enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5210
EURO
34,9215
ALTIN
2.439,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde villa inşaatında çalışan demir ustası Abdurrahman Ateş (43), iş makinesiyle taşınan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi yakınlarındaki bir villa inşaatında meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen operatörün iş makinesinin kovasıyla taşıdığı demirler, temel çalışmaları sırasında...
25.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi. DİYARBAKIR GAZETE – Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye...
25.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo,...
25.04.2024
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki bayrak iddiasını incelemek üzere görevlendirilen mülkiye Başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişler yarın Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapacak. DİYARBAKIR GAZETE – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısında bayrak asılmadığı iddiasıyla ilgili görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. İl...
25.04.2024

Eren: ”Yeşil Liste olarak Diyarbakır’ın ekonomisini şaha kaldıracak projelere imza atacağız”

Eren: ”Yeşil Liste olarak Diyarbakır’ın ekonomisini şaha kaldıracak projelere imza atacağız”
REKLAM ALANI

2 Ekim 2022 Pazar günü yapılacak Diyarbakır ve Ticaret Odası Komite üyesi seçimlerinde “Yeşil Liste” 4. Gruptan yeniden aday olan Erensan Firmasının sahibi İş insanı Salih Eren, seçildikleri takdirde yapacağı projeleri anlattı.

Diyarbakır’ın ekonomisini şahlandıracak projelere imza atacaklarını ifade eden Eren, Gıda Organize Sanayi Bölgesi’nden, Ekonomik Kalkınma Vakfı’na varan birçok hayati öneme sahip projeleri hayata geçireceklerini söyledi. 

HAYATA GEÇİRDİKLERİ PROJELER

4 yıl önce seçildikleri zaman verdikleri sözleri yerine getirdiklerini ifade eden Eren, yaptıkları çalışmaları da şöyle anlattı:

KARACADAĞ OSB

“Karacadağ OSB’nin arsa tapusunu 9 Şubat 2021 tarihinde aldık, parselasyon işlemlerini tamamladık, arsa tahsisleri için hazır hale getirdik. 295 hektarlık OSB alanı 222 adet parselden oluşmaktadır. Bu parsellerin 179 adedi Sanayi Parseli, 43 adet parsel ise idari ve sosyal, teknik, sağlık, eğitim v.b. donatı alanlarından oluşmaktadır.

SİLVAN OSB

Silvan’da hazineye ait 279 hektarlık bir alanda “Silvan Gıda ve Tarımsal Sanayi İhtisas OSB” kurulması için çalışmalarımızı başlattık. Silvan OSB için yerel işletmelerden ve esnaflardan yatırımcı başvuruları devam ediyor. Bakanlık onayına sunulmak üzere Silvan OSB Etüt Raporu hazırlattık. 2023 yılında Silvan OSB tüzel kişiliği alınarak alt ve üst yapılar hazırlanacaktır.

FACEBOOK İSTASYONU

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOOB), Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) ve Habitat Derneği(Habitat) ile birlikte Facebook İstasyonunu açtık.

SANAYİ MEKTEBİ

2007 yılında Odamıza tahsisini gerçekleştirmiş olduğumuz binamızı geliştirmiş olduğumuz proje kapsamında sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı desteği ile yeniden tadilatını yaparak, 2020 yılında “Sanayi Mektebi” adıyla yeniden hizmete açtık. 4000 metrekare kapalı alana sahip tarihi yapıda 2 adet 30 kişilik bilgisayar sınıfı, 2 adet 50 kişilik teorik eğitim sınıfı bulunmaktadır. Binamızda ayrıca TSE Diyarbakır Ürün Belgelendirme Müdürlüğü ve VFS Global Vize Merkezi gibi farklı kurumlar ilimiz ve bölge halkına hizmet sunmaktadırlar.

DİYARBAKIR GİRİŞİMCİ DESTEK MERKEZİ

DTSO Yeni Hizmet Binamıza içerisinde, yaklaşık 4.500 metrekare kapalı alana sahip Girişimci Destek Merkezinde yeni girişimciler için kuluçka merkezleri, eğitim salonları, toplantı odaları ve 7/24 çalışma ofisleri üyelerimiz ve halkımızın hizmetine açtık. Kültür Endüstrileri ve Bilişim sektöründe iş kurmak isteyenler için buluşma noktası olduk.

KADIN MECLİSİ

Tüzük ve çalışma esasları hazırladığımız DTSO Kadın Meclisini 11 Nisan 2019’da kurduk. 230 kadın girişimcinin katıldığı seçimle 48 kişilik Kadın Meclisi’ni kurduk ve faaliyetlerine başladı.

ATIL BİNALARI ÇAĞRI MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRME PROJESİ

Kentte özellikle kadınların ve gençlerin istihdama katılımını sağlamak için çağrı merkezi yatırımlarına destek sunduk. Bu amaçla kentteki atıl binaların yeniden tadilatını yaparak, Çağrı merkezleri için kullanılabilir hale getirerek, Metal İşleri Küçük Sanayi Sitesi içerisinde 2,675 metrekarelik atıl binanın tadilatını yaparak çağrı merkezi faaliyetleri için hazır hale getirdik ve MAYEN şirketiyle anlaşarak çalışma yapmalarını sağladık.

HAYATA GEÇİRECEKLERİ PROJELER

Eren, 2 Ekim’de yapılacak seçimde yeniden seçildikleri taktirde Yeşil Liste olarak, yapacakları projeleri şöyle dile getirdi:

“Bismil Organize Sanayi Bölgesi, Gıda Organize Sanayi Bölgesi, Tekstil Toptancıları Satış Merkezi, Yeni Gıda Toptancılar Sitesi Yeni Yerleşkesi, Mobilya ve Beyaz Eşya Satıcıları Yerleşkesi, Bütün İlçelerde KSS Yerleşkeleri, Lisanslı Pamuk Deposu, Mezopotamya Ekspresi Seferleri, İlave Besi ve Küçükbaş Hayvancılık OSB alanları, Yeni Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Hali Yerleşkesi, Kadın ve Diğer Kooperatifler için üretim ve satış alanları, Diyarbakır Havalimanında Antrepo ve Gümrükleme Alanı, Yöresel Ürün Üretim ve Satış Evi (Yeni Kapı Sok. Taş Evi), DESOB ile birlikte Karacadağ KSS Kümelendirme Yerleşkesi, Aynı Amaca hizmet eden kurum ve kuruluşlar yerleşkesi, DTSO Kadın Girişimciliğini 10 Destekleme Merkezi, Yerel ürün ve lezzet için “AB Coğrafi İşaret Belgesi” almak, Yeni Mezopotomya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi, Fıstık Yetiştiriciliğini geliştirme, Atıl Yatırımları ekonomiye kazandıracağız, Kent Danışma Meclisi ve Ekonomik Kalkınma Vafkı”

Eren, 2 Ekim pazar günü yapılacak olan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde tüm üyeleri oy kullanmaya ve üyelerden Yeşil Liste’ye destek vermelerini sözlerine ekledi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme