enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5894
EURO
34,7907
ALTIN
2.422,92
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
31°C
Diyarbakır
31°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır Barosu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve TÜM BEL-SEN yöneticilerinin tebrik ziyaretlerini kabul etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Barosu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN)...
23.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, “Qral û Travîs” adlı Kürtçe tiyatro oyununu izledi. DİYARBAKIR GAZETE- 18 Nisan’da başlayan 9. Amed Tiyatro Festivali, tiyatro, söyleşi ve diğer etkinliklerle farklı mekanlarda devam ediyor. Festival kapsamında Batman Şano Ar tiyatro grubunun Qral û Travîs oyunu Çand Amed Tiyatro...
23.04.2024
Diyarbakır’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet, şehit olan eski Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve Türk halter Naim Süleymanoğlu canlandırıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Merkez Yenişehir ilçesinde kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlandı, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali eşliğinde...
23.04.2024
Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın Diyarbakır’da 28 Nisan tarihinde Newroz alanında düzenleyeceği “Mevlit” etkinliği, Peygamber Sevdalıları Vakfı ile DEM Partili Büyükşehir Belediye arasında krize neden oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın Diyarbakır’da 28 Nisan tarihinde Newroz alanında düzenleyeceği “Mevlit” etkinliği, Peygamber Sevdalıları Vakfı ile DEM Partili Büyükşehir Belediye arasında krize neden oldu....
23.04.2024

Diyarbakır’daki Taziye Evleri Dijitalleşiyor

Diyarbakır’daki Taziye Evleri Dijitalleşiyor
REKLAM ALANI

Bölgemizde Kültürümüzün önemli bir parçası ve manevi değerlerimize sahip çıkılması açısından önemli bir yeri olan taziye evlerinin gelişen ve değişen koşullara uyum sağlaması açısından bir uygulama hazırlanması kaçınılmaz olmuştur.

Taziye Evlerimiz, Taziye Evi yöneticileri ve yardımseverler sayesinde yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza önemli bir hizmet sunmaktadır.  Günümüz koşullarında ise taziyelerin kitlelere ulaştırılması için teknolojiden faydalanması ve mobil uygulamalar ile desteklenmesi büyük önem kazanmıştır. 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi ve Diyarbakır Dernekler Platformu ortaklığında hazırlanan uygulama ile Taziye Evlerimizin ortak bir platforma taşınması, taziye evlerindeki taziyeler hakkında bilgi sunulmasını amaçlanmıştır. Bu uygulama Türkiye’de bu anlamda yapılan ilk uygulama özelliğini taşımaktadır.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi R. Kadri Kazmacı koordinatörlüğünde yürütülen proje kapsamında hazırlanan uygulama üç aşamalı bir yapıya sahiptir.

Birinci yapı internet tabanlı yazılım; Bu adımda Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan birimde taziye evlerinden gelen taziye verilerinin (Vefat Eden, Tarih ve Vefat Eden yakını vb.) sisteme işlenmesi sağlanmaktadır.

İkinci yapı Televizyon yazılımı; Bu adımda DTSO bünyesinde kurulan birimde sisteme işlenen verilerin takip edilmesi ve taziye bilgilerinin televizyondan yansıtılması ve diğer taziye evlerindeki taziyelerinde takip edilmesi sağlanmaktadır.

Üçüncü yapı Mobil bir uygulama; Mobil Uygulama ile ilimizdeki taziyelere dünyanın hangi şehrinde olursa olsun programı telefonlara yükleyenlere taziye evlerinin uygunluk durumu, kapasitesi, konumu, taziye evinde kimlerin taziyesi olduğu, taziye başlangıç ve bitiş tarihi ve taziye evi yetkilisi iletişim bilgilerini paylaşmak ve taziyelerden haberdar etmektir. Mobil uygulamaya Appstore ve Playstore üzerinden ulaşılması sağlanmıştır.

2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüs pandemisinin ekonomi, sağlık ve sosyal yaşama olumsuz etkileri ile kültürümüzün önemli bir parçası ve manevi değerlerimiz için önemli yeri olan taziye evlerinin kapalı olmasına sebep olmuş bu nedenle hazırlanan uygulamanın yürürlüğe girmesi noktasında gecikmelere sebep olmuştur.

Kısıtlamaların sona ermesiyle Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi ve Diyarbakır Dernekler Platformu ortaklığında hazırlanan Taziye Evi uygulamasının, taziye evlerimizde aktif kullanımı için gerekli hazırlıkları yaklaşık bir yıldır büyük bir titizlikle  tamamlamış ve kurulum çalışmalarında taziye evlerine televizyonlar yerleştirilmiş mini pc ve uygulama ara yüz kurulumu ise kısıtlamaların sona ermesiyle devam ettirilmektedir.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme