enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4984
EURO
34,6114
ALTIN
2.481,57
BIST
9.577,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
28°C
Diyarbakır
28°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
28°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi resmi X hesabından merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki bir binanın yıkımı dolayısıyla 3 caddenin trafiğe kapatılacağını bildirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Belediyenin X hesabından yaptığı duyuru şöyle: “6 Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar alan Ofis Askerlik Şubesi bitişiğindeki bir binanın yıkımı dolayısıyla Ofis Gevran Caddesi, Rızvanağa Caddesi ile Elazığ...
15.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, göreve başlamasının ardından ilk mesai gününde personeli karşıladı, Ramazan Bayramlarını kutladı. DİYARBAKIR GAZETE– 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde seçilerek görevine başlayan Eşbaşkan Serra Bucak, ilk mesai gününde personelle buluştu. Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binasında personeli karşılayan Bucak, çalışmalarında kolaylık diledi.
15.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde psikolojik sorunları bulunan bir kadın,  plazanın 11. Katından atlayarak intihar etti. Polis olayla ilgili inceleme başlattı. DİYARBAKIR GAZETE – Edinilen bilgiye göre, olay Mahabad Caddesi dünya kavşağı üzerinde HMT Plazanın 11. Katındaki bir psikiyatri kliniğinde tedavi gören A.D. aşağı atladı. Beton zemine çakılan A. D. olay...
15.04.2024
1999 yılında 24 yaşında iken muhtar seçilen Ziya Gökalp Mahalle muhtarı Muhsin Sanay, 31 Mart Yerel Seçimlerinde yeniden seçilerek, 6. Kez mazbatasını aldı. Diyarbakır’ın en kıdemli muhtarı olan Sanay, kendisini yeniden bu göreve getiren seçmenlerine teşekkür etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesi Ziya Gökalp Mahallesi’nin 25 yıllık muhtarı Muhsin...
15.04.2024

D.Ü.Hastanesi Başhekimliği, Sağlık-Sen’in iddialarına yanıt verdi

D.Ü.Hastanesi Başhekimliği, Sağlık-Sen’in iddialarına yanıt verdi
REKLAM ALANI

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimliği, Sağlık-Sen Diyarbakır Şubesi Dicle Üniversitesi İşyeri Temsilciliği’nin “Hastane çalışanları adalet bekliyor” başlıklı haberdeki iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Haberde Dicle Üniversitesi Hastanesi hakkında gerçek ile bağdaşmayan, karalayıcı, kamuoyu nezdinde yanlış izlenimler yaratabilecek ifadeler kullanıldığına işaret edilen Açıklamada, şöyle denildi:

“Öncelikle belirtmek gerekir ki, 3. Basamak Sağlık Hizmetleri’nin etkili ve verimli şekilde sunan, bölgenin son ve önemli tedavi merkezi misyonuna sahip üniversite hastanemiz, bölgeye ve ilimize hizmet sunma noktasında önemli bir yer tutmakta, tüm hastane yönetimimiz ve personelimiz de bu bilinçle çaba göstermeye çalışmaktadır. Yönetim anlayışımız; Türkiye Cumhuriyeti kanun ve mevzuatın verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde; çalışma barışı ve huzurunu tesis etme, sağlık hizmet kalitesini daha ileri düzeye taşıma temel misyon ve hedeflerimiz içerisindedir.

Nitekim gerek hasta hakları gerekse çalışan hakları konusunda memnuniyet oluşturma adına sürekli kurumsal adımlar atılmaktadır. Buna karşın bazı sendika ve temsilcilerinin söz konusu haber ve alt başlığında pragmatik, ideolojik ve temsilci artırma adına, hastanemizin işleyişi adına gerçek dışı, karalayıcı, bir takım yönlendirilmeler ve yanlış bilgiler içeren asılsız iddialarda bulunduğu anlaşılmıştır. Şöyle ki;

Döner sermaye performans ödemelerinin verilmediği algısı oluşturulmakta ancak hastane yönetimi olarak performans alan tüm çalışanlarımızın performans ek ödemelerinin güncel bir şekilde ve zamanında her ay geciktirilmeden ödenmektedir. Bu bağlamda, ödeme yapılırken Yükseköğretim Kanunu 58. maddesi ile Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara ilişkin yönetmelik maddelerinde belirlenen katsayılar, işin ve hizmetin özelliği dikkate alınarak belirlenen (yoğun bakım, doğumhane, yeni doğan, süt çocuğu, yanık, diyaliz, ameliyathane, enfeksiyon, özel bakım gerektiren ruh sağlığı, organ ve doku nakli, acil servis vb.) birim çalışmaları dikkate alınarak Üniversite Yönetim Kurulunca yetkilendirilen komisyon nezaretinde mevzuatın verdiği yetki çerçevesinde çalışan personelin katkısı dikkate alınarak ödeme planlaması yapıldığının bilinmesi gerekmektedir. Dolaysıyla, şu anki durumda performans dağıtılan tüm çalışanlarımıza mevzuatın belirlediği sınırlar kapsamında ve çalışanların katkı oranları dikkate alınarak ödeme yapılmaktadır”

“HASTA, ÇALIŞAN PERSONEL VE REFAKATÇI YEMEK İHTİYACININ HİZMET ALIMI YOLUYLA KARŞILANIYOR”

Hastanemizde uzun süredir hasta, çalışan personel ve refakatçı yemek ihtiyacının karşılanması amacıyla hizmet alımı yoluyla karşılanmaktadır. Alınan hizmetin il genelinde en yüksek fiyattan alındığı iddiası doğru değildir. Söz konusu fiyat ihale edilmek suretiyle belirlenmekte, bu kapsamda yapılan ihalede Türkiye genelinde en makul seviyede piyasa fiyatından hizmet alımı gerçekleşmiştir.  Hastanenin yemek kalitesi, hijyen, çeşit ve lezzeti konusunda kurulan kontrol komisyonu (işin uzmanı 4 Diyetisyen, Gıda Mühendisi, Gıda Teknikeri ve diğer idari personelden oluşmuş olan 22 kişilik personel) tarafından kontrolü sağlanmaktadır. Ayrıca çeşitli sağlık sorunları yaşayan (Çölyak, Diyet hastası-Diyabet vb) personelimize diyet yemeği verilmesi noktasında yemek şartnamesine hüküm koydurup uygulamasını sağlamış bulunmaktayız.

Zaman zaman personelin eş durumundan kaynaklı yer değişiklikleri, emekli olmaları vb. durumlarda personel eksikliği oluşmakta bu eksiklik telafisi gerekli üst mercilere iletilmekte ve tüm planlama ve personel talepleri zamanında yapılmaya çalışılmaktadır. Haberin alt başlığında yer alan hemşirelerin iş yükünün %50 arttığı konusu gerçek dışı bir beyandır. Nitekim hemşire yanında hasta destek hizmetleri ile hemşirelere ek destek sağlanmaktadır.

Hastanelerimizde görevli bulunan Öğretim Üyelerine 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun Döner Sermaye başlıklı 58. Maddesinin (h) fıkrası gereğince mesai dışı ödeme ilave ücret kapsamında dağıtılacak ek ödemeler belirtilen usul, esas ve oranlara uygun olarak Öğretim Üyelerinin katkıları oranınca diğer tüm üniversite Hastanelerinde olduğu gibi ödeme yapılmaktadır. Ayrıca Üniversitemiz Yönetim Kurulunun kararı ile Mesai Dışı Ödeme (MDÖ) uygulması covit, aciliyet ve hasta ve hastane muayene işleyişi dikkate alınarak Öğretim üyelerinin sundukları sağlık hizmetlerinden dolayı 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 73 üncü maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca hastalardan alınan ilave ücretler kapsamında yapılmaktadır. Hastalar tarafından talep edilen muayene ve ameliyat işleminden sağlanan ilave ücret ile sağlanan gelir;  vergi, muayene işlemi işlemi yerine getiren öğretim üyelerine ve hastane döner sermaye genel giderleri için harcanmaktadır. Ayrıca muayene işlemine katkı sunan hemşire ve yardımcı sağlık çalışanlarına Yükseköğretim Kanunu  58. maddesi ile Yükseköğretim Kurumlarında Döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek Ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik maddelerinde belirlenen katsayılar dikkate alınarak ek ödeme olarak ödenmektedir. Tüm bunlar hastane içerisinde kurulan komisyonlarca takip edilmektedir.  Ayrıca hastane yöneticilerine, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun Döner Sermaye başlıklı 58. Maddesi ile döner Sermaye Gelirlerinden Yapılacak Ek ödemenin Dağıtılmasında Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin, Yöneticilere yapılacak ek ödeme başlıklı 6 maddesinde ve mesai dışı  muayene işlemi yapabileceği hususu belirtilmiştir. Mevzuat hükümleri göz önüne alındığında hekim yöneticinin isterse muayene işlemi işlem yapma yetkisi vardır bu yetki mesaiden bağımsızdır.

Hastanemizin, İlgili yürürlükte mevzuat hükümleri doğrultusunda faaliyet gösterdiğini hatırlatır ve hastanemiz ile ilgili yayınlanan asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuna saygıyla bildiririz”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme