enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5440
EURO
34,8790
ALTIN
2.429,98
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
30°C
Diyarbakır
30°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesindeki Selahaddini Eyyübi Anadolu Lisesi’nce, ‘Dünyayı Değiştiren Kadınlar’ adlı eTwinning projesi hazırlandı. Proje Danışmanı Nevim Kaya gözetiminde hazırlanan projede amaç, dünyanın değişiminde rol oynayan kadınların tanınmasını sağlamak, hangi konularda değişim getirdiğini bilmek ve rol model oluşturmak olduğu belirtildi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Uçkuyular mevkiinde bulunan Selahaddini...
23.04.2024
Bahar aylarının gelmesiyle düğün sezonu da başladı. Diyarbakır’da Beyaz eşyadan mobilyaya, mutfak ürünlerinden düğün mekanlarına kadar pek çok alanda ticaret hareketlendi. Düğün salonlarında ise Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında doluluk oranları yüzde 50 civarında. 100’e yakın düğün salonunun bulunduğu Diyarbakır’da, geçtiğimiz yıla oranla salon kiralamalarında yüzde 15-20 oranında yapılan zamlar...
23.04.2024
Hafta sonu kendi sahasında beklenmedik bir mağlubiyet alarak taraftarını üzen ve şampiyonluk yolunda yara alan Amedspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Soma maçı hazırlıklarına başladı. DİYARBAKIR GAZETE– Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri Amedspor, hafta sonu karşılaşacağı zorlu Soma maçı hazırlıklarına bir gün aradan sonra başladı. Şeyhmus Özer Tesislerinde toplanan futbolcular...
23.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır Barosu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve TÜM BEL-SEN yöneticilerinin tebrik ziyaretlerini kabul etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Barosu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN)...
23.04.2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Başım gözüm üstüne Diyarbekir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Başım gözüm üstüne Diyarbekir”
REKLAM ALANI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Geçmişte uzunca bir dönem adı zulümle, işkenceyle, insanlık dışı muamele ile anılan Diyarbakır Cezaevi’ni yakında boşaltıyor ve kültür merkezi olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, valilik önünde gerçekleştirilen, “Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni”ne katıldı.

Valilik önünde gerçekleştirilen törende konuşan Erdoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin şehrin çeşitli yerlerinde özellikle yol, içme suyu ve kanalizasyon altyapısı, halı saha, yurt, çevre düzenlemesi, köprü onarımı, kavşak gibi başlıklar altında 411 milyon liralık yatırım yaptığını söyledi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN 3 MÜJDE

Kente yapılacak yeni yatırımlarla ilgili müjdeler veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmişte uzunca bir dönem adı zulümle, işkenceyle, insanlık dışı muamele ile anılan Diyarbakır Cezaevi’ni yakında boşaltıyor ve kültür merkezi olarak sizlerin hizmetine sunuyoruz. Böylece Diyarbakır’ın hafızasındaki bir kötü anıyı ortadan kaldırmış oluyoruz. Şehrimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Diyarbakırlıların uzun süredir beklediği Hafif Raylı Sistem Projesi ile ilgili, “Diyarbakır’ı şehir içinde inşa edeceğimiz raylı sisteme kavuşturmak için kolları sıvadık.” ifadelerini kullanan Erdoğan, şehir hastanesiyle ilgili şunları dile getirdi:

“1000 yataklı Kayapınar Şehir Hastanesinin yapım ihalesini 19 Temmuz’da gerçekleştiriyoruz. Hastanemizin şimdiden şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Uyanış Gençlik programlarına katılan gençlerin spordan bilgi yarışmalarına kadar her alanda kendilerini gösterdiğine dikkati çeken Erdoğan, şunları dile getirdi: “Sizin hangi hizmete hangi yatırıma ihtiyacınız varsa hepsini yapmak boynumuzun borcu başım gözüm üstüne Diyarbekir, ser sera ser çava Diyarbekir.”

“GÖNÜLDEN GÖNÜLE FETİH KAPISI GİBİ KAPILAR AÇILIYOR”

Vali Münir Karaloğlu yaptığı konuşmada, kadim ve mübarek bir şehre devletin ve hükümetin sunduğu imkanlarla hizmetkarlığını yaptıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, bütün kamu kurumlarıyla aziz şehre layık olma şuuruyla çalıştıklarını ifade eden Karaloğlu, Küpeli Kapı ve İslam ordularının Diyarbakır’ı fetih yolu olan Fetih Kapısı’nı 50 yıl sonra Ramazan ayında tekrar açtıklarını belirtti.

Yer yer harabeye dönmüş heybetli Diyarbakır Surlarında yeniden diriliş başlattıklarını dile getiren Karaloğlu şöyle konuştu:   “Bugün Diyarbakır’ın 17 ilçesi şantiyelerle dolu. Bir taraftan yerin üstünde 1200 kilometre yol çalışmamız devam ediyor. Bir taraftan yer altından Dicle Barajı’nın suyunu ikinci bir isale hattıyla şehre taşıyıp şehrin suyunu teminat altına alıyoruz. Diyarbakır’ın onlarca yıllık çöp sorununu EKAY’la bertaraf etmeye başladık. Karacadağ eteklerindeki çöplükten artık şehre elektrik geliyor, enerji geliyor, ışık geliyor, gelir geliyor. Organize Sanayi Bölgeleri, Lojistik Köy, Çağrı merkezleri, yeni açılan fabrikalar, yeni kurulan binlerce iş yeri, turizm yatırımları, tarımsal sulama kanalları, spor sahaları, bilim merkezleri. Diyarbakır’da devam eden yatırımlarla; Diyarbakır’ın aydınlık geleceğine yollar, geçmişten bugüne, bugünden geleceğe, gönülden gönüle fetih kapısı gibi kapılar açılıyor.”

“BU ŞEHRİN ŞUURUNA YENİLDİLER”

Diyarbakır, 12 bin 500 yılda yazılmış büyük bir şehir destanını yırtılmak istendiğine dikkati çeken Karaloğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bazıları, bu destanı yırtmak istediler. Tarihe şahit taşları defnetmek istediler. Medeniyetleri yer altına hapsetmek istediler. Diyarbakır’a tuzak kurdular, pusu kurdular. Çocukları, gençleri, medeniyeti içinde bulundukları çukura çekmek istediler. Başta bu şehrin şuuruna yenildiler. Hamdolsun kazdıkları çukurlara gömüldüler. Diyarbakır’da yükselen huzurla vatandaşımızın gözünde yeşeren umut; gönlü imkânından geniş Diyarbakırlı çocukların, gençlerin, annelerin, samimiyeti, duası, umudu Diyarbakır şehir destanına, inşallah yeni fasıllar ekleyecek.”

“BÜTÜN DÜNYA DİYARBAKIR’I DAHA ÇOK KONUŞACAK”

El Cezeri’nin, Selahaddin-i Eyyubi’nin, Kılıçarslan’ın torunlarının yeni bir sefere çıktığını vurgulayan Karaloğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: “Bütün dünya Diyarbakır’ı daha çok duyacak, daha iyi bilecek, daha çok konuşacak. Bu yolda biz zat-ı devletlerinin himayesiyle Peygamberler ve sahabeler şehrinin hizmetkârı olmaya bütün gücümüz, gönlümüz, sevdamızla devam edeceğiz. Şehrimize kazandırılan ve bugün resmi açılışları için teşrif ettiğiniz, eser ve yatırımların Diyarbakır’a Diyarbakırlılara hayırlı olmasını diliyor, Şehrimin bütün fertleri adına teşekkürlerimizi sunuyorum.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İÇKALE’DE GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış törenin ardından, İçkale’de Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, gençlere Neşet Ertaş’ın ünlü Gönül Dağı türküsünü seslendirdi. Vali Karaloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gönül Dağı türküsünü seslendirdiği videoyu, sosyal medya hesabından paylaştı. Karaloğlu, paylaşımında, “Kalpten kalbe bir yol vardır. Eserler, müjdeler, sözünüz ve sesinizle Diyarbakırımızı teşrif ettiniz. İki gözüm dediğiniz Diyarbakır ve Diyarbakırlılar adına teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme