enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımının, seçimden beş gün sonra Diyarbakır’da bulunan 10 adet spor tesisini Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrettiği ortaya çıktı. DİYARBAKIR GAZETE-  31 Mart yerel seçimlerinde büyük bir farkla kayyımdan geri alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde kayyım, seçimden beş gün sonra kentteki bütün spor tesislerini devrettiği ortaya çıktı. 31 Mart’ta...
20.04.2024
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’nde mazbata töreni sonrasında makam odasında bulunan Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözleriyle ilgili mülkiye müfettişlerinin görevlendirildiğini açıkladı. Türkiye İçişleri Bakanı soruşturmayı sosyal medya hesabı X’den duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer...
20.04.2024
Diyarbakır’da polis, farklı tarihlerde vatandaşları tehdit edip paralarını gasbeden ve silahla yaraladığı tespit edilen 6 kişilik çeteye yönelik ‘Balistik’ operasyonu yaptı. Gözaltına alınan 6 şüpheli tutuklandı. Polis, kollarında dövme olan bir şüpheliyi kameralardan tespit edip yakaladı. DİYARBAKIR GAZETE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ve Gasp Büro Amirlikleri,...
20.04.2024
Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürlüğü’ne bağlı 2 kişilik ekibi İdil’e bağlı Okçu köyünde kaçak kontrolü yaparken engelleyerek rehin alan, üzerlerine kurşun sıkan ve darp ederek yaralayan saldırganların yakalanabilmesi amacıyla jandarma tarafından yapılan soruşturma kapsamında 12 kişi gözaltına alındı. Sanıklardan 4’ü ise sevk edildikleri savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. DİYARBAKIR...
20.04.2024

CHP İl Başkan Adayı Av. Eke; “Kutuplaşma değil, Kucaklaşma zamanı”

CHP İl Başkan Adayı Av. Eke; “Kutuplaşma değil, Kucaklaşma zamanı”
REKLAM ALANI

20 yıldan bu yana Cumhuriyet Halk Partisi’nin belirli kademelerinde görev alan Av. Sertaç Eke, 10 Eylül’de partisinin yapılacak Diyarbakır İl Başkanlığı kongresinde başkan adayı olduğunu açıkladı. ‘Kutuplaşma değil, Kucaklaşma Zamanı’ sloganı ile seçim kampanyasını yürüten Eke, Ortaya çıkışlarının keyfi değil, zorunluluk olduğunu söyledi. CHP’nin 2023’te iktidar olma vizyonuna uygun örgütsel bir yapılanma hedefi ile yola çıktıklarının altını çizen Başkan adayı Av. Eke, Bölgede CHP’ye uygun sosyal taban yaratacaklarını söyledi.

Bir süre önce Kayyum yönetiminin atandığı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı’nın 10 Eylül’de yapılacak Olağanüstü kongresine sayılı günler kalırken, Kongrede başkan adayı isimlerde çalışmalarını yürütüyor. Başkan adaylarından biri olan CHP Eski Diyarbakır İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Sertaç Eke, adaylığını, hedeflerini ve projelerini www.diyarbakirgazete.com’a anlattı.

“PARTİ’DE 20 YILA AŞKIN BİR SÜRE GEÇMİŞİM VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi’nde 20 yılı aşkın bir geçmişinin olduğunu ifade ede Eke, “2000’li yıllarda İl Gençlik Kolları Başkanlığı ile başlayan süreç Genel Merkez Gençlik Kolları Merkez Yürütme Kurulu ile devam etti. Partimizle olan bağımız aralıksız bir şekilde bugüne kadar sürdü.  Ama parti dışında da olsak parti kimliğimizle, duruşumuzla sosyal alanlarda ve diğer sivil toplum alanlarında elimizden geldiği kadar da bu sürecinde içerisinde katkı sunmaya devam ettik” diye konuştu.

“CHP’NİN 2023’TE İKTİDAR OLMA VİZYONUNA UYGUN BİR ÖRGÜTSEL YAPILANMA HEDEFİYLE YOLA ÇIKTIK”

Av. Eke, 2023 yılında ciddi ve Türkiye siyasetinde kırılmalara yol açacak bir seçim olduğunu hatırlatarak, “2023 seçimleri Türkiye’nin kırılma seçimidir. Bu seçime giderken partimizin iktidar olma vizyonu var. Biz de bu vizyona uygun bir şekilde yalnızca siyasal anlamda değil örgütsel anlamda da başarılı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Tabi bölgede partinin geldiği nokta bellidir. Çok iyi niyetli, çok farklı çalışma sistemi uygulansa da seçim sonuçlarına bu sağlıklı bir şekilde yansımadı. Bizde bunu analiz ettik. Yani nerede hata ve yanlış var. Bu yanlışları nasıl düzeltebiliriz? Bu örgütsel süreci nasıl kanalize ederiz? Diyerek arkadaşlarımızla durum değerlendirmesi yaptık. Tabi malum bir mahkeme kararı ile Diyarbakır CHP İl başkanlığı kayyum tarafından yönetilmeye başlandı. Ve bir kongre süreci başladı. Biz de bunu tüm ekip arkadaşlarımızla, partililerimizle, dostlarımızla, partide emek almış tüm emekçi dostlarımızla bunları görüştük. Ve bunun istişaremiz sonucunda aday olmamızın bir zorunluluk olduğu ortaya çıktı. Keyfiyet değil, zorunluluk olduğu ortaya çıktı. Biz de üzerimize düşen, bize sunulan bu sorumluluğu yerine getirmek mükellef olduğunu düşünerek bu göreve talip olduk. Kişisel, mevki makam talebi değil sorumluluk talebidir. Böylelikle biz de bu sorumluluğu yerine getirmeye çalışacağız” diye konuştu.

“ORTAYA ÇIKIŞIMIZ KEYFİYET DEĞİL, ZORUNLULUKTUR”

“Bizim ortaya çıkışımız keyfiyet değil bir zorunluluktur” diyen Eke, şöyle dedi:

“Bunun böyle bilinmesi gerekiyor. Çalışmalarımızı da bu yönüyle devam ettiriyoruz. Kanaat önderlerimiz, liyakatlı çevrelerimizle, akademik çevrelerle, bu işin ehli olan insanlarla siyasete kaliteyi getirmeyi hedefliyoruz. Ve bu hedefi getirebilecek vizyonda arkadaşlarımız var. Ekibimiz var. Hem Diyarbakır’daki siyasette kaliteyi artırma hem de Partinin genel siyasetine yön verme açısından önemli bir vizyona sahibiz. Bu yönüyle biz de yola çıktık”

“KUTUPLAŞMA DEĞİL, KUCAKLAŞMA ZAMANIDIR”

Eke, seçim kampanyasına ‘Kutuplaşma değil, kucaklaşma zamanıdır’ sloganı ile başladıklarına işaret ederek, “Bu kampanyamızın ana sloganıdır. Bizde bu minvalde elimizden geldiği kadar buna uygun davranmaya çalışıyoruz. Süreç içerisinde aday olan olmayan tüm aktörlerle elimizden geldiği müddetçe görüşmeye çalışıyoruz. Bu görüşmelerimizi seçimden önce değil, seçimden sonra da ilerleterek partideki tüm kırgınlıkları tamamen bitirmeye çalışıyoruz. Biz aile içerisinde siyasi olarak hasım değiliz, siyasi hısımız. Bu yönüyle biz tüm dostlarımızı parti içerisindeki emek vermiş tüm arkadaşlarımızı da siyasi hısım olarak görüyoruz. Bu samimiyetle yaklaşıyoruz. Tabanda da bunun karşılığını görüyoruz zaten. Kampanyamızın hiçbir yerinde aday arkadaşlarımıza yönelik negatif en küçük bir söz söylemedik, söylemeyeceğiz de… Aday olan olmayan, partili tüm aktörlerle bu süreci götürmeye niyetimiz var” dedi.

“HEDEFİMİZ BÖLGEDE CHP ANLAYIŞINA UYGUN SOSYAL TABAN YARATMAK”

En önemli hedeflerinin başında bölgede CHP anlayışına uygun sosyal taban yaratmak olduğuna değinen Başkan Adayı Eke, “Bizim tüm arkadaşlarımızın ana gayesi şu; Bölgede Cumhuriyet Halk Partisi anlayışına uygun sosyal taban yaratmak. Çünkü şunu biliyoruz HDP’nin bölgede ciddi anlamda bir sosyal tabanı var. Yine siyasal İslamcıların her katmanda ciddi bir sosyal tabanları var. Ama CHP’nin sosyal tabanı var mıdır? Diye sorduğunuzda ne yazık ki olumsuz bir sonuçla karşı karşıya kalıyoruz. Şuan bizim için partimizin değerleri var. Sosyal demokrat değerler, aydınlıkçı bakış açısı var. Biz bu bakış açısını toplumda da yer edinmesini istiyoruz. Sosyal alanda CHP’nin kendisini hissettirebilecek bir güç olarak ortaya çıkmasını istiyoruz. Ana misyonumuz bu; CHP’li sosyal taban yaratmak. Bu hedef bizi birleştiriyor. Şunu da gördük, sahada bizim gibi düşünen çok insan var. Çok yapı var. Ama örgütlü değiller. Biz bu yapıları örgütlü hale getireceğiz. Bu süre zarfında çalışacağız. Vekil çıkarmak elbette ki temennimizdir. Malum şuan Diyarbakır’da bir belediye meclis üyemiz bile yok. Bu oldukça ciddi bir sorun ve sıkıntıdır. Tabi ki bunlar temel hedeflerimizden biridir. Ama nihai hedefimiz Sosyal taban yaratmaktır ve buna uygun bir çalışma süreci işletmeyi düşünüyoruz” dedi.

“BİLİM KURULU KURACAĞIZ”

Eke, seçim kampanyasında birlikte çalıştıkları ekipte saygın akademisyen ve hukukçuların varlığına değinerek, “Ekibimizde çok saygın isimler var. Akademik dünya da çok saygın isimler var. Bizim bir bilim Kurulu projemiz var. Bilim kurulumuzda Üniversitede kendi alanlarında saygın akademisyenlerin yer aldığı bir Bilim Kurulu projemiz var. Bilim Kurulumuzda projeler hazırlayarak, hayata geçireceğiz. Hedefimiz üretken bir yapı oluşturmak. Çünkü şunu gördük, partimiz uzun yıllardır saha da siyasal üretimi gerçekleştiremiyor. Sonuçta bir siyasi partiyiz ve siyasi partinin ana misyonu siyasal üretimi gerçekleştirmektir. Biz o siyasal üretimi gerçekleştirme iddiasındayız. Hukuk dünyasından çok saygın isimler, Kanaat önderleri ve bazı STÖ’lerin başkanları var. Bizimle birlikte yola çıkan arkadaşlarımız var. Yine parti içinde emekçi arkadaşlarımız var. Eski İl Başkanlarımız var.

“BÖLGEDEKİ SİYASAL STATÜKOYU YOK ETMEK İÇİN GELİYORUZ”

Çok saygın ve büyük bir aileyiz aslında. Olaya böyle bakıyoruz. Hazırlıklı geliyoruz. Ve şunu net bir şekilde söylüyoruz; Bölgedeki siyasal statükoyu yok etmek için geliyoruz. Değişim için geliyoruz. Onu gerçekleştirebilecek vizyonel bir ekibin içimizde olduğunu da gururla söyleyebilirim. Nicelikli bir yapıyı kurmanın ana unsuru nitelikli bir yapı kurmaktır. Biz bunu biliyoruz. Nitelikli yapı kuracağız ve çalışacağız. Sahada çalışıyoruz ve bunun sonucunu da alacağız.

“PARTİMİZE KATILIMLAR DAHA DA ARTACAK”

Partilerine katılımlara değinen Eke, şunları söyledi:

“Partimize katılımları olumlu değerlendiriyorum. Sonuçta demokratik kitle partisiyiz. Elbette partinin ana ideolojik değerleri var. Siyasetin solunda yer alıyor, sosyal demokrat bir partiyiz. Ama diğer dünya görüşü olan arkadaşlarımızın da parti içinde olmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bize katılım sağlayan ve partimize faydalı olacak tüm arkadaşlarımızla çalışmaya hazırız. Önümüzdeki süreçte de bu katılımların bizden sonra da biz göreve gelirsek eğer bu katılımların daha da fazla olacağına inanıyorum, biliyorum. Çünkü buna yönelik alt yapı çalışmalarımız ciddi şekilde var. Çünkü bu net bir şekilde bütünleşerek ve birleşerek ancak kazanabiliriz. Yoksa yalnızca tek bir merkezden yürütülerek bu sürecin başarı olabilme ihtimalini öngörmüyoruz. Onun için gelen arkadaşlarımıza hepsini saygıyla ve sevgiyle bakıyoruz. Herhangi olumsuz bir bakış açısıyla asla olamaz. Onlarda bu ailenin parçası olarak bu ailede olmanın gereğini yapacaklarına inanıyorum”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme