enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
33°C
Diyarbakır
33°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Tabip Odası Olağan Genel Kurulu’nda seçimleri Demokratik Hekimler Grubu listesi kazandı. 385 oyun kullanıldığı seçimlerde Demokratik Hekimler grubu yüzde 85 oy aldı. Demokratik hekimler grubu adlı listesi, Salı günü toplantı yaparak, yeni başkanı ve yönetim kurulu üyelerini belirleyecek. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Tabip Odası’nın Dün ve bugün yapılan olağan kongresi...
28.04.2024
Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor’un Soma karşısındaki galibiyeti Diyarbakır sokaklarını hareketlendirdi. Maçın bitimiyle birlikte araçlarla Cadde ve sokaklara çıkan Amedspor taraftarları şampiyonluk kutlamalarına başladı. Özellikle yeni yerleşim alanlarında araçları ile caddelere çıkan taraftarlar, ‘Şampiyon amedspor’ sloganları atarak, turlamaya başladı. Amedspor taraftarları, gece özel uçakla İzmir’den...
28.04.2024
Amedspor, Soma deplasmanından 3 puanla döndü, şampiyonluğa ‘Merhaba’ dedi. Matematiksel olarak şampiyonluk net olmasa dahi, Amedspor’un şampiyonluğu Soma’dan aldığı 3 puanla kesinleşti. Amedspor, puanını 80’e çıkardı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor özel uçakla iddialı gittiği soma deplasmanında, ilk yarıda istediğini alamadı. İki takımında karşılıklı ataklarına rağmen gol çıkmadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0...
28.04.2024
Diyarbakır Tabip Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. İki adayın yarıştığı kongrede, bin 475 doktor oy kullanmak için sandığa gitti. Tabip Odası’nın yeni başkanı 17.00’dan sonra belli olacak. 2 dönem Tabip Odası Başkanı Dr. Elif Turan, üye hekimlerden seçimlere yoğun ilgi olduğunu ifade etti. DİYARBAKIR GAZETE- eski Başkanı Dr. Elif Turan’ın...
28.04.2024

CHP Kayapınar’da Başkan Dengiz ile devam kararı alındı

CHP Kayapınar’da Başkan Dengiz ile devam kararı alındı
REKLAM ALANI

Cumhuriyet Halk Partisi Kayapınar İlçe Başkanlığı’nın olağan Genel Kurulu düzenlendi. Tek liste halinde gidilen kongrede 1 Şubat’ta atanan İlçe Başkanı Hamza Dengiz, delegelerin oylarını yeniden alarak, başkan seçildi. Dengiz, 6 aylık gibi bir süreçte deprem felaketi ve Genel seçim yaşamalarına rağmen başarılı bir dönem geçirdiklerine inandıklarını belirterek, katkı sunan tüm partililere teşekkür etti.

DİYARBAKIR GAZETE-(ÖZEL)– Kongre süreçlerinin başladığı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin Kayapınar İlçe Başkanlığı’nda olağan Genel Kurul düzenlendi. Kayapınar İlçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen kongreye, CHP Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sezgin Tanrıkulu, CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, CHP Kadın Kolları Başkanı Arzu Özdoğan, delegeler ve partililer katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Başkanı ve üyeleri oluşturuldu.

TANRIKULU: “EN YÜKSEK OYU DİYARBAKIR’DA KAYAPINAR’DAN ALDIK”

CHP Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sezgin Tanrıkulu, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, Diyarbakır’da yıllar sonra bir ilki gerçekleştirdiklerinin altını çizerek, “Partililerin sayesinde bir milletvekili seçildi. 2002 tarihinden yani 21 yıl sonra bir ilki gerçekleştirdik. Bana bu onuru sizler verdiniz. Diyarbakır’da en fazla oyu da Kayapınar ilçesinden aldık. O nedenle burada bulunan hem yönetici arkadaşlarıma hem de İlçe başkanıma ve ilçe yönetimindeki arkadaşlarıma gerçekten şükranlarımı sunuyorum. Beni onurlandırdınız, hepinize minnettarım” dedi.

“ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇTİK”

Zor bir süreçten geçtiklerinin altını çizen Tanrıkulu, şunları söyledi:

“Ve maalesef hem 14 Mayıs’ta hem de 28 Mayıs’taki seçimlerde başarılı olamadık. Seçimi kazanamadık. Büyük iddialarla, büyük hedeflerle bu seçime hazırlanmıştık. Türkiye’yi değiştirecektik. İkinci yüzyılda demokrasinin inşası için çalışacaktık. İnsanlara adalet ve barış getirecektik. Ve bu iddialarla bu beklentilerimizle Ülkede büyük bir heyecan yaşattık. Arkamıza büyük bir rüzgar da aldık. Genel Başkanımız gerçekten büyük bir özveri ile çalıştı. Türkiye’nin beklemediği bir uzlaşmayı partiler arasında sağladı. Ancak günün sonunda başarılı olamadık. Bunun hüznü, bunun umutsuzluğu ve öfkesi Türkiye’de her yerde vardır. Diyarbakır’da sokaklarda var. Görüyoruz. CHP Diyarbakır’da bir başarı elde ettik, milletvekili seçtirdik. Diyarbakır, Türkiye’de en fazla oy alan İllerden bir tanesi oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Diyarbakır’da yüzde 73 oy aldık. İzmir’den daha fazla oy aldık. Ama Türkiye’de kazanamadık. Bu nedenle önümüzde zorlu bir süreç var”

“PARTİMİZİ YENİLEYEBİLECEĞİMİZ KONGRE VE KURULTAY SÜREÇLERİNE GİRDİK”

Tanrıkulu, Partilerini yenileyebilecekleri bir kongre ve kurultay sürecinin olduğunu hatırlatarak,  “Diyarbakır’da Çüngüş’te, Hani’de ve Kayapınar’da bu süreç başladı. Tüm ilçelerimizde kongreler yapılıyor. Ve bu süreç 15 Eylül’e kadar ilçelerde 15 Ekim’e kadar da illerde gerçekleşecek sonra da Kurultayımızı yapacağız. Tabi ondan sonra daha büyük bir sınav var önümüzde. Yerel seçimler var. Yerel seçimler yeniden bizim ayağa kalkabileceğimiz bir zemin bize sunuyor. Ama bunun kullanma fırsatlarını ve imkanlarını parti olarak kullanabilecek miyiz? Kullanamayacak mıyız? Bu kongre ve daha sonraki kurultay süreçleri gösterecek. Benim inancım şudur; Biz Diyarbakır’da halk olarak, evet çok büyük mücadele ettik. Bedel ödedik yani her türlü baskıyı ve zulmü gördük ama bizim sırtımızı yere getiremediler. Diyarbakır’ın sırtı tarih boyunca yere gelmemiştir. Bizim sırtımızı burada yere getiremezler” diye konuştu.

“MESELE TÜRKİYE’NİN HUZURU VE BARIŞIDIR”

Mesele Türkiye’de huzur, barış, kutuplaşmanın, yoksulluğun ve adaletsizliğin sona ermesi olduğuna değinen CHP Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu, “Türkiye’de barışın yeniden inşasıdır. Bütün bunlardır. Bunları başarabilecek miyiz? Kurultay sonrasında bize oy verecek delegeler CHP yeni bir rotaya girdi burada umut var. Burada beraber yol yürüyebilecek miyiz? İşte bu kongre süreçleri bunlara zemin hazırlamadır. Bunu birlikte inşa edeceğiz. Bizim burada gitmediğimiz, konuşmadığımız gerçekten bize verilen bu emekten, bu değerden sonra insan kalmaması lazım. Bizim bu saatten sonra yurttaşlarımıza iş imkanı sağlayabilecek durumumuz yok. Biz muhalefet partiyiz. Ancak, elimizden gelen her şeyi yapacağız” ifadelerini kullandı.

DENGİZ: “ZOR BİR SÜREÇTE GÖREVE DEVRALDIĞIMIZA RAĞMEN BAŞARILI BİR SÜREÇ GEÇİRDİK”

CHP Kayapınar İlçe Başkanı Hamza Dengiz ise, Zor bir süreçte görevi devraldıklarının altını çizerek, “Hatta deyim yerindeyse bir ilçe başkanının bütün olumsuz deneyimleri yaşadık. 1 Şubat’ta göreve geldik. Sonrasında daha koltuğa oturmadan Kahramanmaraş merkezli depremler yaşadık. Bütün iller olduğu gibi bizde sarsıldık. Hemen ardından Büyükşehir Belediyelerimizin gönderdiği yardımları Kayapınar’da dağıtmaya çalıştık. Sonrasında da bir seçim süreci derken başarılı olduğumu düşünüyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından ilçe delegeleri oy kullandı. Tek liste halinde gidilen kongrede 1 Şubat’ta atanan İlçe Başkanı Hamza Dengiz, başkan seçildi.

 

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme