enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3640
EURO
35,0101
ALTIN
2.325,51
BIST
9.093,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
25°C
Diyarbakır
25°C
Açık
Cumartesi Açık
26°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C
DİYARBAKIR HABERİ
DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun basın ile bir araya geldi. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen buluşmada, Eşbaşkanlar basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bucak, kayyım kaygısının olmasına rağmen halkın sandığa giderek iradelerine sahip çıkacaklarına inandıklarını belirterek, “Bizim de demokrasi ve haklı mücadelemiz bizce halk tarafından...
29.03.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı bünyesinde yürütülen AB destekli “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi” açılışı düzenlenen etkinlikle gerçekleştirildi. DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezin’de düzenlenen etkinliğe SGK İl Müdürü Reşit Merttir, İş-Kur Müdürü Mustafa Yılmaz, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, DTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Kamu kurum...
29.03.2024
Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde evinde kalp krizi geçiren Sakine Tuncer (70), ambulans helikopterle sevk edildiği Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. DİYARBAKIR GAZETE- Kulp ilçesinde yaşayan Sakine Tuncer göğsünde ağrı hissedince, yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Sağlık ekipleri tarafından Kulp Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve kalp krizi...
29.03.2024
Diyarbakır’da polisin hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik yaptığı ‘Piyon’ operasyonunda 1’i mutfak dolabında 9 şüpheli yakalanıp, tutuklandı. DİYARBAKIR GAZETE- İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte hırsızlık ve gasp yapan şebekeye yönelik çalışma gerçekleştirdi. Mağdurların verdiği ifadeler üzerine merkez ilçeler Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir’de Kent Güvenlik Yönetim...
29.03.2024

GÜNTİAD Başkanı Dalkıran’dan Diyarbakır’a yatırım daveti!

GÜNTİAD Başkanı Dalkıran’dan Diyarbakır’a yatırım daveti!
REKLAM ALANI

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş insanları Derneği (GÜNTİAD) Başkanı Mehmet Dalkıran, 3-6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek CNR KONFEK-Uluslararası Konfeksiyon Makineleri Fuarı’nda yaptığı konuşmada, Diyarbakır’ın, yaklaşık 1,7 Milyonluk toplam nüfusu ve 900 binin üzerindeki genç nüfusuyla tekstil sektörü için Türkiye’nin en avantajlı illerin başında geldiğini ifade ederek, Firmaları Diyarbakır’a yatırım yapmaları için davet etti.

Türkiye’nin en büyük ihtisas fuarlarından biri olan CNR KONFEK – Uluslararası Konfeksiyon Makineleri Fuarı, hazır giyim ihracatını rekora ulaştırmak amacıyla İstanbul Fuar Merkezi’nde açıldı. CNR Holding tarafından hayata geçirilen fuarda, dünya konfeksiyon makine sanayinin lider üretici firmaları en yeni ürün ve hizmetleri ile yer aldı. Fuar, 150 firmanın 1000’e yakın markasını, 50 bin sektör alıcısıyla buluşturuyor.

Konfeksiyon makinecileri ve konfeksiyon üreticilerinin hazır giyim ihracatını rekora ulaştırmak için buluştuğu CNR KONFEK, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkan Ceyda Erem’in ev sahipliğinde, TGSD – Türkiye Giyim ve Sanayiciler Derneği Başkanı Ramazan Kaya, GÜNTİAD- Güneydoğu Tekstil ve Sanayi ve İşadamları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dalkıran ve Çatma Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Çatma’nın da aralarında olduğu sektör temsilcilerinin katılımı ile açıldı.

GÜNTİAD BAŞKANI DALKIRAN, FİRMALARI YATIRIMA DAVET ETTİ

Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dalkıran, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Fuarın Türkiye ekonomisinin en önemli sektörlerinden olan Konfeksiyon Sektörü açısından oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

Tekstil sektörü teknolojinin gelişimi ile birlikte yatırımı destekleyen teşviklerle ve özellikle 2007 yılında Tekstil ve hazır giyim sektörünün ihracat hacminde en yüksek noktaya ulaştığını ifade eden Dalkıran, Dijital dönüşümün hızla güçlendiği günümüzde de tekstil sektörü bu değişimde öncü sektörlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Tekstil makineleri sektöründe endüstri 4.0 sürecine uyum sağlanması neticesinde üretimde verimlilik; istihdam ve sanayi üretiminde artış gözlenmiştir. Bununla birlikte, uzmanlaşmış üretimin alanları başından sonuna kadar kontrol ve yönetimi sağlayan yazılımlar, iş verimliliğini artıran siber fiziksel sistemler, 3 boyutlu yazıcılar ve tasarım cihazları ile tekstil sektöründe daha akıllı ve daha mutlu fabrikalar ve üretim tesisleri oluşturulmuştur” diye konuştu.

“TÜRKİYE MODA VE TEKSTİL SEKTÖRÜNDE MARKA BİR ÜLKEDİR”

GÜNTİAD Başkanı Mehmet Dalkıran, Türkiye’nin moda ve tekstil sektöründe marka bir ülke olduğuna değinerek, “Üretim kalitesiyle, tasarım hızıyla, gelişime ve değişime uyum kapasitesiyle rakip ülkelerden de farklılaşmaktadır. Bizler bu doğrultuda hem üretici olarak hem de sektör temsilcileri olarak sektörün gelişimi, istihdamın artarak daha nitelikli kılınması, ekonomik kalkınmada sektörün payının artması için sorumluluk bilinciyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Makine sektörü, katma değeri yüksek, sektörler ileri bağlantısı bulunan ve yüksek üretim değeri ile küresel ekonominin yapı taşlarından birisi olarak öne çıkmaktadır. Makine ve ekipman imalatı, tüm dünyada üretimin kalbindedir. Tekstil yatırımlarında da en önemli girdilerin başında makine yatırımları gelmektedir. Son yıllarda gelişen teknolojinin etkisiyle sektörümüzde daha da ivme katarak uluslararası alanda rekabet gücümüzü artırmıştır. İstanbul başta olmak üzere batı illerinde artan işçilik maliyetleri ve üretime uygun mekanların azlığı teşvik politikalarının da ivmesiyle buralarda faaliyet gösteren firmaları Anadolu’ya yönlendirmiştir” dedi.

“DİYARBAKIR TEKSTİL SEKTÖRÜ İÇİN TÜRKİYE’NİN EN AVANTAJLI İLLERİN BAŞINDA GELİYOR”

Dalkıran, Diyarbakır’ın, yaklaşık 1,7 Milyonluk toplam nüfusu ve 900 binin üzerindeki genç nüfusuyla tekstil sektörü için Türkiye’nin en avantajlı illerin başında geldiğine işaret ederek “Diyarbakır’da kurulan Tekstil ihtisas organize sanayi bölgesi Türkiye’nin hazır giyim alanındaki ilk organize sanayi bölgesi niteliğindedir. Bugün itibariyle birinci etabımız bitmiş 30 fabrikamız üretime başlamış binlerce kişi çalışıyor ikinci etabımızda bittiğinde 50 bin kişinin istihdamını hedefliyoruz” dedi.

SİLVAN BARAJININ TAMAMLANMASIYLA DİYARBAKIR PAMUK ÜRETİMİNDE TÜRKİYE’DE 2. SIRAYA YERLEŞECEKTİR”

Son zamanlarda Diyarbakır’da yapılan bazı yatırımlar sektörleri için büyük bir önem taşıdığına değinen Mehmet Dalkıran, “Bunların başında gelen, 8 baraj ve 23 sulama tesisinden oluşan Türkiye’nin en büyük 2. sulama projesi olan Silvan Projesi yapım çalışmaları bitmek üzeredir. Projenin tamamlanmasıyla; 2 milyon 350 bin dönümlük alan sulu tarıma kavuşacak ve Diyarbakır pamuk üretiminde Türkiye’de 2. sıraya yerleşecektir” şeklinde konuştu.

“TOPRAKTAN-PODYUMA ÜRETEN DİYARBAKIR HEDEFİMİZİ YAKALADIK”

GÜNTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dalkıran, GÜNTİAD olarak, Topraktan-Podyuma üreten bir Diyarbakır hedefini yakalamanın sevincini yaşadıkların vurgulayarak, şöyle dedi:

“Verimli topraklardan pamuk çırçır iplik örgü boya konfeksiyon ve satışa varana kadar tam entegre bir kent olmuştur. Üretimin pazarlara erişimi için en önemli sorunların başında lojistik gelmektedir. Ülkenin ve bölgenin lojistiğine katkı sağlayacak olan Diyarbakır Lojistik Merkezi, yaklaşık 2 bin 200 dönüm üzerine kuruluyor.

150 MİLYON DOLAR MALİYETİ OLAN DİYARBAKIR LOJİSTİK MERKEZİ KURULUYOR

Lojistik merkezin yatırım tutarı yaklaşık 150 milyon dolardır. İçerisinde, demiryolu bağlantılı depoların olduğu Diyarbakır Lojistik Merkezi, Diyarbakır ve bölgede üretilen ürünlerin ulusal ve küresel pazarlara erişimini sağlayacak kilit bir yatırımdır. Bu çerçevede Bugün açılışını yapacağımız CNR Konfek-Konfeksiyon Makinaları Fuarı ülkemizin her tarafındaki üretim alanlarına çok ciddi bir katkısı olacağını umuyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Sait BAYRAM’ın Haberi

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme