enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır dahil 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildiği açıklandı. DİYARBAKIR GAZETE– İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da...
26.04.2024
Diyarbakır’da 93 çiftçiye, 127 ton sertifikalı çeltik tohumu desteği sağlanacak. DİYARBAKIR GAZETE– Vali Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, Diyarbakır’da her sektörde yatırımların hızla devam ettiğini ve en önemli sektörün de tarım olduğunu söyledi. Çiftçilere yönelik desteklerin her yıl artarak devam ettiğini belirten Su, şunları...
26.04.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya başkanlığındaki kalabalık bir heyet, Diyarbakır merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar Belediye eş başkanlarını ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri, DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekingen, TOBB İl...
26.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Yenişehir ilçesindeki Ofis Semti’ndeki altgeçitte bakım, onarım ve temizlik çalışması yaptı. İlk etapta toz ve...
26.04.2024

Bismil Tarımsal Üs Olacak

Bismil Tarımsal Üs Olacak
REKLAM ALANI

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Bismil kordinasyon ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Daha önce Silvan’da bir değerlendirme toplantısı yapan Vali Karaloğlu bu kez Bismil’de tüm konuların her yönüyle masaya yatırıldığı bir toplantı yaptı. Yapılacak toplantı öncesi Kaymakamlığı ziyaret eden Vali Karaloğlu, burada Kaymakam Hamza Türkmen ile bir görüşme gerçekleştirdi.

İlçe hakkında Kaymakam Türkmen’den bilgiler aldıktan sonra Vali Karaloğlu Bismil’in sorunlarının ele alındığı toplantıya geçti.

BİSMİL HER YÖNÜYLE MASAYA YATIRILDI

Alt ve üst yapıdan tarıma, sosyo-ekonomik durumdan kamusal hizmetlere kadar Bismil’in masaya yatırıldığı toplantıda, yetkililerden, yapılan ve devam eden çalışmalar ile planlanan projeler ve yatırımlar hakkında bilgi alan Vali Karaloğlu, yaşanan sıkıntıların ve çözüm önerileri konusunda yetkililerle istişarelerde bulundu.

TARIMSAL POTANSİYELİ ÇOK YÜKSEK 

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Karaloğlu, Bismil’in tarım ve hayvancılıkta potansiyeli çok yüksek ilçelerden bir tanesi olduğunu özellikle Silvan Barajı Sulama Projesi tamamlandıktan sonra Türkiye’de tarımsal üs haline geleceğini söyledi.

İlçenin çeşitli sorunları olsa da çok ciddi bir tarımsal üretim hacminin olduğunu ve özellikle pamukta, mısırda ve diğer tarımsal faaliyetlerle hayvancılıkta gelişim gösterdiğini ifade eden Karaloğlu, sorunların da bir kısmının yerel kaynaklarla bir kısmının kamu kurum ve kuruluşları üzerinden bir kısmının da Büyükşehir Belediyesi yoluyla çözülmeye çalışılacağını belirtti.

İlçeye yapılan yatırımlara da değinen Karaloğlu, DİSKİ’nin hem kanalizasyon problemini çözecek hem de atık su ve arıtma tesisi sorununu çözecek büyük bir yatırım için ihale aşamasında olduğunu dile getirerek kısa zamanda Bismil’in atık su ve altyapı sorununu çözecek önemli bir yatırımın da bu yolla başlamış olacağını ve bununla beraber ilçe içerisinde içme suyu şebekelerinde bazı alanlarda kullanılan asbest boruların yeni nesil borularla yenileneceğini ifade etti.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ VE HALK KÜTÜPHANESİ İÇİN ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Bismil’deki gıda, tarım ve sanayinin gelişimiyle birlikte ilçede bir OSB gereksinimin doğduğunu belirten Vali Karaloğlu, OSB kurulumunun yapılabileceği bir araziye yönelik çalışmalara başlanacağını bununla birlikte gençlerin faydalanacağı bir halk kütüphanesi kurulmasına yönelik de çalışmalar yapılması yönünde talimat verdiğini açıkladı. Bunların yanında ilçede mezbahane bulunmadığına değinen Vali Karaloğlu, bunun için de özel sektör üzerinden çalışma yapılacağını söyleyerek o yoldan sorun çözülmediği takdirde hem mezbahanenin hem de ilçenin diğer bir ihtiyacı olan kapalı semt pazarlarının Belediye kaynaklarıyla çözüme kavuşturulmaya çalışılacağını dile getirdi.

KAYIP-KAÇAK ORANININ DÜŞMESİ GEREKİYOR

Konuşmasının devamında, elektrik ve suyla ilgili yapılacak yatırımları konu edinen Karaloğlu, hem elektriğin hem de suyun üretim aşamasında belli oranlarda kayıpla karşılaşıldığını ancak Bismil’de bunun yanın da ciddi oranlarda kaçak kullanım olduğunun altını çizerek DİSKİ ve DEDAŞ’ın verdiği bu hizmetlere karşılık vatandaşlardan tahsil edilen ücretlerden başka gelir kaynakları olmadığını ve daha kaliteli hizmet sunulabilmesi için %72’leri bulan bu oranların mutlaka düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmasının sonunda Karaloğlu, Bismil’i daha çağdaş bir şehir haline getirmek istediklerini belirterek gerekli talimatları verdiğini ve buna dönük istişarelere de her zaman açık olduğunu ifade etti.

Vali Karaloğlu Başkanlığında yapılan toplantıda; Kaymakam Hamza Türkmen, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Erdem, İl Emniyet Müdür Vekili Musatafa Acıkara, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Güngör, il ve ilçe kurum müdürleri ile Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıklarından görevliler ve DİSKİ ile DEDAŞ yetkilileri yer aldı.

TOPLANTI SONRASI ESNAF VE FABRİKA ZİYARETİ

Yetkililerle yaptığı değerlendirme toplantısı sonrası önce ilçe esnafını ziyaret eden Vali Karaloğlu esnafların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Ardından 3000 büyükbaş hayvanın bulunduğu,  800 adet süt hayvanı olan ve günde 20 ton süt üretimi yapan bir süt işletmesini ziyaret eden Vali Karaloğlu, üretim hakkında yetkililerden bilgi aldı ve çalışanlarla bol bol sohbet etti.

Ayrıca, Vali Karaloğlu Bismil Belediyesine ait üzüm bağını da ziyaret etti. 18 dönüm üzerine kurulu, 8 ton üzüm ve 2 ton pekmez üretilen ve sınırda görev yapan askerler ile sağlık çalışanlarına ücretsiz olarak bu pekmezlerin dağıtımının yapılacağı bağa yaptığı ziyarette Karaloğlu, üreticilerle samimi bir sohbet gerçekleştirdi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme