enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
33°C
Diyarbakır
33°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Tabip Odası Olağan Genel Kurulu’nda seçimleri Demokratik Hekimler Grubu listesi kazandı. 385 oyun kullanıldığı seçimlerde Demokratik Hekimler grubu yüzde 85 oy aldı. Demokratik hekimler grubu adlı listesi, Salı günü toplantı yaparak, yeni başkanı ve yönetim kurulu üyelerini belirleyecek. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Tabip Odası’nın Dün ve bugün yapılan olağan kongresi...
28.04.2024
Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. Maçın bitimiyle birlikte araçlarla Cadde ve sokaklara çıkan Amedspor taraftarları şampiyonluk kutlamalarına başladı. Özellikle yeni yerleşim alanlarında araçları ile caddelere çıkan taraftarlar, ‘Şampiyon amedspor’ sloganları atarak, turlamaya başladı. Amedspor taraftarları, gece özel uçakla İzmir’den...
28.04.2024
Amedspor, Soma deplasmanından 3 puanla döndü, şampiyonluğa ‘Merhaba’ dedi. Matematiksel olarak şampiyonluk net olmasa dahi, Amedspor’un şampiyonluğu Soma’dan aldığı 3 puanla kesinleşti. Amedspor, puanını 80’e çıkardı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor özel uçakla iddialı gittiği soma deplasmanında, ilk yarıda istediğini alamadı. İki takımında karşılıklı ataklarına rağmen gol çıkmadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0...
28.04.2024
Diyarbakır Tabip Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede, bin 475 doktor oy kullanmak için sandığa gitti. Tabip Odası’nın yeni başkanı 17.00’dan sonra belli olacak. 2 dönem Tabip Odası Başkanı Dr. Elif Turan, üye hekimlerden seçimlere yoğun ilgi olduğunu ifade etti. DİYARBAKIR GAZETE- eski Başkanı Dr. Elif Turan’ın...
28.04.2024

Güvensen: ‘Ergani’de hizmete talibiz’

Güvensen: ‘Ergani’de hizmete talibiz’
REKLAM ALANI

AK Parti Ergani Belediye Başkan adayı Vahit Güvensen, Ergani’de seçim çalışmaları ve projelerini değerlendirdi. Ergani’de AK Parti camiasında büyük bir birliktelik ve gönüldaşlığın olduğuna işaret eden Güvensen, Bu birlikteliğin meyvesini 31 Mart’ta alacaklarına inandığını söyledi. Güvensen, Ergani’nin son 18 yıldır belediyecilik hizmetleri noktasında hak ettiği noktada olmadığını ifade ederek, Ergani’de her kesimin kendisine büyük bir teveccüh gösterildiği için mutlu olduğunu vurguladı.

31 Mart Yerel seçimlerine 32 gün kala siyasi parti adayları çalışmalarını yoğunlaştırdı. AK Parti’den Ergani’de Belediye Başkan adayı gösterilen Vahit Güvensen, ilçe teşkilatının desteğiyle seçim çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. İlçe merkezindeki 3 bine yakın esnafı tek tek ziyaret ederek, sorunlarını, şikâyet ve taleplerini dinleyen Güvensen, ev ziyaretlerini de aksatmadan sürdürüyor.

Adaylığı açıklanmasından sonra İlçe teşkilatında Yönetim Kurulu üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları ile seçim toplantısı yaparak, kolları sıvayan Güvensen, Ergani’nin 31 Mart’ta AK parti Belediyeciliği ile tanışacağını söyledi.

GÜVENSEN SOKAKTA BÜYÜK TEVECCÜH GÖRÜYOR

Gittiği her ev ve işyerinde büyük bir teveccüh ve ilgi gören Güvensen, bu teveccühe layık olmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı. AK Parti İlçe Başkanı Şükrü Sayan, Gençlik ve Kadın Kolları ile birlikte gitmedik ev, çalmadık kapı bırakmayan Güvensen, AK Parti’nin Ergani Belediye Başkan adayı olmaktan gurur duyduğunu vurguladı.

“AK PARTİ’NİN BİZİ ADAY GÖSTERMESİ ONURLANDIRDI”

AK Partinin kendisini aday göstermesinden onur duyduğunun altını çizen Güvensen, “Ak Parti Türkiye’nin son 20 yılın 17 yılında iktidar partisidir. Uluslararası Dünya siyasetinde de Sayın cumhurbaşkanımızın önderliğinde büyük mücadeleleri olan, Dünya Müslümanları içinde büyük gayreti olan bir siyasi partidir. Türkiye’de her iki kişiden birinin oyunu alan, en son seçimlerde yüzde 52 oy ile Sayın Cumhurbaşkanımıza teveccüh gösteren bir halk kitlesi var. Biz de bu partinin Diyarbakır’ın en büyük taşra ilçesinin adayı olmaktan onur ve gurur duyduk” diye konuştu.

“ADAY AÇIKLANMASIYLA BİRLİKTE SEÇİM STARTINI VERDİK”

AK Parti adayı Güvensen, Adaylığı açıklanmasından sonra İlçe Teşkilatının ana kademesi, gençlik ve kadın kolları ile birlikte toplantılar yaptığını ifade ederek, “Saha çalışması programımızı yaptık. SKM’yi kurduk. SKM’nin önderliğinde İl ve İlçe SKM’sinin kurumsal kimlikle yaptığı iş ve işlemlerle birlikte hemen harekete geçtik. Netice itibariyle Ergani 130 bin nüfuslu ilçedir. 81 bin seçmeni, 91 köy 102 mezrası ile 12 Merkez Mahallesi bulunan Ergani’nin geniş bir alanı var. Bugüne kadar yaklaşık 3 binin üzerinde esnaf ziyaretlerimizi gerçekleştirdik” dedi.

“HALKIMIZIN BİZE TEVECCÜHÜ ÇOK FAZLA”

Yaptıkları ziyaretlerde halkın kendilerine gösterdiği teveccühten dolayı mutlu olduğunu vurgulayan Güvensen, “Vatandaşımızın bize karşı ilgisi var. Şahsımızın, dürüst, emin ve güvenilir buluyor. Kardeşi, hemşerisi muamelesi görüyor. Memleket çocuğu olduğumuz için hayatımızın 40 yılı da çarşının içerisinde geçtiği için bizi kendilerine yakın buluyorlar. O yüzden de güvenirlilik noktasında bir sıkıntımız olmayacak. Özellikle memlekette yetişmemiz, memleket içerisinde hayatımızın büyük bir bölümünün çarşı içerisinde geçmesi halkın bizi isim olarak da tanıması bu anlamda bize olan teveccühü bir kat daha artırmaya yol açtı. Partimizin, İlçemizde, Diyarbakır ve Türkiye’de son zamanlarda yaptığı hizmetlerde elimizi güçlü kılıyor” şeklinde konuştu.

“İLÇEMİZİN TÜM EKSİKLERİNİ GİDERECEĞİZ”

Güvensen, 31 Mart yerel seçimlerini başarılı bir şekilde kazanmaları halinde hizmetler noktasında en iyisini yapma sözünü verdiklerini dile getirerek, “iyo Sonuçta tüm iş ve işlemlerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, ‘şeffaf olacak’. 31 Ocak’taki Partimizin manifestosuna doğru olacağız. Manifestonun bize verdiği güç ile Sayın Cumhurbaşkanımızın bu manada verdiği destek ile ilçemizin tüm eksikliklerini gidereceğiz. Çok yakın zamanda ilçemize Otogar, Organize sanayi bölgesi yapılacak. Sebze hali yapılacak. İlçemizin trafik sorununa çözüm bulacağız. Bu yönlü hazırladığımız projelerimizi hayata geçireceğiz. Ergani’de yakışır bir Aile Kültür Merkezi yapacağız. İlçemizdeki Bayan kardeşlerimizin yaptığı el işi göz nuru ürünlerinin pazarlanması konusunda gayretlerimizi olacak. Ergani’nin üzümü ve peynirinin ünlü olması hasebiyle bu manada festivaller düzenlemeyi planlıyoruz. İlçemizin ana arterlerin ya da kanalizasyon sorunlarının çözümü ve Belediyecilik hizmeti noktasında elimizden gelen her şeyi yapmaya söz veriyoruz” dedi.

“ERGANİ’DE BELEDİYECİLİK HİZMETİNDE CİDDİ SIKINTILAR VAR”

Ergani’de belediyecilik hizmetlerinde ciddi anlamda sıkıntıların varlığından söz eden Güvensen, şöyle dedi:

“Son 20 yılda farklı bir siyasi parti burada iktidar da kalmış ama baktığınız zaman eski yerleşim merkezlerinde metruk binalar tinerci ve balicilerin yuvası haline getirilmiş. Yeni yerleşim merkezlerinde de yaşam alanları oluşturulmasına rağmen bir hayli fazla alt yapı sorunu bulunuyor. Yağışlı havalarda 300-400 bin liralık evlerin bodrum katlarını su basıyor. Ergani’de hizmet anlamında büyük sorunlar var. Şehrin girişi kanalizasyon kokusu var. Orada bir problem var. Şehrin her alanında her mahallesinde ve caddesinde ve noktasında belediyecilik hizmeti anlamında sıkıntılar var.

“İÇME SU SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Ergani’de uzun yıllardan bu yana kanayan bir yara olan içme su sorunu vardı. Hükümetimiz Devlet Su İşleri kanalıyla yapılan devasa arıtma tesisi ile Dicle Barajından İlçe merkezine su veriliyor. Ancak, 15-20 yıldır İlçede alt yapı sorunu olduğu için şuanda tüm mahallelerimiz içme suyunu alamıyor. Öncelikli görevlerimiz arasında tüm mahallelerin bu içme suyundan faydalanmalarını sağlayacağız. Zaten yakın zamanda ilçemize doğalgaz getirildi. İlçemizdeki tüm vatandaşlarımızın doğalgazdan faydalanması için de çalışma yürüteceğiz”

“ERGANİ AK PARTİ’DE KÜSKÜNLÜK YOK!”

Güvensen, AK Parti’nin Ergani’de tek vücut olduğunun bilinmesini isteyerek, “Bildiğiniz gibi Aday adaylık sürecinde 25 arkadaşımız vardı. Adaylığım kesinleştikten sonra tüm aday adayı arkadaşlarımı tek tek arayarak ve bizzat ziyaret ederek, partimiz adına yapabileceklerini ve bize sunabilecek önerilerini aldık. Seçim büromuza iştirak eden aday adayı arkadaşlarımız oldu. Aday aday arkadaşlarımız adaylık süreçlerinden önce de yaptığımız buluşmalarda kim aday olursa olsun namus şeref sözü vererek, partimize ve davamıza sahip çıkacağımızı söyledik. Aday adayı arkadaşlarımızın partimize, davamıza sahip çıkacaklarına yürekten inanıyorum. Aday adayı arkadaşlarımızın dava ehli olduklarına inandığım için bu anlamda tereddüttüm yok. Ergani’de küskün partili ve aday adayının olmadığını düşünüyoruz. Çünkü bize yansıyan bir durum söz konusu değildir. Ak Parti büyük bir camia ve birlikteliktir. Türkiye için zenginliktir. Bu bir yarıştır. Biz yıllardır İl, ilçe yönetiminde görevler yaptık. Zaman zaman bizim de aday adaylığımız oldu ancak yine de partimize hizmet ettik. Bugün partimiz bizi uygun görerek, görevi bize verdi. Ben inanıyorum ki, diğer aday adayı arkadaşlarımızda meseleye sahip çıkarlarsa dava bilinci onlarda oluşursa, inşallah elbirliğiyle bu seçimi kazanırız” şeklinde konuştu.

“İLÇE TEŞKİLATIMIZIN GAYRETİNİN SONUCUNU SAHA DA GÖRDÜK”

AK Parti İlçe teşkilatının gayretlerinin sonucunu sahada gördüklerini ve bu anlamda büyük bir mutluluk duyduklarına işaret eden Güvensen, “Diyarbakır’ın en büyük ilçesi olan Ergani hizmet anlamında yıllardır gerekli ilgi ve alakayı görememiş. Ancak İlçe teşkilatımızın son zamanlarda gayretleri ve çalışmalarıyla biz gerçekten seçim çalışmasında onların bu gayretini gördük. İlçe başkanımıza olan teveccühü de gördük. İlçe başkanımızın gayreti ve çabası tarafımızca biliniyordu. Ama biz saha çalışmasında bunu birebir hissettik ve mutlu olduk. Bu işler birlikte kazanılır. Bugüne kadar gittiğimiz her noktada her yerde teşkilatımızla ve ilçe başkanımızla birlikte gerek ev ve gerekse esnaf ziyaretlerimizi gerçekleştirdik. Hafta sona itibariyle köy ziyaretlerimize başlayacağız. Seçim büromuzda vatandaşlarımızın sorunlarını ilk ağızdan dinleyerek, çözüm üretme çabası ve gayreti içerisinde olduk. Elbirliğiyle, birlikten kuvvet doğar mantığı ile biz ilk günden bu yana birlikte hareket ediyoruz. Samimiyet, gayret ve tevazuuyla İlçe teşkilatının bütün kademeleriyle gönüldaşlarıyla birlikte başaracağımıza yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme