enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4478
EURO
34,7388
ALTIN
2.438,75
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır dahil 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildiği açıklandı. DİYARBAKIR GAZETE– İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da...
26.04.2024
Diyarbakır’da 93 çiftçiye, 127 ton sertifikalı çeltik tohumu desteği sağlanacak. DİYARBAKIR GAZETE– Vali Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, Diyarbakır’da her sektörde yatırımların hızla devam ettiğini ve en önemli sektörün de tarım olduğunu söyledi. Çiftçilere yönelik desteklerin her yıl artarak devam ettiğini belirten Su, şunları...
26.04.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya başkanlığındaki kalabalık bir heyet, Diyarbakır merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar Belediye eş başkanlarını ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri, DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekingen, TOBB İl...
26.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Yenişehir ilçesindeki Ofis Semti’ndeki altgeçitte bakım, onarım ve temizlik çalışması yaptı. İlk etapta toz ve...
26.04.2024

Çüngüş halkı, 5 yıl daha AK Parti demeli

Çüngüş halkı, 5 yıl daha AK Parti demeli
REKLAM ALANI

Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, AK Parti olarak 50 yılda yapılmayan hizmetleri 5 yılda yapmalarına rağmen, Çüngüş’ün hak ettiği yerde olmadığını ifade ederek, bir 5 yıl daha AK Parti Belediyeciliğin Çüngüş’te kalması gerektiğini ve bu kez ilçenin hak ettiği yere kesinlikle kavuşacağını söyledi.

Göreve geldiği ilk günden itibaren gecesini gündüzüne katan Çüngüş AK Parti Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca 5 yıllık çalışmalarını www.diyarbakirgazete.com Genel Yayın Yönetmeni Sait BAYRAM’a değerlendirdi.

“BİR ENKAZ DEVRALDIK”

Çüngüş’te görev geldikten sonra deyim yerinde ise bir enkaz devraldıklarına işaret eden Arslanca, “Göreve geldiğim andan itibaren Belediye binamız oturulmayacak haldeydi. Belediye binamıza tamir, tadilat ve onarım yaptık. İlçede yatacak bir pansiyon ve otelin olmamasından dolayı Belediye bünyesinde 10 yataklı konukevi yaptırdık. Çüngüş’e gelen vatandaşlarımız kendi köylerine dönmekte sıkıntı çekiyorlardı. Buna istinaden hemen 10 yataklı pansiyon yaptırdım. Bu pansiyonumuz tamamen ücretsiz olarak hizmet veriyoruz.” dedi.

ÇÜNGÜŞ’E KADINLAR LOKALİ

Başkan Arslanca, 45 kilometre uzaktaki köylerden ilçe merkezine gelen kadınların ilçede oturabilecekleri, ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir yerin olmamasından dolayı belediye olarak böyle bir hizmete imza attıklarına değinerek, şöyle dedi: “Kadınlarımız, her birimizin annesi, eşi ve kardeşi köyden geliyor. Abdest alacakları, gidecekleri bir lavaboları, doğru dürüst yemek yiyecekleri bir yerleri yok. Çocuklu annelerin emzirmeye gidecekleri yerleri yok. Özel işlerini görebilecekleri herhangi bir yer yok. Bu mekanımız, gelenler için sıcak çorbasının çıktığı, mahallerimizden ve köyden gelen kadınlarımızın gönül rahatlığıyla içeriye girebileceği, yeri geldiğinde gelenlerin ofis olarak kullanabileceği ve ihtiyaçlarını en üst seviyede giderebileceği mekan haline geldi. Açtığımız bu lokalimiz bölgeye örnek bir lokaldir. Çoğu ilçede bu lokalden yoktur.

“BAYAN TAZİYE EVİ YAPTIK”

Bildiğiniz gibi Bölgemizde taziye kültürü var. Şehir Merkezimizde erkeklere yönelik taziye evimiz var ama bayan taziye evimiz yoktu. Hemen Dernek Başkanı Ahmet Bahçeci’yi aradım. Ona da teşekkür ediyorum. Yüzde 50 Belediye, yüzde 50’de dernek tarafından karşılanması suretiyle bayan taziye evini yaptık. Şuanda faal olarak çalışmaktadır”

“İLÇE MERKEZİNE 77 BİN METREKARELİK KİLİTLİ PARKE TAŞI DÖŞEDİK”

İlçede vatandaşın adım atacağı yol olmadığını ifade eden Başkan Arslanca, “Çok vahim bir tablo ile karşı karşıyaydık. Kısacası bir enkaz devraldık. Şehir merkezinde öncelikle Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle alt yapısını tamamladıktan sonra 77 bin metrekare kilitli parke döşedik. Şuanda vatandaşlarımız çok rahat” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARA OYUN PARKI YAPTIK”

Başkan Zübeyir Arslanca İlçede AK Partili belediyeciliğin olduğunun farkına varılması gerektiğini vurgulayarak, yaptığı hizmetleri şöyle sıraladı:

“Çünkü, Çüngüş’te ilk kez AK Parti Belediyeyi aldı. Çüngüş ilçe merkezinde çocukların oynayabileceği bir parkımız yoktu. Buna gerçekten çok üzüldük ve harekete geçtik. Belediye imkanları çerçevesinde Küçükte olsa bir park yaparak çocuklarımıza oyun alanı oluşturduk. En azından çocuklarımızın deşarj olacağı bir alan oluşturduk. Beni tatmin etmemesine rağmen hiç yoktan iyi oldu.

“ÇÜNGÜŞ’E SEYİR TERAS MESİRE ALANI”

Dönemin Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal ile görüştük. Bizi dönemin Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüştürdüler. Sağolsun, bize park alanı için 1 milyon TL hibe ödenek çıkardılar. Bu anlamda Diyarbakır Milletvekilleri Sayın Ensarioğlu ve Sayın Bal ve dönemin Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki’ye içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu ödenekle birlikte Seyir Tepesi dediğimiz bir yere oluşturduk. Şuanda Yaz mevsiminde oturabileceğiniz yol bulamıyorsunuz. Çüngüş’te böylesine devasa sosyal donatı alanı yoktu. Ama şuanda işletmesiyle birlikte Süs havuzu, spor alanları, kamelyalarının olduğu tam teşekküllü bir mesire alanını oluşturduk. Çüngüş’ün en büyük yatırımlarından biri diyebiliriz. Yani Çüngüş’e göre devasa bir projedir.

“KENDİ İMKANLARIMIZLA 10 KÖYÜN İÇME SU SORUNUNU ÇÖZDÜK”

Bilindiği gibi köyler Büyükşehir Yasası ile birlikte Mahalle statüsüne kavuştu. Çüngüş’te 40 mahallemiz bulunuyor. 10 tane mahallemizde su sorunu var. Tabi Büyükşehir yasasına bağlı olsa da, Büyükşehir Belediyesi nezdinde yaptığımız girişimlerden bir sonuç alamadık. Sonuç alamayınca 10 köyün su sorununu Çüngüş Belediyesinin imkanlarıyla çözdük. Büyükşehir Belediyesi’ne ait olmasına rağmen sonuç alamayınca kendi imkanlarımızı zorlayarak, 10 mahallemizin tamamında su sorununu çözdük. Akabinde Mahallelerimiz uzak da olsa ki en uzak köyümüz Albayrak’tır. Orada kilitli parke taşı çalışması yaptık. Çüngüş’ün merkez ve kırsal mahallelerinin yüzde 95 oranında kilitli parke taşı çalışmalarını tamamladık.

“GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK ETTİK”

İlçede hiçbir hizmet olmadığı için yapacak çok şey vardı. Gençlere yönelik olarak da, Karakaya Barajı’nda EVAŞ’a ait futbol sahası var. Gençler o dönem 70 lira ücret karşılığında top oynuyorlardı. Bu bir ilçe adına gerçekten üzüntü verici bir durum. Dönemin Valisi Hüseyin Aksoy ile görüştüm. Kendilerinin talimatları doğrultusunda İlçemize sentetik bir futbol sahası yapıldı. Sahamız yapıldıktan sonra Kaymakam beyin önerisiyle Futbol turnuva hazırladık. Önce ilçe merkezinde daha sonra Çüngüş Belediyespor kurduk. Takımımız geçen yıl mücadele ettikleri ligi namağlup bitirdiler.  Bize onure ettiler. Onlara da teşekkür ediyoruz. Gençleri halen destekliyorum.

“40 TAZİYE EVİ VE 3 CAMİ YAPTIRDIK”

İlçenin 40 mahallesinde sadece 5’inde taziye evi vardı. Şuan tamamında taziye evi var. Bunun 3 köyümüzde cami sorunu vardı. Bu 3 köyde 70-80 yıl önce ilkel şartlarda yapılan camileri yıkarak, köylülerle İmece usulü ile yeni camileri yaptırdık”

ÇÜNGÜŞ DEVLET HASTANESİNE KAVUŞTU

Çüngüş Belediye Başkanı Zübeyir Arslanca, Çüngüş’te yapımı yılan hikayesine dönen Hastanenin yapılması için Belediye başkanı seçildikten sonra AK Parti Vekilleri Galip Ensarioğu ve Ebubekir ile görüştüğünü belirterek “Hastanemiz yapılarak, Çüngüş halkının hizmetine sunuldu. AK Parti bu 5 yıl süre içerisinde Çüngüş’ü ihya ettik. 2005 yılından beri eğitim-öğretim verilen Prefabrik’ten bir okulumuz vardı. Bu da bizim için utanç manzarası idi. Şuan 24 derslikli betonarme bir okul yapıyoruz. Önümüzdeki eğitim-öğretim sezonunda açılacaktır. Bu konuda emeği geçen Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal’a içtenlikle teşekkür ediyorum”

“ÇÜNGÜŞ 50 YILDA YAPILMAYAN HİZMETLERİ AK PARTİ DÖNEMİNDE GÖRDÜ”

1953 yılında belediye olan Çüngüş, 5 yıllık AK Parti döneminde 50 yılda görmediği hizmetlere kavuştuğuna ifade eden Başkan Arslanca, şöyle konuştu: “Ben bu konuda bütün Vekillerimize, İl Başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten Çüngüş’ü ihya ettiler. Sağolsunlar son 5 yıldır Çüngüş’ü önemsediler.

“BU HİZMETLER RAĞMEN ÇÜNGÜŞ HALKI HALEN HAK ETTİĞİ NOKTADA DEĞİL”

Çüngüş halkı halen hak ettiği noktada değildir. Halkım benden ve partimden çok çok memnun. Ama ben bireysel olarak şuna inanmışım; benim halkım halen hak ettiği noktada değil. Bütün bu hizmetlere rağmen. Benim için gerekse AK Parti döneminde, gerekse de Cumhuriyet döneminden bugüne kadar İlçe halkı sürekli muhafazakarlığını korumuş, Devletinin yanında yer almasını bilmiştir.  Hiçbir İllegal örgütlerle birlikte hareket etmemiştir. İstisnalara kaideyi bozmaz. Ve 2002 yılından beri yani AK Partimiz iktidara geldiğinden buyana sürekli yüzde 50’nin altında oy vermemek kaydıyla, ilçe halkı yine muhafazakarlığını korumuştur. Onun için buna istinaden, ilçe halkımın adına ben şahsen Çüngüş halkının halen hak ettiği noktada olmadığı inancı içerisindeyim.

“HALKIMDAN 5 YIL DAHA GÖREV İSTİYORUM”

Ama temenni ederim ki, inşallah partim bizi yeniden aday gösterirse benim arzuladığım önümüzdeki 5 yıl süre içerisinde de Çüngüş halkı hak ettiği noktaya gelecektir. Çok sayıda projelerimiz var. Eğer şans verilirse bunları hayata geçireceğiz. İnsan yapmak istediği çok şey var. Ama elzem gördüğüm hizmetlerin başında İlçeye bir düğün salonu yaptırmak. Ama en önemlisi ve çok girişimlerde bulunduk.

“GELİN ÇÜNGÜŞ’Ü ÇIKMAZ SOKAKTAN ÇIKARALIM”

Çüngüş çıkmaz sokakta. En önemsediğim bu çıkmaz sokaktan çıkmasını sağlamak. Ben son 2 yıldır 5 tane alternatif koydum. Çüngüş niye bu hale gelmiş. Ekonomik olarak felç olmuş bir ilçe. Çüngüş ile Adıyaman’ın Gerger Köyleri 10 kilometrelik mesafede bulunuyor. O dönemde Asmalı bir köprü yapılmıştı. Fakat bu köprü Atatürk Barajı’nın yapılmasıyla birlikte oluşan göletin altında kalınca Çüngüş ekonomik olarak felç olmuş. Gerger’e bağlı bu köyler 5-6 bin nüfusa tekabül ediyor. 5-6 bin nüfusun Çüngüş’e girip çıkması ekonomiyi canlandıracaktır. Bir diğer önerim ise, Malatya-Pötürge yolunun açılmasını istiyoruz. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün bu yolu ağına alması gerekiyor. Gerek Diyarbakır, gerekse de Malatya Milletvekillerimiz bu konuyu birebir istişare ettim. Fakat bunu Karayolu ağına alamadık. Şayet burada bir çıkış yolu yapılırsa, Çüngüş ekonomik açıdan rahatlar. O inancı taşıyorum. Bahsettiğim bu proje Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni birbirine bağlayan projedir. Bugün siz Çermik’ten ya da Diyarbakır’dan Malatya’ya giderseniz 255 kilometre, bahsettiğim Pötürge yolu 155 kilometre. 100 kilometre fark var Korkunç bir fark var. Bu proje hayata geçirilirse, başta Çüngüş olmak üzere Çermik  ve Siverek de kalkınacaktır”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme