enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5350
EURO
34,8023
ALTIN
2.425,86
BIST
9.724,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Pazar Parçalı Bulutlu
30°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Yenişehir İlçesindeki Selahaddini Eyyübi Anadolu Lisesi’nce, ‘Dünyayı Değiştiren Kadınlar’ adlı eTwinning projesi hazırlandı. Proje Danışmanı Nevim Kaya gözetiminde hazırlanan projede amaç, dünyanın değişiminde rol oynayan kadınların tanınmasını sağlamak, hangi konularda değişim getirdiğini bilmek ve rol model oluşturmak olduğu belirtildi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesi Uçkuyular mevkiinde bulunan Selahaddini...
23.04.2024
Bahar aylarının gelmesiyle düğün sezonu da başladı. Diyarbakır’da Beyaz eşyadan mobilyaya, mutfak ürünlerinden düğün mekanlarına kadar pek çok alanda ticaret hareketlendi. Düğün salonlarında ise Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında doluluk oranları yüzde 50 civarında. 100’e yakın düğün salonunun bulunduğu Diyarbakır’da, geçtiğimiz yıla oranla salon kiralamalarında yüzde 15-20 oranında yapılan zamlar...
23.04.2024
Hafta sonu kendi sahasında beklenmedik bir mağlubiyet alarak taraftarını üzen ve şampiyonluk yolunda yara alan Amedspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Soma maçı hazırlıklarına başladı. DİYARBAKIR GAZETE– Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri Amedspor, hafta sonu karşılaşacağı zorlu Soma maçı hazırlıklarına bir gün aradan sonra başladı. Şeyhmus Özer Tesislerinde toplanan futbolcular...
23.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır Barosu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve TÜM BEL-SEN yöneticilerinin tebrik ziyaretlerini kabul etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Barosu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN)...
23.04.2024

Diyarbakır’daki hayvan bakım merkezindeki sokak hayvanları ölüme terkediliyor!

Diyarbakır’daki hayvan bakım merkezindeki sokak hayvanları ölüme terkediliyor!
REKLAM ALANI

Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi ile HAYTAP Diyarbakır Temsilciliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki 15 ampute hayvan dışında yaklaşık 300-400 bakıma muhtaç sokak hayvanın ‘bakım merkezinin yenilenmesi’ gerekçesiyle sokağa salınıp ölüme terk edildiğini öne sürdü.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, sokaktaki hayvanların geri toplanması için belediyenin ilgili birimleriyle yapılan toplantıda kendilerine verilen sözlerin tutulmadığı ve sokağa atılan hayvanlardan bir kısmının öldüğü geri kalanların ise ölümle pençleşmekte oldu iddia edildi.

Kendilerine ulaşılan bilgilerin teyit edildiği ve yaşanan olayın en ağır hayvan hakkı ihlali olduğu savunulan açıklamada şu iddialara yer verildi: “26 Ocak 2021 günü tarafımıza muhtelif yollarla ulaşan bilgilere göre; Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi bünyesinde bulunan yaklaşık 15 ampüte hayvan dışında geri kalan bakıma muhtaç sokak hayvanları kontrolsüz bir şekilde sokağa salınmış ve ölüme terk edilmiştir. Olayın öğrenilmesinin akabinde Merkezimiz üyelerinden Av. Cihan KAYA, Av. Yasemin ASLIM, Baromuz üyesi Av. Ayten ÖZAN ve hayvan hakları aktivisti ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) temsilcisi SevgiEKMEKÇİLER’den oluşan bir heyet olayın detaylarını öğrenmek ve dışarı salınan bakıma muhtaç hayvanların acil geri toplanması talebinde bulunmak üzere Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Muhammed Kasım AYDIN ile bir toplantı gerçekleştirmiştir.

“300-400 BAKIMA MUHTAÇ HAYVAN SOKAKLARA SALINDIĞI BİLGİSİ TEYİT EDİLMİŞTİR”

Yapılan toplantıda yaklaşık 15 ampüte hayvan dışında geri kalan ve sayısı 300-400 arası olduğu tahmin edilen bakıma muhtaç hayvanların Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin yenilenecek olması gerekçesiyle sokaklara salındığı bilgisi teyit edilmiştir.

“BARINAK” DİYE ANILAN TESİSİN RESMİ ADI “HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ”DİR”

Öncelikle bilinmelidir ki “Barınak” diye anılan tesisin resmi adı “Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi”dir ve burada yalnızca bakıma muhtaç, hasta, sakat, yavru, dışarıda hayatını devam ettiremeyecek olan hayvanlar bulunmaktadır. Bu hayvanların dışarı salınması ölüme terk edilmeleri anlamına gelmektedir.

“BU OLAY EN AĞIR HAYVAN HAKKI İHLALİDİR”

Belediye ile yapılan görüşmede salınan hayvanların derhal geri toplanacağı sözü alınmışsa da bu söz tutulmamış, paylaşılan vahim görüntülerden de anlaşılacağı üzere hayvanların bir kısmı ölmüş, kalanlar ise ölümle pençeleşmektedir. Bu olay en ağır hayvan hakkı ihlalidir.

“BİR AN ÖNCE İŞLEM BAŞLATILMALI”

Merkezimiz ve HAYTAP dahil tüm hayvan hakkı savunucuları hayvan hakları alanında yapılan olumlu eylemleri desteklemekle beraber her kim olursa olsun hayvan hakkı ihlallerinin karşısında durmaktadır; bu bağlamda sorumlular hakkında bir an önce işlem başlatılması talebimizi net bir şekilde ortaya koyuyoruz.

MERKEZİN YENİLENME GEREKÇESİYLE YAPILMASI İSE AYRI BİR VEHAMETTİR”

Eylemin Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin yenilenme gerekçesiyle yapılması ise ayrı bir vehamettir; nitekim bakıma muhtaç hayvanlar için yapılan bir tesis, koruma altında olan hayvanların ölüme gönderilmesine gerekçe yapılmıştır; bu, yetkili kişilerin hayvan haklarından ne kadar bihaber olduklarını da ortaya net bir şekilde koymuştur. Hayvanları korumakla görevli kamu görevlileri tarafından gerçekleştirilen vahim eyleme dair Merkezimizce suç duyurusu, disiplin soruşturması ve ayrıca 5199 sayılı yasa kapsamında para cezası ile tecziyelerine yönelik başvuruda bulunulmuştur. Özet niteliğindeki CİMER başvuru formunu ise duyarlı herkes tarafından şikayette bulunulmak üzere sunuyoruz.

“BELEDİYE TARAFINDAN İSE OLAYA DAİR DETAYLI BİR AÇIKLAMA YAPILMASI GEREKMEKTEDİR”

Eylemi gerçekleştiren kamu görevlileri hakkında idari ve hukuki işlem yapılması talebimizin yanında durumun aciliyeti bakımından salınan tüm hayvanların derhal toplanması ve acil tıbbi müdahalede bulunulması; Belediye tarafından ise olaya dair detaylı bir açıklama yapılması gerekmektedir. Diyarbakır Barosu Hayvan Hakları Merkezi ve HAYTAP; hayvan hakları alanındaki diğer tüm kurum, dernek ve kişilerle koordine halde bahsi geçen skandal olayın takipçisi olmakla beraber sürece dair sürekli bir biçimde kamuoyu ile bilgi paylaşımı yapacaktır.”

Kaynak: Mücadele Gazetesi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme