enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5971
EURO
34,8409
ALTIN
2.495,63
BIST
9.471,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Lider Amedspor Kendi sahasında konuk edeceği İğdır FK spor maçı biletleri kapış kapış. Dün 10 bin bilet satışı gerçekleşirken, büyük izdiham yaşandı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor yönetimi, karaborsa satışları önlemek için bilet satışlarını tek elden ve kendi belirlediği satış noktalarından gerçekleştiriyor. Dünkü satışların yapıldığı Amedstore ve Hacı Baba Pastanelerinde büyük izdiham...
19.04.2024
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili değerlendirmede bulundu DİYARBAKIR GAZETE– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin de daha görünür biçimde müdahil...
19.04.2024
Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliğiyle 1.Şiir Yarışması düzenlendi. 110 çocuğun katılımıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. DİYARBAKIR GAZETE- Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliği ile 1. Şiir Yarışması düzenlendi. 7-12 ve 13-17 yaş kategorilerinde toplam 110 çocuğun  katıldığı yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri...
19.04.2024
Bu Akşam saat 18.00′ de satışa çıkan Amedspor- Iğdır FK spor Maçının Batı Ve Kuzeydoğu tribün biletleri 1 saat içinde tükendi. Bir saat içinde 10’bine yakın biletin tükendiği öğrenildi. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor Kulübü resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada;  “Batı tribünü ve kuzeydoğu tribünü biletleri tükenmiştir. Doğu tribünü...
18.04.2024

Boylu davasında önemli gelişme!

Boylu davasında önemli gelişme!
REKLAM ALANI

Diyarbakır’da boşanma aşamasında olduğu Müzeyyen Boylu Issı’yı öldüren Mesut Issı’nın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında önemli bir gelişme yaşandı.

Diyarbakır’da boşanma aşamasında olduğu Müzeyyen Boylu Issı’yı öldüren Mesut Issı’nın yargılandığı davanın ikinci duruşmasında önemli bir gelişme yaşandı. Sanık avukatının iki celse arasında dosyanın güvenlik gerekçesiyle başka bir ile alınması için Adalet Bakanlığına talepte bulunduğu ortaya çıktı. Mağdur avukatlarından Asli Pasinli, güvenlikle ilgili bir riskin bulunmadığını belirterek dosyanın Diyarbakır’da kalması gerektiğini söyledi. Dosya ile ilgili son kararı Başsavcılık verecek.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde avukatlık yapan Müzeyyen Boylu Issı, boşanma aşamasında olduğu doktor eşi Mesut Issı tarafından 19 Mayıs’ta öldürülmüştü.

Issı hakkında “eşi kasten öldürmek, tasarlayarak öldürme, canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma” suçundan 3 yıl hapis istemiyle açılan davanın ikinci duruşması Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya Türkiye’nin birçok ilinden kadın kurumları katıldı. Duruşmaya sanık Mesut Issı katılmazken avukatı Kutbettin Odabaşı hazır bulundu.

Duruşma sırasında önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Sanık avukatının iki celse arasında dosyanın güvenlik gerekçesiyle başka bir ile alınması için Adalet Bakanlığına talepte bulunduğu ortaya çıktı.

VALİLİK ONAY VERDİ

Mahkeme heyeti, Issı’nın avukatı Kutbettin Odabaşı’nın celse arasında verdiği dilekçeyle Adalet Bakanlığından davanın güvenlik gerekçesiyle başka bir ile taşınma talebi olduğunu açıkladı. Issı’nın avukatı Odabaşı’nın davanın nakledilme talebine Diyarbakır Valiliğinin onay verdiğini, ancak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının buna ilişkin bir kararı bulunmadığını ifade eden mahkeme heyeti, Boylu’nun boşanmak için yaptığı hukuki girişimlerle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından istenen evrakların geldiğini kaydetti.

Mahkeme heyeti duruşmayı 27 Ocak tarihine erteledi.

DAVA KAÇIRILMAK İSTENİYOR

Duruşma sonrası mağdur avukatları Diyarbakır Barosu Tahir Elçi Konferans salonunda bir açıklama yaptı. Burada ilk açıklamayı yapan Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın, davanın güvenlik gerekçesiyle taşınma talebinin gerçeği yansıtmadığını, sanık avukatına dair şu ana kadar herhangi fiili ya da sözlü bir sataşma olmadığını, Boylu’nun çocuklarının alınmasının mahkeme kararıyla gerçekleştiğini aktardı. Nakil talebinin bir savunma taktiği olduğunu, yasal olarak mahkemenin fiili olarak görevini yapamaz hale geldiği durumda, davayı nakledebileceğini belirten Aydın, “Dava Diyarbakır halkından kaçırılmak isteniyor. Dosyayı Fizan’a da gönderseniz biz daha büyük bir katılımla dosyayı takip edeceğiz” dedi.

CİNAYET İŞLE İYİ ERKEK MODELİNE GİR

Daha sonra konuşan dosya avukatlarından Aslı Pasinli, “Bugünkü duruşmada sanık müdafi mahkemeye celse arasında bir dilekçe verdi. Dilekçede ‘Diyarbakır barosu bu dosyayı neden takip ediyor. Mezeyyen Boylu mesleğini yaparken mi öldürüldü. Diyarbakır Barosu tarafsızlığını kaybetti. Bu sahiplenmeyi yersiz buluyorum’ şeklinde suçlayıcı ifadeleri var. Davanın yakından takip edilmesi sanığı rahatsız ediyormuş. Bu dosya ciddiyetsizleştirilmek isteniyor. Bu erkek kurnazlığıdır. Cinayet işle, mahkemede iyi erkek modeline gir daha sonra arkadan mahkeme heyetine dilekçe ver. Baronun insan hakları yönünü yok sayarak ve suçlayan ifadelerde bulun. Bu kabul edilemez. Elbette savunma hakkı kutsaldır, ama bunları savunma hakkı adı altında çirkinlik yaparak yapılması etik değil. Bu dosyanın başka bir yere nakil edilmesi kalabalığı düşürmez aksine daha da büyütür. Bu celsede itirazlarımız bunun üzerineydi. Bir kaygı görüyoruz, mahkemenin buna izin vermemesi lazım. Nakil talebi zaten yasal olarak mümkün değil, bu dosyada bir güvenlik kaygısı yoktur. Sanığın güvenliğini tehlikeye atacak bir durum yaşanmamışken böylesi bir talepte bulunmak kurnazlıktır” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme