enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
17°C
Diyarbakır
17°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Trafik kazası sonucu yaşamını yitiren AMEDSpor’un merhum kaptanı Şehmus Özer, yapay zeka kullanılarak, AMEDSpor’un şampiyonluğunu kutladı. DİYARBAKIR GAZETE- Ailesi tarafından yazılan metni yapay zekâ kullanılarak seslendiren Özer, şu duygu ve düşünceleri paylaştı: “Merhaba Sevgili AMEDspor ailesi, ben kaptanınız Şeyhmus Özer, Özlem ve hasretle yıllardır beklediğimiz bu şampiyonluğun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu...
04.05.2024
Amedspor resmen şampiyonluğunu ilan etti. Amedspor-Menemen maçının birimiyle birlikte, stadyumda şampiyonluk kutlamaları başladı. Aynı anda kentin her köşesinde kutlamalar başlatıldı. DİYARBAKIR GAZETE- 99 dakikada karşılıklı ataklarla birbirleri yoklayan takımlardaki, gol konusunda başarılı olamadı, karşılaşma 0-0 sonuçlandı. Bu skora rağmen Amedspor 4 puan farkla şampiyonluğunu ilan etti. Diyarbakır’da her yer panayır...
04.05.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Amedspor’a Menemenspor maçı öncesi bilbordlara başarıyı destekleyen Kürtçe ve Zazaca afişler astırdı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şampiyonluk maçına çıkacak olan Amedspor’a Menemenspor maçı öncesi Diyarbakır bulunan bazı semtlerde bilbordlara Kürçe ve Zazaca “Destxweş şampiyon Amedspor” Yazılı afişleri astırdı.
04.05.2024
Diyarbakırlı ünlü sanatçı Ekin Akkaş, memleketi Diyarbakır ‘a özel bir şarkı yazdı, Şarkının klibini de 33 medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır’da çekti. DİYARBAKIR GAZETE– Kentin Sur ilçesinde çekilen klipte, tarihi ve kültürel noktalar seçildi. Diyarbakır’ın, tanıtımı hedeflenerek çekilen klipte, çekim noktaları da tarihi On gözlü köprü, dört ayaklı minare, Ulu...
04.05.2024

Bakan Soylu, Ergani’de AK Parti seçim bürosunu açtı

Bakan Soylu, Ergani’de AK Parti seçim bürosunu açtı
REKLAM ALANI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Kim ne söylerse söylesin, bizi birbirimizden uzaklaştırmak istemelerine rağmen, aramıza fitne sokmak istemelerine rağmen sizden hiç uzaklaşmadan buranın kalkınmasını, buranın gelişmesini sağladık.” dedi.

Diyarbakır’daki temasları kapsamında, Ergani ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Soylu, AK Parti Ergani Belediye Başkan adayı Vahit Güvensen için destek istedi.

İlçede düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenen Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır’a her zaman için ayrı bir önem verdiğini belirterek ondan selam getirdiğini söyledi.

Türkiye’nin zorlu süreçlerden milletin bir ve beraber olmasıyla çıktığını aktaran Soylu, şöyle konuştu: “Hep birlikte çok zor günlerden geçtik. Üzerimize her yerden geldiler. Bu ülkeyi yarına güçlü götürmemek için üzerimize her yerden saldırdılar. Darbeler yaptılar, bu ülkede başbakan astılar, bakanlar astılar. Bu ülkeye ekonomik saldırılar yaptılar. Bizi birbirimizden ayırmaya çalıştılar. Sağ, sol dediler. Türk, Kürt dediler. Alevi, Sunni dediler, laik-dindar dediler. Kardeşliğimize, birliğimize, bu ülkenin büyümesine, bu ülkenin zenginleşmesine bu ülkenin özgürleşmesine milletimizin dünyaya sözünü hüküm olarak geçirmesine engel olmaya çalıştılar. On yıllardır aynı tezgahı yapıyorlar. Yıllardır aynı kumpası yapıyorlar. İstemiyorlar ki rahat edip sevincimizi yaşayalım. İstemiyorlar ki bu ülkeyi yarınlara umutlarıyla birlikte götürelim. Anarşiyle, terör örgütleriyle, İMF ile bizi imtihan ettiler. Bu ülkeyi yoksulluklarla imtihan ettiler.”

Diyarbakır’ın 639 yılında İslam’la müşerref olan kadim bir şehir olduğunu vurgulayan Soylu, bu kentin yalnızların şehri olmadığını, Orta Doğu’nun, Orta Asya’ın, Kafkasya’nın en önemli merkezlerinden biri olduğunu aktardı. Görevlendirme yapılan belediyelerin iki yılda çok büyük hizmetler yaptığını vurgulayan Soylu, “Diyarbakır’ın caddeleri Avrupa’nın caddelerini kıskandıracak bir hale gelmiş iki yılda. Diyarbakır yalnız bir coğrafya değildir. Bu coğrafyanın kardeşleri var. Şam’dan Kudüs’e kadar, Filistin’e, Medine’ye, Mekke’ye kadar, Kerkük’e kadar kardeşleri var. Bizi birbirimizden ayırmaya çalışıyorlar, bizi zayıflatmaya çalışıyorlar. Oysa biz dertli insanlarız, zayıflamaya tahammül edemeyiz. Biz özgür olacağız, zengin olacağız, birlikte güçlü olacağız.” ifadelerini kullandı.

‘’AYRIŞTIRANLARA YÜZ VERMEYİN’’

HDP’nin terör örgütünün söylemleri ve talimatlarıyla hareket etmesinin kabul edilemeyeceğini belirten Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Oy isterken bizi ayrıştırmaya çalışanlara Allah’ınızı severseniz yüz vermeyin. Biz bu memleketin insanlarıyız. Beraber hürriyetimiz için mücadele eden insanlarız. Ay yıldızlı bayrak için mücadele eden insanlarız. Özgürlüğümüz için mücadele eden insanlarız. Allah’ımıza hamd olsun, biz Müslüman insanlarız. Biz çocukluğumuzdan beri biliriz. Diyarbakır Müslümanlığın en önemi merkezlerinden birisidir. Bizi inancımızdan, merkezimizden bir terör örgütünün fitnesi ayıramaz. Buna müsaade etmemeliyiz. Biz sadece 780 bin kilometre kare için burada duruyor değiliz. Bizim misyonumuz ve anlayışımız var. Güçlü olmak istememizin sebebi yalnız hayat standartlarımızın yükselmesi, işlerimizin daha iyi olması, çoluk çocuğumuzun daha iyi iş bulabilmesi için değil. Onun ötesinde arzularımız, hedeflerimiz var. Bizim dünyaya söyleyeceğimiz sözler var. Bizim ipimiz PKK gibi kimsenin elinde değil. PKK’nın ipi kimde biliyor musunuz? PKK’ın ipi Amerika’da, PKK’nın ipi Avrupa’da.”

GÜNEYDOĞU MAKUS TALİHİNİ AK PARTİ İLE YENDİ

Doğu ve Güneydoğu’nun Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin desteğiyle makus talihini yendiğini dile getiren Soylu, “Tayyip Erdoğan bir devrim ortaya koydu. Bir devrim gerçekleştirdi. Yapılamaz denileni yaptı. Kim ne söylerse söylesin, bizi birbirimizden uzaklaştırmak istemelerine rağmen, aramıza fitne sokmak istemelerine rağmen sizden hiç uzaklaşmadan buranın kalkınmasını, buranın gelişmesini sağladık. Mardin’e 2018 yılında 3 milyon turist geldi. Yerli, yabancı yirmi dört saat huzur var onun için geldiler. Van’da öyle. Tunceli’de 2018 yılı için demiyorum, bu yıl oteller yılın sonuna katar tamamı kapatılmış. Neredeyse Tunceli, Venedik’e döndü. Diyarbakır’da kayyum 17 yıl boyunca yapmadıkları hizmetleri iki yılda yaptı. 2 bin 200 kilometre asfalt döktü. Kanalizasyonlar, parklar, taziye evleri yaptı. Paralar terör örgütüne gitmezse yapılabiliyormuş demek ki. Bizim borcumuz mu var bu PKK’ya? Yıllardan beri bu milletin kanını emdiler, yoksulluğa sürüklediler. Kardeşlerimizin yarına umutsuzlukla bakmasını sağladılar. Birilerinin uşağı oldular. Birilerini uydusu oldular. Silahla ve şiddetle çocuklarımızın yarınlarını kararttılar. Çocuklarımıza, gençlerimize ve burada yaşayan insanlarımıza kimseyi musallat etmeyeceğiz.” şeklinde konuştu. Soylu, konuşmasının ardından vatandaşlara karanfil dağıttı.

Mitinge, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Oya Eronat ve AK Parti Ergani Belediye Başkan adayı Vahit Güvensen ve partililer katıldı. Bakan Soylu, Ergani’nin ardından Çınar ilçesinde AK Parti’nin seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Vatandaşlarla selamlaşan Soylu, AK Parti’nin Çınar Belediye Başkanı adayı Yusuf Durmaz için destek istedi.

Kaynak: AA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme