enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3602
EURO
35,0056
ALTIN
2.325,97
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
20°C
Diyarbakır
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Diyarbakır’a 150 milyon liralık dev yatırım!

Diyarbakır’a 150 milyon liralık dev yatırım!
REKLAM ALANI

Onbinler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve GÜNSİAD Başkan Yardımcısı Ali İhsan Okçu, Diyarbakır’da 150 milyon liralık dev bir tesisin yapımına başladı. İçerisinde Düğün Salonları, restoran, kafeler, tenis kortları ve eğlence merkezi Lunapark’ın yer alacağı dev tesisin 8 ayda tamamlanması hedefleniyor. Okçu, tamamen kendi öz sermayeleri ile yapacakları tesiste 500 kişi istihdam edeceklerini söyledi. Okçu, “Bu kentte kazandığımızla yine bu kente yatırım yapmak, bizim için ‘olmazsa olmazlar’ arasında yer alıyor. Diyarbakır bizim sevdamızdır” dedi.

Hizmet ve eğlence sektörüne yeni bir soluk kazandırmayı amaçlayan Onbinler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, Okçu Özel Güvenlik Firması Sahibi ve GÜNSİAD Başkan Yardımcısı Ali İhsan Okçu, Medland markasıyla Diyarbakır’a 150 milyon TL’lik yatırım yapacak.

Yaklaşık 96 bin metrekare alan üzerine kurulu ve içerisinde düğün salonları, restoran, kafeler, spor alanları ve eğlence merkezinin yer alacağı devasa kompleks, Diyarbakır’a hizmet ve eğlence algısını değiştirmeyi hedefliyor.

Diyarbakır’ın merkez ilçesi Fırat Mahallesindeki Diyarland Eğlence merkezinin olduğu arazide Medland markası adı altında yapılacak tesisin inşaat çalışmaları sürüyor.

Onbinler İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve GÜNSİAD Başkan Yardımcısı Ali İhsan Okçu, Onbinler İnşaat olarak temellerinin 2010 yılında atıldığını ve kuruluşlarından günümüze Diyarbakır’a değer katacak projelere odaklandıklarını söyledi.

BÖLGENİN EN ÖNEMLİ TESİSİ: MEDLAND

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan 29 yıllığına kiraladıkları ve bittiğinde 150 milyon TL’ye mal olmasını öngördükleri MedLand’ın, bölgenin en önemli sosyal tesisi olduğunun altını çizen Okçu, “Şu aşamaya kadar 80 milyon TL yatırım gerçekleştirdik. 96 bin metrekare alan üzerine kurulu olan eğlence merkezimizin içinde; lunaparkın dışında 2’si kapalı 1’i açık olmak üzere 3 düğün salonu, 3 restoran, 5 cafe, 3 halı saha inşa ediyoruz. Olimpik yüzme havuzu yapacağız. Bu arada Uluslararası tenis müsabakalarının yapılacağı 4 adet tenis kortunun da yapımına başladık” dedi.

“MEDLAND ORTADOĞU’NUN YAŞAM MERKEZİ OLACAK”

Okçu, MedLand Diyarbakır’ın yaşam alanı olduğunu vurgulayarak, “Sermaye güven ister. Bu tür yatırımların devam etmesi için güven, huzur, barış ve adalet ortamının devam etmesi gerekir. Biz de Onbinler İnşaat olarak bölgeye olan sorumluluğumuzu sürdürmekte kararlıyız. Yeni dönemde rezerv alanlarımızı devreye alarak mini survivor parkurları, festival ve sirk alanlarını devreye alacağız. 2023 yılının Mart ayında tamamlanacak MEDLAND sadece Diyarbakır’ın değil bölgenin hatta Ortadoğu’nun yaşam merkezi olacaktır” ifadelerini kullandı.

İş İnsanı Okçu, Bu kentte kazandıklarıyla yine bu kentte yatırım yapmak istedikleri için böylesi bir yatırımı yine Diyarbakır’da yaptıklarının altını çizerek, “Yatırımlarımızı memleketimiz Diyarbakır’a yapmak istiyoruz. Tesisin tamamlanmasıyla birlikte 500’e yakın kişiyi istihdam edeceğiz. Biz kentimizi seviyoruz. Diyarbakırlıyız. Diyarbakır’ımızın güzel ve bereketli bir şehir olduğunu ve köklerimizden kopmamaya özen gösteriyoruz. Bu yüzden yatırımlarımızı burada yapıyoruz” dedi. 

“ÖZ SERMAYEMİZ İLE YAPIYORUZ”

İş insanı Okçu, Yatırım kendi öz sermayeleri ile yaptıklarına işaret ederek, “Herhangi bir kurumdan destek için başvurumuz olmadı. Ancak manevi anlamda çok büyük destek görüyoruz. Manevi destek gördüğümüz STK temsilcilerimize ve esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“MALİYETLER ARTTI AMA BİZ YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ”

Ekonomide yaşanan sıkıntılarla birlikte yatırım maliyetinin 4 katına çıktığını belirten Okçu, şunları söyledi:

“Maliyetler 4-5 katına çıktı. Biz 50-60 milyon lira maliyetle bu tesis bizi kurtarır diye düşündük ama ülkenin koşulları ortada geldiğimiz noktada tesisimiz 150 milyon lira yani üç katına dönüştü diyebiliriz. Ama her şeyde bir hayır vardır. Ve sonuca da ulaşacağız. İnşaat çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor”

VALİ SU VE GENEL SEKRETER ÇİFTÇİ’YE TEŞEKKÜR

Bu konuda Diyarbakır Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ali İhsan Su, Genel Sekreterimiz ve Vali Yardımcımız Sn. Abdullah Çiftçi’ye ve ekibine süreç içerisinde projeye katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Uzlaşmacı, katılımcı ve şeffaf belediyeciliği esas aldılar. Yatırımımızın gerçekleşmesi için bize son derece pozitif yaklaştıkları ve kolaylık sağladıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz”

“EN ÖNEMLİ İSTEĞİMİZ İSTİKRARDIR”

Bölgede eğlence merkezi dışında gayrimenkul geliştirme projelerine de odaklanan Ali İhsan Okçu, 104 daire, 8 dükkandan oluşan 4 bloklu site inşa ettiklerini paylaştı. 20 bin metrekare alan üzerinde 112 bağımsız bölümden oluşan site, Diyarbakır Merkez’de yer alıyor. Projenin toplamda 100 milyon TL’ye mal olması bekleniyor. Projeyi öz sermaye ile hayata geçirdiklerinin altını çizen Okçu, şunları anlattı: “Projeyi Mart 2023’te tamamlayacağız. APlus dediğimiz üst gelir grubuna uygun inşa ediyoruz. Yüzme havuzu, açık kapalı spor salonları, daire başı 2 otomobil park alanı oluşturuyoruz. Proje şehir hastanesinin tam karşısında yer alıyor. Son dönemlerde en büyük sıkıntı artan hammadde fiyatlarıdır. Belirsizlik nedeniyle yatırımları hayata geçirmekte temkinli davranmak zorunda kalıyoruz. 4 milyon TL’ye ulaşmış bir konut için banka kredisi 200 bin TL veriliyor. Ticaretin doğasına uymayan gelişmeler yaşanıyor. Dolayısıyla bu sıkıntıların istihdama yansımasını istemiyoruz. En önemli isteğimiz istikrardır. İstikrar ortamı tüm yatırımların önünü açar.”

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme