enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3606
EURO
34,9791
ALTIN
2.321,68
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
21°C
Diyarbakır
21°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Dr. Tekin, “Sağlıkta hizmet ağımızı, çeşitliliğimizi ve kalitemizi artıracağız”

Dr. Tekin, “Sağlıkta hizmet ağımızı, çeşitliliğimizi ve kalitemizi artıracağız”
REKLAM ALANI

Son dönemlerde Dünyanın sarsan Koronavirüsü ve Diyarbakır’daki sağlık kuruluşlarındaki yeniden yapılandırmayla ilgili açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Dr. Cihan Tekin, Diyarbakır’daki sağlık kuruluşlarında yeni görevlendirmeler ve yapılandırmaların idari konular olduğunun altını çizerek, “Güzel şeyler içerisinde hizmet ağımızı, hizmet çeşitliliğimizi ve hizmet kalitemizi de artıracağız” dedi. Diyarbakır’da korona virüsünün varlığıyla ilgili ortaya atılan iddiaları değerlendirmeyen Dr. Tekin, bu konuda yetkilinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Sağlık Bakanlığının olduğunu söyledi.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, tüm dünyayı sarsan Koronovirüsü ve bir süre önce başlatılan Diyarbakır’ın sağlık kuruluşlarındaki yeni görevlendirme ve yapılandırmaları www.diyarbakirgazete.com editörü Sait Bayram’a anlattı.

“SAĞLIK KURULUŞLARINDAKİ YENİDEN YAPILANDIRMA İDARİ KONULARDIR!”

Sağlık kuruluşlarındaki yeniden yapılanmanın idari konular olduğunu ifade eden Dr. Tekin, “Bu idari bir konu bununla ilgili tasarruflarımızı zaman içerisinde yapıyoruz. Bu idari konuları paylaşmamız çok doğru olmaz. Bunlar sonuçta idari konular, resmi makamları ilgilendiren konular vatandaşı ilgilendiren boyutu için şunu söyleyebilirim.

“DİYARBAKIR HALKI EN İYİ SAĞLIK HİZMETİ ALMAYA LAYIKTIR!”

Diyarbakır halkı en iyi sağlık hizmeti almaya layık bir halktır. Gerçekten son derece misafirperver, hizmetkar, çok saygılı vatandaşlardan oluşuyor. Bu anlamda buradan olmaktan gerçekten çok mutluyum. Bu insanlara en iyi sağlık hizmeti verme noktasında elimizden gelen gayreti de sarf edebileceğimizi bir kez daha yenilemekte fayda var.

“HİZMET AĞIMIZI, ÇEŞİTLİLİĞİMİZİ VE KALİTEMİZİ ARTIRACAĞIZ”

Vatandaşlarımızın sağlık açısından en küçük bir eksiği kalmayacaktır. Ama geri gelen konular idari konulardır. Vatandaşımız içi rahat olsun. İnşallah güzel şeyler içerisinde hizmet ağımızda hizmet çeşitliliğimizde hizmet kalitemizi de inşallah artıracağız” diye konuştu.

“KORONA VİRÜSÜNÜN DİYARBAKIR BOYUTUNU BAKAN KOCA’YA VEYBAKANLIĞA SORUN!”

Diyarbakır’da korona virüsünün varlığıyla ilgili ortaya atılan iddiaları değerlendirmeyen Dr. Tekin, bu konuda yetkilinin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Sağlık Bakanlığının olduğunu söyledi. Tekin, “Türkiye boyutu ile ilgili zaten Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, gerekli açıklamalarda bulunuyor. Bununla ilgili özellikle sağlık bakanlığının sitesinin takip edilmesi yada Bakanımızın açıklamalarının takip edilmesi çok daha önemlidir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“KORONA VİRÜSÜ MEVSİMSEL GRİBİN ALT GRUPLARINDAN BİR TANESİDİR”

Tekin, Korona virüsü ile ilgili genel bir değerlendirme yaparak, şöyle dedi:

“Koronavirüs dediğimiz virüs normal mevsimsel gribin alt gruplarından bir tanesi. Dolayısıyla bugün dünyaya baktığımızda aşağı yukarı 50-100 bin kişi bildiğimiz mevsimsel gripten hayatını kaybedebiliyorlar. Bunlar kimler oluyorlar? İşte 65 yaşın üzerinde, bağışıklık sistemi kötü olan kanser ve diyabet hastaları ile kronik hastalıkları bulunan insanlar da her türlü enfeksiyon ölümcül seyredebilir. Dolayısıyla bu açıdan baktığımızda kişisel tedbirlerin alınması bu virüsten korunmaya yeterli olacaktır”

“KİŞİSEL TEMİZLİK VİRÜSTEN KORUNMAK İÇİN YETERLİ OLACAKTIR”

Sağlık İl Müdürü Dr. Tekin, Koronavirüsten korunmak için vatandaşların neler yapması gerektiğine ilişkin olarak da, “20 saniye elin sabunlu su ile yıkanması ya da kişisel mesafelere 1 metre kuralına uygun hareket edilmesi, uzak kalınması bu virüsten korunmak için yeterli olacaktır. Özellikle bizim Türk toplumunda sarılma, tokalaşma ve öpüşme gibi şeyler olur. Özellikle bağışıklığı düşük hastalıkları bulunan hastaların bir daha kişisel koruyuculuğuna bu şekilde dikkat etmeleri iyi olacaktır. Bu sadece koronavirüsü için söylemiyorum. Genel anlamda baktığınızda o insanların enfeksiyonlardan mutlaka korunması gerekiyor zaten. Bu tedbirleri almaları yeterli olacaktır.

“KORONAVİRÜSÜ AÇIK ORTAMLARDA ÇOK FAZLA VARLIĞINI SÜRDÜREMİYOR”

Vatandaşların bu konuda korku kültürüne kapılmamaları, kendi sağlıkları açısından özellikle sık sık el yıkama ve uygun mesafede özelikle bu kış ayı bitene kadar bu şekilde davranmaları yeterli olacaktır. Zaten havaların ısınmasıyla birlikte bu enfeksiyondan inşallah kurtulacağız. Aynı zamanda koronavirüsü açık ortamlarda çok fazla varlığını sürdüremiyor. Yarım saatlik bir sürede doğada kaybolabiliyor. Dolayısıyla bunun var olması ve sürekli olması da çok mümkün görünmüyor. O yüzden vatandaşlarımızın kişisel hijyen kurallarına göre hareket etmeleri çok daha doğru olacaktır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Sait BAYRAM’ın Özel Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme