enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2414
EURO
34,8061
ALTIN
2.419,74
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu hap ile yakalanan 2 şüpheli tutuklandı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucunda 2 şahsın Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi bahçesine uyuşturucu hap getireceği bilgisi edinildiği, şüphelilerin yakalanması ve uyuşturucu hapların ele...
09.05.2024
“Kadrajımda Engel Yok” diyen Liseli kız çocukları, görme engelli arkadaşlarının hayallerini canlandırıp fotoğraflarını çekti. DİYARBAKIR GAZETE– Fotoğrafların lansman açılış sergisi, okudukları Diyarbakır Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin bahçesinde geniş katılımla yapıldı. Açılışa Diyarbakır il Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mehmet Bulut’un yanı sıra çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri katıldı....
09.05.2024
Amedspor’un şampiyonluk kupasını alacağı törene katılacak sanatçıların isimleri belli oldu. DİYARBAKIR GAZETE – Amedspor Kulübü, sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımda, 11 Mayıs Cumartesi günü organize edilecek kupa törenine, Xêro Abbas, Azad Bedran, Pervin Chakar, Bajar, Helim Omeri, Şiyar Berwari, Dj Ramazan Karakaş ve Jehrmar’ın kupa törenine katılacağı duyuruldu.
09.05.2024
İran çağdaş halk müziği grubu Rastak, 10 Mayıs Cuma günü Diyarbakır’da konser verecek. DİYARBAKIR GAZETE– İran çağdaş halk müziğinin son yıllarda en çok tanınan gruplarından Rastak, 10 Mayıs Cuma günü saat 20:00’da Diyarbakır Kayapınar ilçesinde bulunan Park 75’te konser verecek. Kayapınar Belediyesi tarafından organize edilen konser ücretsiz olacak. 1997 yılında...
09.05.2024

Genel Elektrik Kesintisi İddialarına Dicle Elektrik’ten Yanıt!

Genel Elektrik Kesintisi İddialarına Dicle Elektrik’ten Yanıt!
REKLAM ALANI

Dicle Elektrik bazı sosyal medya organlarında bilinçli ve yanıltıcı olarak gündeme getirilen dağıtım bölgesinde genel bir enerji kesintisi yapıldığı iddialarına yönelik açıklama yaptı. Dicle Elektrik yetkilileri yaptıkları açıklamada 10 yılı aşkın süredir kaliteli, kayıpsız ve kesintisiz elektrik vizyonu çerçevesinde bölgeye sağladıkları katkıyı bir kez daha özetledi. Ayrıca açıklamada Dicle Elektrik hizmet bölgesindeki tarım sulama alanlarında, öngörülmeyen oranlarda kaçak ve kayıt dışı elektrik kullanımının olduğu aktarıldı.

DİYARBAKIR GAZETE- Dicle Elektrik yetkilileri sosyal medya üzerinden oluşturulmaya çalışılan algıya yanıt verdi. Yapılan açıklamada;  “Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) regülasyonlarına tabii bir görevli elektrik dağıtım şirketi olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan 6 ilde bölgemize değer katan çalışmalara imza atıyoruz. Bazı haberlerde ve sosyal medya mecralarında şirketimizin genel elektrik kesintisi yaptığına ilişkin bir kısım iddialar yer aldığını görüyoruz. Bu yöndeki iddialar asla gerçekle bağdaşmıyor ve elektrik dağıtım hizmetimize kesintisiz devam ediyoruz. Daha önce de defalarca kamuoyu ile paylaştığımız üzere; hizmet bölgemizdeki tarımsal sulama alanlarında öngörülmeyen oranlarda kayıt dışı elektrik kullanımı yapıldığını sıklıkla tespit ediyoruz. Mardin ili Kızıltepe ve Derik ile Şanlıurfa ili Viranşehir ve Siverek ilçelerinin kırsal alanlarında bulunan hatlarımızda ise aşırı gerilim düşümüne yol açan arz dengesizlik sorunları meydana geldi.” denildi.

Şehir merkezleri ile tarımsal sulama bölgelerindeki arıza bakım prosedürleri aynı

Açıklamanın devamında, “Toplam köy/kırsal yerleşim alanının yalnızca binde ikisini teşkil eden tarımsal sulama faaliyetleri, toplam elektrik tüketiminin yüzde 50’sini tek başına gerçekleştiriyor. Bu alanlarda arz güvenliğinden etkilenmemek için oluşan arızaların giderilmesi amacıyla bakım ve onarım çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Şehir merkezlerinde çeşitli sebeplerle meydana gelen az sayıda elektrik arızasına hangi prosedürler ile müdahale ediliyor ise aynı şekilde tarımsal sulama bölgelerine aşırı yüklenme sebebiyle meydana gelen arızalara da aynı şekilde müdahale ediyoruz. Arz güvenliği ve diğer bölgelerin etkilenmemesi için zaruri olan kısmi kesintileri minimum seviyeye indirmek için çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerine yer verildi.

Yaşanan muhtemel mağduriyetlere karşın her zaman tedbirlerin alındığını da ifade eden yetkililer “Sağlık sebebiyle elektriğe ihtiyaç duyan tüm vatandaşlarımıza kapımız borcunu ödemiş olup olmadığına bakılmaksızın açık bulunuyor. Bu tür durumlarda şirketimizle iletişime geçerek jeneratör talep edebilirler. Ancak bugüne kadar bu tür bir talep, bir elin parmaklarını geçmedi” denildi.

Türkiye’deki tarımsal sulamada kullanılan elektriğin %50’si Dicle Bölgesinde tüketiliyor

Tarımsal sulamada kaçak kullanımın enerji arz güvenliğini tehdit ettiği ifade edilen açıklamada, bölgedeki elektrikle sulama oranının %70’e ulaştığına dikkat çekilerek; “Tedarik bölgemizde bulunan toplam 135 bin çiftçimizin 31 bini tarımsal sulama abonelerinden oluşuyor. Tüm Türkiye’de yer alan tarımsal sulama aboneleri içerisindeyse, bölgemizdeki abonelerin oranı sadece % 4,2. Ancak küçük bir oran gibi görünen bu kesim, 2023 yılında tarımsal sulama için 6.5 milyar kWh elektrik tüketti. Söz konusu abone grubu tüm Türkiye’de tarımsal sulama için tüketilen elektriğin yaklaşık %50’sini kullanıyor. Bu da bölgede tarımsal sulama için ne denli fazla elektrik tüketildiğini açıkça ortaya koyuyor.” ifadelerine yer verildi.

“Yatırımlarla bölgemizin geleceğinin elektrik alt yapısını inşa ediyoruz”

Açıklamada Dicle Elektrik’in 10 yılı aşkın süredir yaptığı yatırımlar tekrar vurgulanarak; “2023 sonuna kadar toplam yatırımlarımız bugünkü değerle 1 milyar USD’yi aştı. Sene başında belirttiğimiz üzere bu yıl ve önümüzdeki yıl toplam yatırımımızın neredeyse yarısı kadar bir yatırımı daha bölgeye kazandıracağız.” denildi.

Tayfun YEL’in haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme