enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
32°C
Diyarbakır
32°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki ana arterlerde kırılan ve eksik olan yerlere çöp kovaları yerleştirmeye başladı. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesince başlatılan temizlik kampanyası kapsamında çöp kovası montaj ekibi oluşturuldu. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, başlattığı çalışma ile 136 ana arter, cadde ve bulvarlarda kırılan ve eksik olan yerlere çöp...
27.04.2024
Amedspor teknik direktörü Mesut Bakkal, Soma maçı için hareket etmeden son mesajını verdi. Bakkal, “Bir hafta geciktik. Talihsiz bir haftayı geride bıraktık. Diyarbakır’a şampiyon olarak döneceğiz” dedi. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor teknik direktörü Mesut Bakkal, Soma maçı için hareket etmeden son mesajını verdi. Bakkal, “Bir hafta geciktik. Talihsiz bir haftayı geride...
27.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir ve Sur Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binada yıllardır biriken çöpleri temizledi. Yapılan temizlik çalışması kapsamında, 60 torba çöp toplandı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk binada yıllardır biriken çöplerin çevreye yaydığı pis ve kötü kokular Sur...
27.04.2024
DEPSAŞ Enerji, tarımsal sulama döneminin başlamasına sayılı günler kalırken elektrik gücüne dayalı tarımsal sulama yapmaya hazırlanan abonelere yönelik basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şanlıurfa’da düzenlenen basın buluşmasında konuşan DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, güncel alacaklarının yaklaşık 28 milyar TL’ye ulaştığını belirterek, borçlu tarımsal sulama abonelerinin elektrik hizmetinden bu yıl faydalanamayacağını...
27.04.2024

Diyarbakır’da diri fay hattı geçiyor!

Diyarbakır’da diri fay hattı geçiyor!
REKLAM ALANI
06.10.2023
0
A+
A-

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA) diri fay haritası, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından güncellendi. Yenilenmiş haritada Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu 45 il ve 110 ilçe diri fay hattı üzerinde bulunuyor.

DİYARBAKIR GAZETE- MTA güncellenmiş diri fay haritasını paylaştı. Türkiye diri fay haritası risk altındaki 45 il ve 110 ilçeyi işaret ediyor. Haritada 485 diri fay hattı bulunuyor. Bu fay hatları 5,5 üzeri büyüklükte deprem üretebilme potansiyeline sahip.

Türkiye’de Kuzey Anadolu Fay Hattı ve Doğu Anadolu Hattı ve Batı Anadolu fay hattı olmak üzere toplamda 3 büyük fay hattı bulunuyor. Diri fay ise bu çatlakların hala aktif bir şekilde kayaların kaymasına veya yer değiştirmesine neden olan faylardır.

LİCE’DE DİRİ FAY HATTI GEÇİYOR

İkinci derece deprem bölgesi olan Diyarbakır’da ise, Lice ilçesinde diri fay hattının geçtiği kaydedildi.

1975 LİCE DEPREMİ

Öte yandan 6 Eylül 1975 tarihinde 12.20’de Diyarbakır’ın Lice ilçesi ve köylerinde oluşan 23 saniye süren şiddetli depremin büyüklüğünü 6,6 olarak açıklanmıştı. Depremde, 2 bin 385 kişi hayatını kaybetti, 8 bin 149 bina hasar gördü veya yıkıldı.

5.5 VE ÜZERİNDE DEPREM ÜRETEBİLİYORLAR

Diri faylar, genellikle depremlerin meydana geldiği bölgelerde bulunurlar. Fay hattındaki taraflar, zamanla birbirlerine göre kayarlar ve bu kayma sonucunda enerji birikir. Bu enerji birikimi, bir anda serbest kalıp deprem olarak meydana gelir. Diri fay ya da aktif fay, 5.5 ve üzerinde deprem üretebilir. Kuzey Anadolu Fay Hattı diri fay hattına bir örnektir.

BİRİNCİ DERECEDEN DEPREM BÖLGESİ OLAN İLLER:

İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt..

İKİNCİ DERECE DEPREM BÖLGESİ OLAN İLLER:

Tekirdağ, İstanbul (1 ve 2. Bölge), Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak başta olmak üzere, Zonguldak, Tekirdağ, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya, Çankırı, Uşak, Ağrı ve Çorum.

ÜÇÜNCÜ DERECE DEPREM BÖLGESİ OLAN İLLER:

Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu’yu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep’in de bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir.

EN AZ RİSKLİ BÖLGELER:

Deprem riskinin en az olduğu dördüncü ve beşinci grupta yer alan iller ise Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman’dır.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme