enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5560
EURO
34,8671
ALTIN
2.427,11
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
30°C
Diyarbakır
30°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Çok Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
31°C
DİYARBAKIR HABERİ
Hafta sonu kendi sahasında beklenmedik bir mağlubiyet alarak taraftarını üzen ve şampiyonluk yolunda yara alan Amedspor, hafta sonu deplasmanda oynayacağı Soma maçı hazırlıklarına başladı. DİYARBAKIR GAZETE– Türkiye 2’nci Ligi Kırmızı Grup Lideri Amedspor, hafta sonu karşılaşacağı zorlu Soma maçı hazırlıklarına bir gün aradan sonra başladı. Şeyhmus Özer Tesislerinde toplanan futbolcular...
23.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır Barosu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve TÜM BEL-SEN yöneticilerinin tebrik ziyaretlerini kabul etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Barosu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu ve Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN)...
23.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, “Qral û Travîs” adlı Kürtçe tiyatro oyununu izledi. DİYARBAKIR GAZETE- 18 Nisan’da başlayan 9. Amed Tiyatro Festivali, tiyatro, söyleşi ve diğer etkinliklerle farklı mekanlarda devam ediyor. Festival kapsamında Batman Şano Ar tiyatro grubunun Qral û Travîs oyunu Çand Amed Tiyatro...
23.04.2024
Diyarbakır’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında Osmanlı padişahı Fatih Sultan Mehmet, şehit olan eski Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ve Türk halter Naim Süleymanoğlu canlandırıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Merkez Yenişehir ilçesinde kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlandı, daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali eşliğinde...
23.04.2024

Diyarbakır’dan Kudüs direnişine kitlesel destek

Diyarbakır’dan Kudüs direnişine kitlesel destek
REKLAM ALANI

Diyarbakır’da HÜDA PAR İl başkanlığı öncülüğünde Kudüs için düzenlenen kitlesel basın açıklamasına binlerce kişi katılırken, metrelerce araç konvoyu oluştu, halk evlerinden de direnişe destek verdi.

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, “Diyarbakır Kudüs’e Sahip Çık” sloganıyla kitlesel bir basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasından önce Şeyh Said Meydanında (Dağkapı Meydanı) binlerce kişinin katılımıyla önce cemaatle yatsı namazı kılındı, ardından teravih eda edildi.

Daha sonra İTTİHADUL ULEMA Üyesi Molla Remzi Uçar’ın okuduğu duayla Kudüs için eller semaya açıldı. Ardından yapılan basın açıklamasında binlerce kişi Filistinlilere destek, işgalci Siyonist rejime lanet sloganları attı.

Terör şebekesi siyonist çetenin, nihai emeli olan Mescid-i Aksa’yı tamamen işgal etmek için fırsat kolladığını ve  saldırılarını arttırdığını söyleyen HÜDAPAR İl Başkanı Faruk Dinç, işgale zemin oluşturmak için 10 Mayıs, yanı bugünü İbrani takvime uydurarak Kudüs’ün Kurtuluş Günü ilan ettiklerini hatırlattı.

“SİYONİSTLER, İZZETLİ DİRENİŞ KARŞISINDA GERİSİN GERİ KAÇMAK ZORUNDA KALDILAR”

Bunu da bir bayram havasında işgalci polis eşliğinde onbinlerce siyonistle, Aksa’yı işgal etmeyi hedeflendiğine dikkat çeken Dinç, “Bugün sabah saatlerinden itibaren Siyonist polis ve askerler, hiçbir ayrım gözetmeksiniz vahşice Aksa’ya ve içerisindeki Müslümanlara gaz ve ses bombalarıyla, plastik mermilerle saldırdılar. Müslümanların üzerine arabalar sürerek ezmek istediler. Aralarında ağır yaralıların da olduğu yüzlerce Müslüman yaralandı, onlarcası gözaltına alındı, onlarca Müslüman şehid edildi. Elhamdülillah, Müslümanlar bedenlerini Aksa’ya siper ederek işgale izin vermediler. Büyük bir kibir ve gururla gelen Siyonistler, bu izzetli direniş karşısında gerisin geri kaçmak zorunda kaldılar.” dedi.

“SİYONİST İŞGALCİLERİN PERVASIZLIĞI ONLARIN GÜCÜNDEN VEYA CESARETİNDEN KAYNAKLANMIYOR”

Dinç, “Daha önce de dile getirdiğimiz gibi, siyonist işgalcilerin pervasızlığı onların gücünden veya cesaretinden kaynaklanmıyor. Onların, saldırılarını her gün biraz daha genişletmelerinin en büyük nedeni, İslam dünyasının dağınıklığı, duyarsızlığı ve kutsallarımıza yaptıkları saldırıları sözlü olarak kınamakla yetinen İslam ülkeleri yöneticilerinin samimiyetsizliğidir.” ifadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa’ya yapılan bu alçakça saldırıların kabul edilmediğinin en gür sesle dile getirilmesi gerektiğini kaydeden Dinç, “Müslümanlar her nerede olurlarsa olsunlar bu saldırıları tel’in etmek ve kendi ülkelerinin yöneticilerini harekete geçmeye zorlamak için seslerini yükseltmelidirler. Siyonist saldırılar devam ettiği müddetçe tepkiler de artarak devam etmelidir.” diye konuştu.

“MESCİD-İ AKSA’YI SAVUNMAK SADECE FİLİSTİNLİLERİN DEĞİL, BÜTÜN ÜMMETİN GÖREVİDİR”

Dinç, “Mescid-i Aksa ve Kudüs Davası sadece Filistinlilerin veya sadece Arapların davası değil, bütün Müslümanların davasıdır. Mescid-i Aksa’yı savunmak sadece Filistinlilerin değil, bütün Ümmetin görevidir. Bu nedenle Aksa’yı en ön cephede savunan Müminler asla yalnız ve yardımsız bırakılmamalıdır.” diye ekledi.

BİNLERCE ARAÇLIK KONVOY OLUŞTU

Basın açıklamasının ardından meydandaki halk, araçlarıyla Dünya Kavşağında bulunan araç konvoyuna dahil oldu. Yaklaşık 2 bin araçlık bir konvoy, Diyarbakır caddelerinde tur attı. Evlerinde bulunan Diyarbakırlılar da araç konvoyuna, lambalarını yakıp söndürerek ve tencerelere vurarak destek verdi. Konvoy, daha sonra sessiz bir şekilde dağıldı.

Kaynak: İLKHA

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Diyarbakır’dan Kudüs direnişine kitlesel destek

Diyarbakır’dan Kudüs direnişine kitlesel destek
REKLAM ALANI
10.05.2021
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme