enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5680
EURO
34,9959
ALTIN
2.431,33
BIST
9.782,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

Diyarbakır’da “ucuz et” kuyruğu!

Diyarbakır’da “ucuz et” kuyruğu!
REKLAM ALANI

Diyarbakır’da Şap hastalığı nedeniyle hayvan pazarının kapatılmasıyla artan et fiyatları sonrasında vatandaşlar ucuz et almak için Et ve Süt Kurumu önünde uzun kuyrukları oluşturdu. Son 15 gün içinde et fiyatlarına 70 lira zam gelince vatandaş, kıymanın 119 liradan, kuşbaşının da 129 liradan satışa yapılan Et ve Süt Kurumu’nun yolunu tuttu, burada da 1 kilodan fazla et alamıyor.

DİYARBAKIRGAZETE- Ülke genelinde hayvan pazarlarının kapatılmasından sonra etin fiyatı son 15 gün içinde 70 lira yükseldi. Kasaplarda perakende kuzu eti 230 liradan, kemiksiz dana kuşbaşı da 270 liradan satılıyor. Kıyma ise 250 liradan alıcı buluyor. Zincir marketlerde ise bu rakamlar 300 liranın üzerinde.

Piyasada fiyat istikrarı da olmayınca vatandaş bu Ramazan ayında da Et Süt Kurumu önünde ucuz ete ulaşabilmek için sabahın erken saatlerinden itibaren saatlerde uzun kuyruklar oluşturuyor.

VATANDAŞ ESK ÖNÜNDE KUYRUK OLDU

Kıymanın 119 liradan, kuşbaşının da 129 liradan satışa sunulması Et ve Süt Kurumu Satış Mağazası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Talep yoğunluğu nedeniyle fiş sırasıyla bir kişiye 1 kilo kıyma ve 1 kilo etten fazla satış yapılmıyor. İç piyasada ve zincir marketlerde ete yüzde 35 oranında gelen zam dar gelirlinin belini de iyice büktü.

Ramazan ayında vatandaşlar çaresiz kalarak yine Şehitlik semtindeki Et ve Süt Kurumu’nun yolunu tuttu, burada da 1 kilodan fazla et alamıyor. Bazı aileler eşi ve çocuklarıyla et kuyruğuna girip 1 kilo sınırını bu şekilde aşmaya çalışıyor. Zincir marketler ile Et Süt Kurumu arasında kiloda 110 lira fiyat farklı yaşanırken, günlük ortalama 4 ton satış yapılıyor.

“BÖYLE OLACAĞINI SÖYLEDİK KULAK VEREN OLMADI”

Besiciler ise duruma tepkili. Büyük ve küçükbaş hayvan üreticiliği ve aynı zamanda perakende kasaplık yapan Burhan Avşar, “Bunun böyle olacağını iki yıldır yüksek sesle dile getiriyorduk ama kulak veren olmadı. Yüksek enflasyona bağlı artan üretim maliyetleri, yem ve saman fiyatlarının tırmanmasıyla üretici elindeki hayvanları çıkardı.

Gelir gideri karşılamayınca gebe hayvanlar acımasızca kesime sürüldü. Kesilen büyük ve küçükbaş hayvanların karnından buzağılar, kuzular çıkıyordu. Bunun gühanı vebali kimin boynuna kalacak acaba? Üretici desteklenmedi. Elektrik faturaları, çoban maaşı, yem ve saman fiyatları üretimi bitme noktasına getirince dişi hayvanlar kesildi, hayvan sayısında ciddi bir düşüş var.

Şap dedikoduları da fiyatları düşürmedi, bilakis uçurdu. Et artık dolar kuruyla yarışır oldu. Et ve Süt Kurumu elindeki şoklanmış stoklardaki karkas eti satarak bu işi çözemez. Yine ithal et getirileceğini duyuyoruz. Geçmişte bunlar çözüm olmadı ve hayvancılık bitme noktasına geldi. Bir an önce üretici desteklenerek fabrika ayarlarına dönmemiz gerekiyor, aksi halde iki yıl sonrasını konuşmak bile istemiyorum” dedi.

Kaynak: Sözcü

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme