftçimizin belini bükmüştür. Sulama sistemleri devreye girinceye kadar, tarımsal sulamada kullanılan elektriğin %35’ni çiftçimiz geri kalan %65’ni devlet tarafından ödenmesi” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise, elektrik konusunda, Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Artalar’a talimat vererek çiftçinin elektrik faturalarını toplamasını, çözüm içinde Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile görüşeceğini söyledi.

BİSMİL’DE OSB KURULMASI İÇİN ACİL ÇALIŞMA BAŞLATILMALI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, katıldığı toplantıda Bismil ilçesinin sorunlarını dile getiren Bismil Pamuk Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Vural, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için i somut adım atılmasını gerektiğini,  çünkü Diyarbakır’da üretilen pamuğun yüzde 45’i Bismil ovasında üretilmekte, yine Diyarbakır’da üretilen mısır, Buğday, mercimeğin yüzde 35’i Bismil ilçesinde üretilmektedir. Bismil’de Organize Sanayi Bölgesi tamamladığında, Çarpık sanayileşme ve çevre sorunlar çözüm bulunacak ve Kaynaklar rasyonel kullanılacak, yüksek katma değer ve istihdam yaratabilecek, tarım ve hayvancılığın niteliklerini artığı gibi, bilimsel yöntemlerin yoğun bir biçimde kullanılmasını da sağlayacaktır” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bakan Pakdemirli, Tarım sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi

Bakan Pakdemirli, Tarım sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi
REKLAM ALANI
24.01.2021
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme