Diyarbakır’ın Lice ilçesinde gerçekleÅŸtirilen operasyonda 130 kilogram kubar esrar ve 110 kilogram toz esrar olmak üzere 240 kilogram uyuÅŸturucu madde ele geçirildi.
DİYARBAKIR GAZETE- İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, PKK ile uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasındaki bağı ortaya koymak için operasyon yapıldığı belirtildi.
Açıklamada, “Bölücü terör örgütü ile yasadışı uyuÅŸturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuÅŸturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek maksadıyla Lice ilçesi YeÅŸilburç ve Yolçatı mahallesi kırsalında icra edilen operasyon baÅŸarıyla tamamlanmıştır.” denildi.
Açıklamanın devamında, “Söz konusu operasyonda; 3 ayrı noktada, 130 kilogram kubar esrar maddesi ve 110 kilogram toz esrar maddesi ele geçirilmiÅŸtir.” ifadelerine yer verildi. Ele geçirilen esrar maddelerinin muhafaza altına alındığı belirtildi.
Kaynak: Diyarbakır Valiliği Basın Bürosu