enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5838
EURO
34,9974
ALTIN
2.457,47
BIST
9.784,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde villa inşaatında çalışan demir ustası Abdurrahman Ateş (43), iş makinesiyle taşınan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi yakınlarındaki bir villa inşaatında meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen operatörün iş makinesinin kovasıyla taşıdığı demirler, temel çalışmaları sırasında...
25.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi. DİYARBAKIR GAZETE – Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye...
25.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo,...
25.04.2024
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki bayrak iddiasını incelemek üzere görevlendirilen mülkiye Başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişler yarın Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapacak. DİYARBAKIR GAZETE – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısında bayrak asılmadığı iddiasıyla ilgili görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. İl...
25.04.2024

Yunus Peygamber ve Hz. Cercis’in kabirleri Suriçinde!

Yunus Peygamber ve Hz. Cercis’in kabirleri Suriçinde!
REKLAM ALANI

Tarih Araştırmacısı Prof. Dr. Kenan Haspolat, Diyarbakır’ın tarihini yeniden yazacak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yunus Peygamber ve Cercis Peygamber (Saint Georgia)’in mezarlarının Suriçinde olduğunu ileri sürerek, Hz. Yunus’un kabrinin Kurşunlu caminin kıblesinin karşısındaki yerde, Hz. Cercis’in ise İçkale içindeki St. Georgia Kilisesi’nin altına olduğunu söyledi.

“SURLAR VAGON, PEYGAMBERLER VE SAHABELER LOKOMOTİF OLMALI”

Diyarbakır’ın Musevilik, Hıristiyanlık ve Müslümanlık için kutsal olduğunun altını çizen Prof. Dr. Haspolat, “Surlarla bir yere fazla gelemezsiniz. Surlar güzeldir, harikadır ama Sur’lar Diyarbakır’ı şuana kadar uçuramadı. Surlar ancak vagon olur. Lokomotif olamaz. Sahabeleri ve peygamberleri lokomotife, Surları da arka vagona koyacaksın ki turizm patlaması olsun” diye konuştu.

Diyarbakırlı Tarih Araştırmacısı Prof. Dr. Kenan Haspolat, Diyarbakır tarihiyle ilgili oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu. Diyarbakır’ın tarihiyle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Haspolat, Yunus Peygamber ve Cercis Peygamber (St. Georgia)’in mezarlarının Suriçinde olduğunu ileri sürerek, Hz. Yunus’un kabrinin Kurşunlu caminin kıblesinin karşısındaki yerde, Hz. Cercis’in ise İçkale içindeki St. Georgia Kilisesi’nin altına olduğunu söyledi.

HZ. YUNUS DİYARBAKIR’DA 7 YIL YAŞADI

Prof. Dr. Haspolat, Evliya Çelebi Seyahatnamesinde; Yunus Peygamber’in Ninova’dan ikinci kez kovulduktan sonra Mardin’e geldiğini ifade ederek, “Hz. Yunus, Mardin’e geldikten sonra Mardin Kalesi’ni yapıyor. Daha sonra Diyarbakır’a gelip 7 yıl kalıyor. Ve Almida isimli kadın hükümdarın Kendisine mucize yaşanmadan uyması üzerine Diyarbakır’ın bereketli olması için dua ediyor. Yani M.Ö. 1200’lerde Yunus Peygamber’in kaldığı o Fiskaya bu Fiskaya’mı o birazcık daha değişik olması lazım. Sebebi şu; Normalde Sur’un kalbi olan İçkale bir Roma, Bizans Kalesidir. Şimdi İçkale’yi İran ordusu alamıyor. Alamayınca Romalılar zaferlerini kutluyorlar. Kaledeki nöbetçilerin hepsi şarap içiyor. Ve uyuyorlar. Bunu fırsat bilen Sasani (İran) ordusu da M.S. 504 yılında İçkale’ye giriyor. İçkale’yi alan Sasani ordusu tüm Diyarbakırlıları öldürüyor. Bu kez Roma ordusu ikinci rövanşı almak istiyor. Normalde bir kalenin içine girişte eksik teknikler kullanılır. Nedir o teknikler; Kalenin altından içeri girmek istersen, bir oyuk yaparsın oraya ağaçlar dikersin ve onları verirsin. Böylelikle orada çöküklük meydana gelir ve içeri girilir. Oyuklar meydana geliyor ve Roma ordusu içeri girer. Romalıların içeriye girdiği gören bir kadın sevinç çığlığı atınca İranlılar uyanıyor. Böylelikle Romalılar  rövanşı alamıyor. Fiskaya’daki oyuklar eski tünel kazma tekniği ile yapılmış. Oyuğun temelinde M.S. 504 yılında Roma ordusunun orada yaptığı oyuklar var. Aslında Fiskaya’nın kendisi değerli bir mekan ancak, çevresindeki oluşumlardan insanlarımız habersiz” dedi.

CERCİS PEYGAMBER’İN KABRİ İÇKALE’DE

Eğil’de Peygamber arandığını ama Diyarbakır Sur içinde iki tane peygamber kabrinin olduğunu iddia eden Prof. Dr. Kenan Haspolat, şöyle dedi:

“Biri Yunus Peygamber, diğeri dünyanın çıldırdığı St. Georges. Yeni Cercis Peygamber. St. Georges? Protokolde Hz. İsa, Hz. Meryem’den sonra gelen kişi. Gürcistan’ın ismi buradan gelir. Amerika’da Georgia Eyaleti var. Buradan gelir. M.S. 204 yılında Filistin’in Remle Kentinde doğan, Musul’da tebliğini yapar, 7 kere öldürülüp, 6 kere dirilir. Bunun 5 tanesinin Silvan’ın Abad dağlarında olduğunu söylenir. Silvan’ı da Cercis Peygamber (St. Georges)’in kurduğu söylenir. Malatya Beydağında makamından bahsedilir. Urfa efsanelerinden geçer. Mardin’de Cercisoğulları var. Abdulkadir Aksu onların damadıdır. Ve orada kiliselerde ismini görebilirsin. Diyarbakır’da Yunus Peygamber ve Cercis Peygamber’in (St. Georges) kabri olduğu söyleniyor. Şimdi buna yakın mantık ne var. Orada St. Georges kilisesi var. Yapılış tarihi Hz. Cercis’in (A.s)’ın ölüm tarihine uyuyor. 2. Yüzyıl.

“HZ. CERCİS’İN KABRİ ST. GEORGİAS KİLİSENİN ALTINDA OLMALI”

Peki, orada mezar var mı? Ben o dönem Anıtlar Kurulu’na verdiğim dilekçede, “Biraz aşağıyı kazın, çünkü ben aşağıya baktığımda iki katlı görüyorum orayı” dedi. Ancak Dilekçeme olumsuz yanıt verdiler. Bunun üzerine bir Sonar aleti ile altta ses dalgaları gönderdim. Ve St. Georgia kilisenin altında bir lahitin var olduğunu ortaya çıkardım. Çok büyük ihtimalle orada yatan Hz. Cercis’tir. Ben iddia edemem ama müthiş bir şüphem var diyebilirim.

“CERCİS PEYGAMBER BİZİM İÇİNDE KIYMETLİDİR”

Cercis Peygamber bizim içinde kıymetlidir. Çünkü Peygamberimizden önce kim geldiyse hepsi bizim kutsalımızdır. Ama Dünya bunun için çıldırıyor. Avrupa’da Bahar Bayramını St. Georgia adına yapılıyor. İngilizlerin vatanı kurtarma sembolüdür. Ukrayna ve Rusların Ejderha’dan korunma sembolleri olarak geçiyor. Yani St. Georgia Dünyanın çıldırdığı bir isim. Bende diyorum ki Cercis Peygamber (St. Georges) Fiskaya’nın yan tarafında ve orada da bir tane lahit var. Sonar ile gözüküyor. Oraya birinin girip inceleme yapması zarar mıdır? Bir şey çıkmazsa çıkmaz alt tarafı, Çıkarsa dünya buraya yağar.”

“YUNUS PEYGAMBER’İN KABRİ KURŞUNLU CAMİ’NİN YANINDA!”

Tarihçi Prof. Dr. Kenan Haspolat, Yunus Peygamberin Kabrinin Ninova’da olmadığının altını çizerek, “Eğer olsaydı IŞİD onu havaya uçuramazdı ve Allah’da buna müsaade etmezdi. Süryaniler, IŞİD’in havaya uçurduğu yerde Patrik Yuhanna’nın mezarı olduğu söyleniyor. O zaman Yunus Peygamber’in kabri nerede? Bana göre Kurşunlu Caminin Kıblesinde yıkılmış Altıgen şeklinde bir türbe var. Ve muhtemelen onu da Timur yaptırmıştır. Oranın bir yüzey araştırması lazım. Var mıdır Yok mudur? İddia edemem yani ben St. Georgia ve Yunus Peygamberin Sur içinde olduğunu biliyorum. Şüphelerim, St. Georgia, St. Georgia Kilesinin altında, Yunus Peygamberin Kurşunlu Camisinin kıblesinin olduğu kanaatindeyim. Şimdi bu durumda Fiskaya git Urfa’ya İbrahim Peygamberin makamı olduğu biliniyor. Ben vardır yoktur polemiğine girmiyorum. Yunus peygamberin makamı var, resmi tarih belgesi var. 7 yıl yaşamış. Niye İnanç turizminde kullanılmasın?” ifadelerini kullandı.

“DİYARBAKIR’DA 896 SAHABE YATIYOR”

Diyarbakır merkez ve ilçelerle birlikte 896 sahabenin varlığından söz eden Haspolat, “Mekke ve Medine’den sonra en fazla sahabenin olduğu yer. Şimdi sahabe kenti, peygamber kenti. 11 tane peygamber var. Böyle bir yer yok. Burada çıkarılan 3 bin yıllık peygamber cesetleri sapasağlam. Şimdi sen diyorsun ki işsizim, Diyarbakır’ın ekonomisi iyi değil. Turizm toplantısı yapıyoruz.

“SURLARLA BİR YERE GELEMEZSİNİZ”

Surlarla bir yere fazla gelemezsiniz. Surlar güzeldir, harikadır ama Sur’ları Diyarbakır şuana kadar uçuramadı. Surlar ancak vagon olur. Lokomotif olamaz. Sen sahabeleri ve peygamberleri lokomotife oturtacaksın, surları arka vagona koyacaksın. Pekâlâ, Surları tamir edelim, çok güzel. Edelim kimse gelmiyor. Kimsenin istediği yok!”

Haspolat, Mesela Arap şeyh caminin arkasında bulunan bir Sinegog’da Hz. İlyas’a Peygamberlik geldiği söylendiğine işaret ederek, şunları söyledi:

“Bu Sinegog’da 2 bin yıllık Tevrat’ın olduğu söyleniyordu. 1936 yılındaki Diyarbakır gazetesinde bu Tevrat’ın müzede olduğu söylenmiş ama ben araştırdım şuan müzede yok. Ben vardır yoktura giremem ama 1936 yılındaki Diyarbakır gazetesi orada 2 bin yıllık Tevrat’tan bahsediyor. Bu yüzden Yahudiler arasında da Diyarbakır kutsal.

3 DİN İÇİN KUTSAL BİR ŞEHİR: DİYARBAKIR

Yine Evliya Çelebi seyahatnamesinde ve Roma tarihlerinde de geçer; Ulucami’nin ortasının Hz. Musa zamanında yapıldığı belirtilmiştir. Yine Bir belgesel kanalında da 8 yıl önce yayımlanan bir belgeselde ‘Kayıp Musa buradan geçti’ diye Musa Peygamber için Diyarbakır merkez diye sözediliyor. Buyurun size 3 Din. 3 Din için kutsal bir şehir.

“TEVRAT’TA GEÇEN ADEN CENNETİ: HEVSEL BAHÇELERİDİR

Şimdi daha da vurgulamak gerekirse, Tevrat. Ben bunu birçok Yahudi ile konuştum. Hiçbir tereddüttüm de yok. Onlarla bu konuyu detaylandıramam. Ancak Tevrat bap 2’de; “Aden cenneti Kudüs’ten daha önemli. Aden Cenneti Dicle ve Fırat nehrinin arasındadır” deniliyor. Dicle ve Fırat’ın arasında kalan tek yer Diyarbakır. Bunu Yahudiler söylüyor. Yine Amerikalı evangalistler yani Hıristiyanlar bu bölgeyi söylüyor. Hevsel bahçelerinin Aden cenneti olduğunu söylüyorlar”

Sait BAYRAM’ın Özel Röportajı

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme