enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
20°C
Diyarbakır
20°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Açık
24°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Amedspor’a Menemenspor maçı öncesi bilbordlara başarıyı destekleyen Kürtçe ve Zazaca afişler astırdı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şampiyonluk maçına çıkacak olan Amedspor’a Menemenspor maçı öncesi Diyarbakır bulunan bazı semtlerde bilbordlara Kürçe ve Zazaca “Destxweş şampiyon Amedspor” Yazılı afişleri astırdı.
04.05.2024
Diyarbakırlı ünlü sanatçı Ekin Akkaş, memleketi Diyarbakır ‘a özel bir şarkı yazdı, Şarkının klibini de 33 medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır’da çekti. DİYARBAKIR GAZETE– Kentin Sur ilçesinde çekilen klipte, tarihi ve kültürel noktalar seçildi. Diyarbakır’ın, tanıtımı hedeflenerek çekilen klipte, çekim noktaları da tarihi On gözlü köprü, dört ayaklı minare, Ulu...
04.05.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, hayvanların su ihtiyacını karşılayan kırsal bölgelerdeki göletlerin bakım ve onarımını yapıyor. DİYARBAKIR GAZETE- çalışmalarını sürdürüyor. Daire Başkanlığı, daha önce inşa edilen ancak fiziki şartları bozulan kırsal ilçelerdeki göletlerde bakım-onarım çalışması gerçekleştiriyor. Su göletlerinin bentlerini yenileyen ve göl aynasında oluşan toprakları temizleyen ekipler, göletlerin daha verimli su toplamasını...
04.05.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan Gazi Caddesi’nde kırılan kent mobilyalarını yenileyerek yeşil alanlarda çalışma başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, tarihi Sur ilçesinde yer alan, yerli ve yabancı konukların yoğun ilgi gösterdiği Gazi Caddesi’nde peyzaj ve kent mobilyaları yenileme çalışması yürüttü. Ekipler, yurttaşların...
04.05.2024

Çiftçi: “Selden zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetini gidereceğiz”

Çiftçi: “Selden zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetini gidereceğiz”
REKLAM ALANI

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi’ne bağlı Çarıklı mahallesinde yaşanan sel felaketinden dolayı meydana gelen hasarın tespiti büyük oranda tamamlandı. Sel felaketinin ardından Çarıklı’da incelemelerde bulunan Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Abdullah Çiftçi, Selden zarar gören vatandaşların mağduriyetinin giderileceğinin sözünü verdi.

 Dün aniden bastıran ve tüm Diyarbakır’ı etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle sel felaketinin yaşandığı Sur İlçesine bağlı Çarıklı Mahallesi’ndeki hasarın yaraları sarılıyor.

Felaket nedeniyle oluşan hasarın tespiti için Sur Kaymakamlığı bünyesinde Hasar Tespit Komisyonu çalışmalarını tamamladı.

Hasar tespit ve hasar kaldırma çalışmalarını yerinde görmek için Çarıklı Mahallesi’ni ikinci kez ziyaret ederek, incelemelerde bulunan Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Abdullah Çiftçi, selden dolayı mağduriyet yaşaşan mahalle sakinleriyle görüştü.

KAYMAKAM VE BAŞKAN V. ÇİFTÇİ, VATANDAŞLARLA GÖRÜŞTÜ

Çiftçi, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Sur ilçesi Çarıklı mahallesinde dün oluşan sel felaketi nedeniyle oluşan hasarı tespit için Sur Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan Hasar Tespit Komisyonu alanda çalışmalarını büyük oranda tamamladığını söyledi.

“VATANDAŞLARIMIZIN MAĞDURİYETLERİNİ GİDERECEĞİZ”

Hasar tespit çalışmaları sonucunda 9 ev ve 4 iş yerinin çeşitli oranlarda zarar gördüğünü ifade eden Çiftçi, 181 Dana ve 87 Manda olmak üzere 268 büyükbaş İnek hayvanın telef olduğu tespit edilmiştir. Sel sonunda zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için yasalar çerçevesinde her türlü desteği vereceğiz. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah Beterinden korusun” dedi.

Sait BAYRAM’ın Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme