enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3740
EURO
34,9623
ALTIN
2.325,52
BIST
9.065,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun basın ile bir araya geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen buluşmada, Eşbaşkanlar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bucak, kayyım kaygısının olmasına rağmen halkın sandığa giderek iradelerine sahip çıkacaklarına inandıklarını belirterek, “Bizim de demokrasi ve haklı mücadelemiz bizce halk tarafından...
29.03.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı bünyesinde yürütülen AB destekli “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi” açılışı düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezin’de düzenlenen etkinliğe SGK İl Müdürü Reşit Merttir, İş-Kur Müdürü Mustafa Yılmaz, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu kurum...
29.03.2024
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde evinde kalp krizi geçiren Sakine Tuncer (70), ambulans helikopterle sevk edildiği Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. DİYARBAKIR GAZETE- Kulp ilçesinde yaşayan Sakine Tuncer göğsünde ağrı hissedince, yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Sağlık ekipleri tarafından Kulp Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve kalp krizi...
29.03.2024
Diyarbakır’da polisin hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik yaptığı ‘Piyon’ operasyonunda 1’i mutfak dolabında 9 şüpheli yakalanıp, tutuklandı. DİYARBAKIR GAZETE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik çalışma gerçekleştirdi. Mağdurların verdiği ifadeler üzerine merkez ilçeler Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir’de Kent Güvenlik Yönetim...
29.03.2024

Bismil’de Ücretsiz Hastane Servisi Tekrar Başladı

Bismil’de Ücretsiz Hastane Servisi Tekrar Başladı
REKLAM ALANI

Vatandaşların isteklerine kayıtsız kalmayan Bismil Belediyesi bu sefer halktan gelen yoğun talep üzerine, bugünden itibaren haftanın yedi günü vatandaşlarımızın hastane gidiş ve dönüşlerinde sıkıntı yaşamamaları ve mağdur olmamaları için ücretsiz servis hizmeti tekrar başlattı.

Bismil Belediyesi Eş Başkanları Gülşen Özer ve Orhan Ayaz, vatandaşların isteklerine kayıtsız kalmayarak vatandaşlardan gelen talep üzerine İlçe merkezinde uzak olan Bismil Devlet Hastanesi’ne haftanın yedi günü ücretsiz servis hizmetinin açılış törenine katıldı. Açılış törenine Bismil Belediye Eş Başkanları Gülşen Özer, Orhan Ayaz’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Bozkuş, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye birim amirleri, Mahalle muhtarları, STK temsilcileri ve hastane yetkilileri ve Bismil halkı katıldı.

AYAZ: “HALKIMIZIN HİZMETİNDEYİZ”

Meydan parkında gerçekleşen açılış törenine konuşan Eş Başkanı Ayaz, ” Vatandaşlarımız hastaneye gidiş gelişlerinde büyük bir sıkıntı yaşıyorlardı. Halkımızın yoğun isteği üzerine Bismil Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesinin beraber organize ettiği otobüslerimiz bundan sonra ücretsiz olarak halkımıza hizmet verecektir. Bu vesile ile bu hizmetimiz Bismil halkına hayırlı uğurlu olsun. Allah utandırmasın” dedi.

İlk günden itibaren halkımızla beraber Belediyeyi yöneteceğini söyleyen Eş Başkanı Ayaz, ”Bizler ilk gün dediğimiz gibi halkımızın hizmetinde olacağımızı ve taleplerini birebir karşılayacağımızı söylemiştik. Bismil halkı ile beraber fikir ve istişare halinde olacağımızı daha önce beyan etmiştik ve beyanımız doğrultusunda hareket ediyor ve etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.   

ÖZER: ”HALKIMIZIN SESİNE KULAK VERECEĞİZ”

Daha sonra açılış töreninde konuşan Eş Başkanı Özer ise, “Halkımızın bu konuda mağdur olduğunu gördük ve duyduk halkımızın bu mağduriyeti karşısında sessiz kalamazdık. Halkımızın sesine kulak vereceğiz. Şuan halkımızın sesi ve gözü olduk ve bu hizmeti Belediyemiz olarak başlattık. Bu hizmetin Bismil halkına hayırlı uğurlu olmasını diler şimdiden tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutluyorum. Bismil halkı en güzel hizmetlere layıktır” ifadelerini kullandı.

İLK HASTANE SERVİSİ EŞ BAŞKANI AYAZ YAPTI

Açılış töreninden sonra vatandaşlar ile birlikte otobüse binen Eş Başkanı Ayaz otobüsün direksiyonuna geçerek Bismil halkı ile beraber hastaneye doğru yol aldı. İlçe merkezinde düğün havasını oluşturan Belediye ait ücretsiz otobüsler vatandaşları selamlayarak konvoy haliyle hastaneye gittiler. Konvoy halinde hastaneye gelen Eş Başkanlar burada vatandaşlarla sohbet ederek hastalara geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

ARAMIZDA HASTANEYE GEİDECEK KADAR PARASI OLMAYANLAR VAR

70 yaşında kendi imkânları ile hastaneye gelen Mehiye Sevim “ Aramızda hastaneye gidecek kadar parası olmayan vatandaşlarımızın da olduğunu belirterek yapılan bu hizmetin çok yerinde olduğunu ifade etti. Sevim “Belediye Başkanlarımız bize bu imkanı verdiği için kendilerine teşekkür ediyoruz. Özelikle benim gibi yaşlılar için çok iyi olmuştur. Bu başarı hepimizindir. Aramızda yol parası verecek kadar fakir insanlarımız var. Bazılarımız çocuklarını kendi imkanları ile hastaneye getiremiyorlar. Belediyemiz bu imkanı halkımıza verdiği için onlara çok teşekkür ediyor, başarıların devamı dilerim” dedi.

“BU HİZMETTEN ÇOK MEMNUN KALDIK”

65 yaşındaki Mehmet Yılan ise yapılan bu hizmetin arabası olmayan biz vatandaşlarımız için çok memnun edici olduğunu belirterek, ”Bu hizmet olmasaydı köprübaşında arabaları beklemek zorunda kalırdık. Bu hizmetle beraber ücretsiz bir şekilde ilçe merkezinde rahatlıkla hastaneye gidebileceğiz, Bismil Belediye Eş Başkanlarına teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: Bismil Belediyesi Basın Bürosu

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme