enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır dahil 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildiği açıklandı. DİYARBAKIR GAZETE– İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da...
26.04.2024
Diyarbakır’da 93 çiftçiye, 127 ton sertifikalı çeltik tohumu desteği sağlanacak. DİYARBAKIR GAZETE– Vali Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, Diyarbakır’da her sektörde yatırımların hızla devam ettiğini ve en önemli sektörün de tarım olduğunu söyledi. Çiftçilere yönelik desteklerin her yıl artarak devam ettiğini belirten Su, şunları...
26.04.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya başkanlığındaki kalabalık bir heyet, Diyarbakır merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar Belediye eş başkanlarını ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri, DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekingen, TOBB İl...
26.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Yenişehir ilçesindeki Ofis Semti’ndeki altgeçitte bakım, onarım ve temizlik çalışması yaptı. İlk etapta toz ve...
26.04.2024

Bölgenin yaban hayvanları artık D.Ü.’ye emanet edilecek

Bölgenin yaban hayvanları artık D.Ü.’ye emanet edilecek
REKLAM ALANI

Bölgedeki yaban hayvanlarının tedavi, bakım ve rehabilitasyonları artık Dicle Üniversitesi’nde yapılacak. Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül’ün çabaları ile üniversitede kurulan “Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi” bölgenin ilk ve tek merkezi olacak.

Veteriner Fakültesi paydaşlığında kurulan merkezin faaliyetleri Veteriner Fakültesi kadrosu tarafından gerçekleştirilecek. Ülkemizde bulunan 29 Veteriner Fakültesi’nden altı tanesi bu merkezlere paydaşlık yapıyor. Dicle Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Talip GÜL, merkezin kuruluşunun üniversitemiz, şehrimiz ve bölgemiz için önemli bir kazanım olduğuna işaret ederek “Dicle Üniversitesi mülkiyetinde olan 40.000 m2lik alanda kurulacak olan bu tesis, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerimiz için de son derece önemli. Bu sayede bölgemizdeki yaban hayvanlarının tedavileri, bakımları ve rehabilitasyonları üniversitemizde gerçekleştirilecek ve bu hayvanlar artık Diyarbakır yaban alanına bırakılacak” dedi.

YABANİ HAYVANLARIN TEDAVİ VE REHABİLİTASYONU AMAÇLANIYOR

Dicle Üniversitesi Yaban Hayatı Kurtarma Merkezinde “Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES)” ve 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na göre ticareti yasak olan hayvanların geçici süre ile bu merkezde tedavi ve rehabilitasyonu amaçlanıyor.

Rehabilitasyon Merkezinin kurulması ile; yaban hayvan türlerinin belirlenmesi, koruma altında bulunan türlerin korunması sağlanacak, sağlık problemlerine çözüm bulunulacak, bu alanda çalışan araştırmacıları desteklenmesi, hastane, laboratuar, barınak, istasyon, gözlem evleri, hayvanat bahçesi ve koruma alanları oluşturulacak, güçten düşmüş, yetim, hasta ve yaralı yaban hayvanlarının bakımı, rehabilitasyonu, profilaktik önlemlerin alınması ve yeniden doğaya kazandırılmasına yönelik çalışmalar yapılacak.

Merkezin inşaat maliyeti yaklaşık 3.000.000 TL. olup işletmeciliği Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi yapacak ve kurulacak merkez ile yaban hayvanlarının hayatına ilgi duyan, bu konuda kendini geliştirmek isteyen ve faaliyet alanlarıyla ilgili eğitim almakta olan üniversite öğrencilere bilimsel katkı da bulunulacak. Merkezin kurulması ile ilgili hazırlık çalışmaları, Dicle Üniversitesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü ile sonuçlandı. Orman ve Su işleri Bakanlığı XV. Bölge Müdürlüğü görev alanında yer alan Dicle Üniversitesi Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından 30.11.2017 tarihinde onaylanarak kuruldu.

Merkezin kurulmasını büyük bir memnuniyetle değerlendiren Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Merkezin kurulmasına onay veren Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na, ayrıca merkezin kurulmasında önemli katkıları olan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş’a, Doğa Koruma Milli Parklar XV. Bölge Müdürü Abdullah Koç’a, Doğa Koruma Milli Parklar Diyarbakır Şube Müdürü Erdal Seven’e ve ayrıca Merkezin kurulmasında gösterdikleri üstün gayretleri dolayısıyla başta Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muzaffer Aydın Ketani olmak üzere Veteriner Fakültesi’nin bütün mensuplarına ve emeği geçen bütün personele teşekkür etti.

Tesisin bir an önce faaliyete geçmesi gerektiğine işaret eden Rektör Gül, konu ile ilgili yeni hedeflerinin Veteriner Fakültesi bünyesinde bir hayvan hastanesinin kurulması olduğunu söyledi.

1992 yılında kurulmuş olan Veteriner Fakültemizde bugüne kadar Hayvan hastanesinin yapılmasına yönelik bir projelendirme olmadığını belirten Gül, “Yönetimimiz bu konunun bölgemiz için önemli olduğu, bu duruma yönelik olarak; Temmuz-2017 tarihinde Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi ve Tropikal Hayvan Hastalıklarını Araştırma Laboratuarı projesi  15.000.000 milyon Türk Lira’lık bir bütçe ile Kalkınma Bakanlığımıza arz edilmiştir, projemiz değerlendirme aşamasındadır.  Projenin onaylanması durumunda Güneydoğu Anadolu Bölgemizde hayvan sağlığı konusunda hizmet sunacak önemli bir merkezi ilimize kazandırmış olacağız ”dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bölgenin yaban hayvanları artık D.Ü.’ye emanet edilecek

Bölgenin yaban hayvanları artık D.Ü.’ye emanet edilecek
REKLAM ALANI
30.12.2017
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme