enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
20°C
Diyarbakır
20°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
17°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
DİYARBAKIR HABERİ
Trafik kazası sonucu yaşamını yitiren AMEDSpor’un merhum kaptanı Şehmus Özer, yapay zeka kullanılarak, AMEDSpor’un şampiyonluğunu kutladı. DİYARBAKIR GAZETE- Ailesi tarafından yazılan metni yapay zekâ kullanılarak seslendiren Özer, şu duygu ve düşünceleri paylaştı: “Merhaba Sevgili AMEDspor ailesi, ben kaptanınız Şeyhmus Özer, Özlem ve hasretle yıllardır beklediğimiz bu şampiyonluğun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu...
04.05.2024
Amedspor resmen şampiyonluğunu ilan etti. Amedspor-Menemen maçının birimiyle birlikte, stadyumda şampiyonluk kutlamaları başladı. Aynı anda kentin her köşesinde kutlamalar başlatıldı. DİYARBAKIR GAZETE- 99 dakikada karşılıklı ataklarla birbirleri yoklayan takımlardaki, gol konusunda başarılı olamadı, karşılaşma 0-0 sonuçlandı. Bu skora rağmen Amedspor 4 puan farkla şampiyonluğunu ilan etti. Diyarbakır’da her yer panayır...
04.05.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Amedspor’a Menemenspor maçı öncesi bilbordlara başarıyı destekleyen Kürtçe ve Zazaca afişler astırdı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şampiyonluk maçına çıkacak olan Amedspor’a Menemenspor maçı öncesi Diyarbakır bulunan bazı semtlerde bilbordlara Kürçe ve Zazaca “Destxweş şampiyon Amedspor” Yazılı afişleri astırdı.
04.05.2024
Diyarbakırlı ünlü sanatçı Ekin Akkaş, memleketi Diyarbakır ‘a özel bir şarkı yazdı, Şarkının klibini de 33 medeniyete ev sahipliği yapan Diyarbakır’da çekti. DİYARBAKIR GAZETE– Kentin Sur ilçesinde çekilen klipte, tarihi ve kültürel noktalar seçildi. Diyarbakır’ın, tanıtımı hedeflenerek çekilen klipte, çekim noktaları da tarihi On gözlü köprü, dört ayaklı minare, Ulu...
04.05.2024

Diyarbakır, hazır giyimde dünyaya açılıyor

Diyarbakır, hazır giyimde dünyaya açılıyor
REKLAM ALANI

Hazır giyim sektöründe ihracatın artırılması için işbirliği konusunda Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Güneydoğu Tekstil İşadamları Derneği (GÜNTİAD) ile birlikte ortak geliştirdiği URGE projesinin ilk toplantısı yapıldı.

Hazır giyim sektöründe ihracatın artırılması için işbirliği konusunda Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Güneydoğu Tekstil İşadamları Derneği (GÜNTİAD) ile birlikte ortak geliştirdiği URGE projesinin ilk toplantısı yapıldı. Diyarbakırlı tekstil firmalarının dünyaya açılmasını sağlayacak proje kapsamında, 10 ülke ziyaret edilerek, ihracatın artırılması için görüşmeler yapılacak.

10 ÜLKE ZİYARET EDİLECEK

Diyarbakır’da tekstil sektöründe üretim yapan firmalar, dünyaya açılıyor. Diyarbakır OSB ile GÜNTİAD’ın işbirliği kuruluşu olduğu ve ortak hazırladığı URGE projesi, Ticaret Bakanlığı’nca kabul edildi. Proje kapsamında Katar, Irak, Suudi Arabistan, Cezayir, İtalya, Azerbeycan, Kazakistan, Fas, Ukrayna, Kuveyt olmak üzere 10 ülkeye gidecek Diyarbakırlı tekstilcilerin gidiş, dönüş, konaklama eğitim, danışmanlık ve tercümanlık giderlerinin yüzde 75’i bakanlık tarafından karşılanacak.

İŞ İNSANLARI TAM KADRO KATILDI

Bu çerçevede şu ana kadar 15 firmanın katıldığı URGE projesinin ilk toplantısı dün akşam GÜNTİAD toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır OSB Başkanı Aziz Odabaşı, GÜNTİAD ve Tekstil İhtisas OSB Başkanı İhsan Oğurlu, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Şeyhmus Aydın, DİSİAD Başkanı Burç Baysal, 2. OSB Başkanı Beşir Yılmaz, 1. OSB Başkan Vekili Mustafa Fidan, OSBÜK ve 1. OSB Yönetim Kurulu Üyesi Ali İhsan Özdoğan, OSB yönetim kurulu üyeleri Fadıl Oğurlu ve Veli İpek ile hazır giyim sektöründe üretim yapan firma temsilcileri katıldı.

Yol haritasının masaya yatırıldığı ilk URGE toplantısında, proje ve kümelenme yaklaşımını esas alan, yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine olanak sağlayarak, işbirliği içerisinde ihracat seferberliği için görüş alışverişinde bulunuldu. Şirketlerin uluslararası rekabet güçlerinin geliştirilmesine yönelik neler yapılması gerektiği konuşuldu. Toplantıda ayrıca Diyarbakırlı firmaların dış pazarlara açılmak, pazar faaliyetlerini geliştirmek, rekabet yeteneğini geliştirmek, düzenli ve sürdürülebilir gelir, kurumsal kapasitelerin arttırılması, kalite standartların iyileştirilmesi konularında neler yapılması gerektiği konuşuldu.

URGE projesi kapsamında ayrıca, yurt dışında yerleşik ithalatçı firmaların, kurum ve kuruluşların Türkiye’ye davet edilerek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirmeleri, tesis ziyareti, meslek kuruluşu ziyaretleri yapmaları da hedefleniyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme