enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3838
EURO
34,7943
ALTIN
2.406,54
BIST
10.179,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Hafif Yağmurlu
23°C
Diyarbakır
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde kaybolan özel gereksinimli çocuk, 6 saat sonra bulundu. DİYARBAKIR GAZETE- Hazro İlçesinin Dadaş köyü Ağılı mezrasında sabah 09.00 sularında kaybolan S.Y. (8), ailesinin arama çalışmaları sonuçsuz kalında durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye AFAD, UMKE, Dicle Üniversitesi Arama ve Kurtarma (DÜAK), Silvan ve Kulp...
01.05.2024
Diyarbakır’da “Adam öldürmek ve Kasten yaralama” suçundan 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs 6 yıldan sonra yakalandı. Şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Kasten Öldürme ve Kasten Yaralama” suçlarından 6 yıldır aranan ve 26 yıl 18 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.U. isimli şahsın...
01.05.2024
Öz Sağlık-İş Sendikası Diyarbakır Şubesi’nin katılımıyla 1 Mayıs kutlandı. DİYARBAKIR GAZETE– Merkez Yenişehir ilçesinde bir plazanın önünde toplayan sendika üyeleri adına basına metnini okuyan Hak-İş Konfederasyonu Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Dinç, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde 48 yıldır emeğin ve alın terinin hakkı için, hayat pahalılığı ve...
01.05.2024
Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinde çalışan yemekhane işçileri DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikasının çağrısıyla hastane bahçesinde 1 Mayıs açıklaması yaptı. DİYARBAKIR GAZETE- “İş, ekmek, özgürlük”, “Bijî yek gulan” sloganları atan işçiler adına açıklamayı Gıda-İş Sendikası Diyarbakır Temsilcisi Yusuf Yıldız yaptı. Açıklamaya Emek Partisi (EMEP) yöneticileri de katıldı. Sağlık sektöründe hizmet alım ihalesi...
01.05.2024

Ensarioğlu, DEM Parti ile görüşmeleri doğruladı!

Ensarioğlu, DEM Parti ile görüşmeleri doğruladı!
REKLAM ALANI

DEM Parti ile AK Parti arasındaki ittifak iddialarını yanıtlayan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, “DEM Parti milletvekilleriyle dostluğumuz var, görüşmelerimiz var, oturuyoruz sohbet ediyoruz” dedi.

DİYARBAKIR GAZETE– AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, seçim süreci ve gündemdeki konular hakkında Rudaw’a konuştu.

KAYYIM DEVAM EDECEK Mİ?

Seçimlerden sonra kayyımların devam edip etmeyeceğine yönelik soruya AK Partili Ensarioğlu, “Demokratik açıdan baktığınız zaman kayyum meselesi sorunlu bir meseledir. Ancak realiteye baktığınız zaman kayyımlar 17 yıllık HDP yönetiminin 100 misli fazla hizmet etmiştir bu millete. Bu şehirlerin, ilçelerin imajı değişti, hizmet değişti, hizmet gördüğü şehirler, hizmet yapmasını bilmezler. Ama demokratik açıdan kimin hizmet yaptığı değil halkın iradesini nasıl tecelli ettiği önemlidir” dedi.

‘GÖRÜŞMELERİMİZ VAR’

AK Parti ile DEM Parti arasında olası ittifak iddialarına da yanıt veren Ensarioğlu, “Tabii benim DEM Parti milletvekilleriyle dostluğumuz var, görüşmelerimiz var, oturuyoruz sohbet ediyoruz. Geçenlerde de yetkilileriyle sohbet ettik. Ne yapabiliriz, Türkiye’de yeniden bir yumuşama için nasıl kapı aralanabilir, birlikte yeniden bir huzur ve şey ortamı nasıl sağlanabilir? Bunları doğal olarak kendi aramızda konuşuyoruz ama parti genel merkeziyle resmi bir temasları var mı benim bundan haberim yok. Ben de dışardan bir takım duyumları duyuyorum” dedi.

‘HDP BİZİ ÖVSÜN DEMİYORUZ’

Ensarioğlu şöyle devam etti, “HDP bizi sevsin, bizi övsün, bize oy versin gibi bir şeyimiz yok. Hiçbir zaman olmaz da ki zaten siyasete ters. HDP kendisi olsun, başkasına koltuk değneği olmasın diyoruz” ifadelerini kullandı.

‘HDP SAYESİNDE CHP BÜYÜKŞEHİRLERİ ALDI’

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP’nin kayıtsız şartsız CHP’yi desteklediğini belirten Ensarioğlu, “Geçen yerel seçimde de HDP sayesinde İstanbul, Antalya, Adana ve Mersin gibi büyükşehirleri onlar sayesinde aldılar. Peki, ne aldılar da bu kadar destek veriyorlar ve niye veriyorlar? Çözüm sürecini başlatan, demokratikleşme, Kürt dili ve kimliğini öngöründeki engelleri kaldıran, bir sürü yasal demokratik düzenleme yapan, Doğu ve Güneydoğu’ya bu kadar hizmet eden bir partiye elinden gelen bütün düşmanlığı yapacaksın ama gideceksin Kürdün düşmanıyla işbirliği yapacaksın. Asıl meseleniz Kürd meselesi ise CHP Kürd sorununun anasıdır, babasıdır, varlık sebebidir. Bu Kürd sorununun sebebi olan bir partiye kayıtsız şartsız destek vereceksin! Kürde hizmet eden, Kürd sorunun çözümü için çok önemli süreçler başlatan bir partiye düşmanlık edeceksin. Hayrola derdiniz nedir?

‘DEMİRTAŞ ROTAYI KÜRDİ BİR ÇİZGİYE ÇEKTİ’

Bu günlerde Selahattin Demirtaş’ın mahkemedeki açıklamalarını okuyorum. Rotayı sol marjinal çizgiden tam 180 derece döndürüp Kürdi çizgiye dönüştürmüş. Sanki geçen seçimlerde “seni başkan yaptırmayacağız” da başlayıp “Kemal yürü” diyen kendisi değilmiş gibi. CHP’ye kayıtsız şartsız destek verip sol marjinal anlayışa parti içindeki o ittifak ortakları olan marjinal solla birlikte Kürdün oyuyla Türk soluna hizmet eden kendileri değilmiş gibi. Çünkü halktan tepki gördüler, yüzde 2-3 oyları düştü. Şimdi bakıyorlar demek ki bu marjinal solun derdiyle Kürdün derdi ile bir değil, yolu da bir değil, rotayı çevirmişler. İnşallah rotayı çevirirler, kayıtsız şartsız Kürd düşmanlarına hizmet etmeye devam etmezler. Kendileri olarak girsinler seçime. Bizim başka bir talebimiz yok. Bize en sert muhalefeti yapsınlar ama kendileri olarak seçsinler” ifadelerini kullandı.

‘BİZ HİÇBİRŞEY VERMEYİZ’

“CHP ile her hangi bir pazarlık etmediler. AK Parti ile bir ittifak yapmış olsalardı HDP’ye ne verecekti” sorusuna yanıt veren Ensarioğlu, “Biz hiçbir şey vermeyiz. Birlikte demokrasiyi Türkiye’de geliştirelim. Çözüm süreci, güzellikler, silah nasıl bırakılır nasıl olur. Türkiye’de artık şiddet nasıl olmaz bunların yolunu beraberiz bulalım. Biz kirli pazarlıkların içinde asla olmayız” dedi.

‘ÇÖZÜM SÜRECİ ÖLDÜ’

Gündemde çözüm sürecinin olmadığını kaydeden Galip Ensarioğlu, “Çözüm süreci bitti. Ölen bir şeyi diriltemezsin. Ancak PKK silahlı varlığına Türkiye’de son verir, bunun gereğini yapar, HDP’de demokratik siyasetin kuralları içinde siyaset yapar o zaman yeni bir şey belki kurgulanır. Ama çözüm süreci öldü, yani eski çözüm süreci yok” diye konuştu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme