enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
33°C
Diyarbakır
33°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır dahil 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildiği açıklandı. DİYARBAKIR GAZETE– İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da...
26.04.2024
Diyarbakır’da 93 çiftçiye, 127 ton sertifikalı çeltik tohumu desteği sağlanacak. DİYARBAKIR GAZETE– Vali Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, Diyarbakır’da her sektörde yatırımların hızla devam ettiğini ve en önemli sektörün de tarım olduğunu söyledi. Çiftçilere yönelik desteklerin her yıl artarak devam ettiğini belirten Su, şunları...
26.04.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya başkanlığındaki kalabalık bir heyet, Diyarbakır merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar Belediye eş başkanlarını ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri, DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekingen, TOBB İl...
26.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Yenişehir ilçesindeki Ofis Semti’ndeki altgeçitte bakım, onarım ve temizlik çalışması yaptı. İlk etapta toz ve...
26.04.2024

Başkan Adayı Halis Bilden; “Biz Diyarbakır’ın hizmetine talibiz”

Başkan Adayı Halis Bilden; “Biz Diyarbakır’ın hizmetine talibiz”
REKLAM ALANI

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, Diyarbakır’ın hizmetine talip olduğunun altını çizerek, seçildiğinde Diyarbakır’ı bir dünya kenti yapmak için dev projelerini hayata geçireceğini söyledi.

DİYARBAKIR GAZETE AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Halis Bilden, 31 Mart Yerel seçimlerin 11 gün kala seçim ziyaretlerini ve temaslarını çok yönlü sürdürüyor.

 “Kadim şehri layık proje ve hizmet üretmemiz lazım”

Diyarbakır’ın kadim bir şehir olduğunu, bu yüzden bu kadim şehre layık proje ve hizmet üretilmesi gerektiğine değinen Bilden, “Bu şehrimizin çok önemli sorunları var. Ve belediye dediğimiz aslında hizmet yarışı. Biz 10 ay önce Genel seçimlerde tercihimizi yaparak 3 partiden 12 hemşerimizi Ankara’ya gönderdik. Zaten onlar Diyarbakır’ın sorunlarıyla ilgili gündemlerini oluşturuyorlar. Yerel seçimler hizmet yarışıdır. Yani ben hemşerilerimin çöplerini atmaya, kaldırımlarını yapmaya talibim” dedi.

“Diyarbakır’ın en büyük sorunu işsizlik”

Bilden, Diyarbakır’da gençlerin büyük bir kısmının işsiz olduğuna işaret ederek, şöyle dedi:

“Türkiye’de yüzde 9 oranında bir işsizlik var. Diyarbakır bu rakamın bir buçuk katı. Büyük oranda bir işsizlik var. Her evde 2 ya da 3 gencimiz işsiz. Bizim bunlara iş bulmamız lazım. Bundan dolayı ben Diyarbakırlı hemşerilerime çok büyük projeler hazırladım. Belediye olarak bir istihdam alanı oluşturmamız lazım. Bunu belediyeye işçi alalım anlamında söylemiyorum. Ama belediye demek şehrin anahtarının sahibi demek, şehri emin demek.

Sanayi, Turizm ve Tarım sanayisi sektörüne çağrılarım oldu

Sanayi, turizm, tarım sanayisi sektörüne çağrılarım oldu. Buyurun gelin! Diyarbakır Mezopotamya’nın çok bereketli topraklarına sahiptir. 6 milyon dönüm arazimiz var. 3 tane büyük barajımız var. Hükümetlerimiz bunları bitirmek üzeredir. Dicle, Kralkızı barajlarının ciddi anlamda borulama ve kanal işlemleri devam ediyor. Yine sulama ile ilgili Silvan barajı çok yönlü bir şekilde devam ediyor. Belli bir dönem aksadı. Ama son zamanlarda çok büyük bir şekilde devam ediyor. Ve toprakla suyu biz buluşturduğumuzda bereket fışkıracak. Bunu bizim Diyarbakır’ımızın gündemine getirmemiz lazım. Aslında 3 tane değil, 10- 20 tane madde sıralarım. Neden ben veya benim yaklaşımımda olan insanı seçmeleri için. Ben sadece kişi olarak hemşerilerim beni seçsin demiyorum zaten. Ama iddialı bir şekilde projelerimizi hazırladık. Ben iktidar partisinin de adayıyım. Yarın seçildiğimizde iktidarımızın gücünü de hizmet anlamında Diyarbakır’ımıza nasıl getirebiliriz. O kapıları zorlayacağız. Ben Ankara’da uzun süre bürokraside görev yaptım. Bu anlamda dostluklarım, arkadaşlıklarım var. Onların kapılarını çalacağız. Neticede Yerelin siz ihtiyaçlarını Merkezin gücü ile birleştirdiğinizde hizmeti yapmak daha kolay olur.

“5 yıllık süreçte 60 bin istihdam oluşturacağız”

Bu anlamda bizim istihdam 5 yıllık sürede 60 bin istihdam oluşturacağız. Bunu hangi projelerle gerçekleştireceğimizi Diyarbakır kamuoyuna ilan ettik. İkincisi turizm ile ilgili. Bizim Diyarbakır’ın Kuzey’inden Güneyine, Doğusundan Batısına adımını attığınız her yerde bir kültür varlığı ve doğa güzelliği ile karşılaşıyorsunuz. Bizim bunları söylemde değil, pratiğe dönüştürmemiz gerekiyor. Nasıl dönüştüreceğiz.

“Yıkılan burçları yeniden onaracağız”

1932 yılında dönemin valisi surların yüzde 10’una denk gelecek bir kısmını topa tutarak yıktı. MArdinkapı, Dağkapı, Saraykapı ve Tek kapının orada çökme var. İlk etapta biz bunları aslına uygun bir şekilde öreceğiz. Onlar ihya edeceğiz. O dönem yıktırılan 3 tane burcu da aslına uygun öreceğiz. Dolayısıyla 101 burca tamamlayacağız. Belediyenin, Kültür Bakanlığının restorasyon çalışmaları devam ediyor. Burçların 30’un da restorasyon çalışmaları tamamlanmış. Benim başkanlığım döneminde kalanları da hızlı bir şekilde bitireceğiz. Sonra sembolik olarak, gece 12’den sonra Diyarbakır’ın kapılarını kapatacağız. Sabahın erken saatlerinde Diyarbakır’ın kapılarını Dünyaya açacağız. 14 tane turizm destinasyonu tespit ettik. Bunlardan bir tanesi Zerzevan kalesi. Zerzevan kalesi sadece 50 milyon turist çeker. Hevsel bahçelerinin dünyada başka bir örneği yoktur. Sur’daki harabe haldeki tescilli yapıların da ihyasını sağlayacağız.

“Suriçinde raylı sistem oluşturmayacağız”

Suriçinde bir ring oluşturacağız. Sur içinde raylı bir sistem oluşturmayacağız. Çünkü raylı sistem bir sismik hareket oluşturuyor. Dolayısıyla Sur’lara zarar verebilir. Onun için modern araçlarla 45 dakikada bir tur atacak ve 101 burcu ziyaret edecek. Önemli projelerde Diyarbakır halkına danışacağız. Mini referandumlar yapacağız. Ve onlar ne derse biz o şekil hareket edeceğiz. Mardinkapı’dan Kırklar dağına, Fiskayadan Üniversiteye iki teleferik yapacağız. Hem HEvsel bahçelerinin hem de Fiskaya’dan Üniversiteye olan bölgenin seyirleri çok güzeldir. Sur’u biz böyle değerlendiriyoruz. Turizmi de eklediğimizde 5 yılda 20 bin istihdam oluşturacağız. Misafirhaneler dahil Diyarbakır’da otellerde 8 bin civarında yatak kapasitemiz var. Bu çok az. Bundan dolayı da 2023 yılında ancak 149 bin turist getirmişiz.

“5 yılda Yerli ve yabancı turist sayısını 5 milyona çıkarmayı hedefliyoruz”

Biz 5 yılda yabancı turist sayısını 2 milyon 500 bin’e çıkarmayı hedefliyoruz. Yerli turisti de 2 milyon 500 bin’e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu da Türkiye’ye gelen yabancı turistin yüzde 5’i bile değil. Varlıklarımız çok kıymetli. Biz bunlara sahip çıkmamışız. Diyarbakır’da bunları ve hizmetleri ön plana çıkartacak ki ben bunları ön plana çıkartacak biri olarak hemşerilerimden oy talep ediyorum. Çünkü onların beni seçmesi lazım. Başka türlü benim bunları yapma şansım yok.

“39,7 km’lik Diyarray ağını oluşturduk”

1 Nisan tarihinden itibaren ben bütün projelerimi hayata geçireceğim. Bunlarla ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Biz toplamda 39.7 km’lik bir diyarray ağımızı oluşturduk. Bu proje, toplu taşıma araçlarıyla Diyarbakır nüfusunun dörtte birinin taşınmasını sağlayacak. Diyarray projesi, Dağkapı’yı merkeze alarak;  Çiftkapı – Vilayet – Ofis – Koşuyolu – Tesisler – Dünya Kavşağı – Araştırma Hastanesi (1. hat) Tesisler – Oğlaklı (2. hat), Tesisler – Seyrantepe Kavşağı – Dicle Üniversitesi (3. hat) ve Ergani – Bismil (4. hat) aralarında dört farklı güzergahta hizmet verecek. Diyarrayı çok hızlı bir şekilde başlatıp çünkü ciddi bir trafik sorunu var. Trafikle ilgili olarak bir diğer çalışmamız ise, Elazığ yolunda da 8 adet Dal-çık yapacağız. Biz Diyarrayı devreye aldıktan sonra otobüsleri de kırsal mahallelerinin ulaşımında kullanacağız. Diyarbakır’daki ulaşım sorununu da çözmek için projelerimiz var. Ama bunun geneli ile ilgili ulaşım mastır planı hazırlamamız lazım”

Diyarbakırlı hemşerilerim empati yapsınlar!”

31 Mart seçimlerine 11 günün kaldığını hatırlatarak, “34 siyasi parti Diyarbakır’da adaylarını gösterdi. Hepsi benim kardeşim. Yaklaşık Diyarbakır’ın iki milyon nüfusu var. Hepsi benim kardeşim, bende onların kardeşiyim. Biz Diyarbakır’ı nasıl bir dünya kenti yapabiliriz? 34 Diyarbakırlı hemşerilerimi değerlendirsinler. Ve yine en önemli olanı bu bir hizmet yarışıdır. Biz Diyarbakır’ın hizmetine talibiz. Ben 33 aday arkadaşımla asla düşman değilim. Biz bir siyasi rekabet içerisindeyiz. Kardeşlik içerisinde de bu 11 günü bitirsinler. Ben istiyorum ki kazasız belasız bu kalan günleri bitirelim. 31 Mart’a geldiğimizde benim hemşerilerim, kardeşlerim mührü ellerinde aldıklarında bir empati yapsınlar. Kim bu şehre fazla hizmet edecek onu düşünerek, mührü bassınlar. Eğer sonuç neyse, beni tercih etmelerini istiyorum. Çünkü ben bu kentime hizmet etmek istiyorum. Başkasını da tercih ettiklerinde de asla gönül koymam. Seçildikten sonra 2 milyon benim için eşit olur. Hiçbir farkı olmaz. Ben bu çerçevede Diyarbakırlı hemşehrileriminden oylarını kullanmalarını istiyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme