enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5575
EURO
34,9339
ALTIN
2.440,45
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
30°C
Diyarbakır
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde villa inşaatında çalışan demir ustası Abdurrahman Ateş (43), iş makinesiyle taşınan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi yakınlarındaki bir villa inşaatında meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen operatörün iş makinesinin kovasıyla taşıdığı demirler, temel çalışmaları sırasında...
25.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi. DİYARBAKIR GAZETE – Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye...
25.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo,...
25.04.2024
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki bayrak iddiasını incelemek üzere görevlendirilen mülkiye Başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişler yarın Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapacak. DİYARBAKIR GAZETE – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısında bayrak asılmadığı iddiasıyla ilgili görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. İl...
25.04.2024

HDP Diyarbakır’da oturma eylemi yaptı

HDP Diyarbakır’da oturma eylemi yaptı
REKLAM ALANI

Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin kayyum atamaları ve belediye eşbaşkanlarının tutuklanmasını protesto ediyor. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve HDP’li milletvekillerinin katılımı ile Yenişehir Ofis semti Sanat Sokağı’nda oturma eylemi için bekleyiş sürüyor.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, DTK Eş Başkanları, HDK Eşsözcüleri ve milletvekilleri 3 günlük eylemlerinin startını verdi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Ofis’te Sanat Sokağı girişinde toplanan HDP’liler, kayyumlara karşı protesto gösterisi yaptı. Polis, Ofise çıkan tüm caddelerde yoğun önlem aldı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve HDP’li milletvekilleri’nin katılımı ile Diyarbakır’da oturma eylemi yapacak. Eylem için Ofis AZC Plaza önünde bir araya gelindi. Belediyelere kayyım ataması, belediye eşbaşkanlarının tutuklanması ve aynı zamanda Kuzey Suriye’ye yönelik askeri harekatın protesto edileceği eylem 3 gün sürecek. Milletvekilleri saat 12.00’den 15.00’e kadar oturma eyleminde yer alacak.

Eyleme, HDP Eşgenel Başkanı Sezai Temelli, HDP Miletvekilleri Leyla Güven, Berdan Öztürk, Gülistan Koçyiğit, Murat Çepni, Saruhan Oluç, Fatma Kurtalan, İmam Taşçıer, Feleknaz Uca, Meral Danış Beştaş, Filiz Kerestecioğlu katılıyor.

Milletvekilleri eylemin yapılacağı, Ofis semtinde toplandı. Eylemin yapılacağı AZC plazanın önü TOMA, zırhlı araç ve otobüslerle kapatılmış durumda. Bölgede çok sayıda çevik kuvvet polisi konuşlandırıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli oturma eyleminin yapılacağı alana geldi.

Çevik kuvvet, Sanat sokağı girişini kalkanlarla kapatarak,  AZC plaza önüne girişlere izin verilmedi.

Polis ile HDP’liler arasında müzakere sürerken, toplanan kalabalık sanat sokağında oturma eylemine geçti. Eylem sloganlarla sürüyor.

“KAYYUM REJİMİNİ KABUL ETMİYORUZ”

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli AZC önünde bir basın açıklaması yaptı. Sezai Temelli yaptığı açıklamada: “Her türlü ablukayı kıracağız. Bu kent bizim kentimizdir. Bu yüzden Amed, Mardin “ya meye” diyoruz. Halkların sesini, HDP’nin sesini kısamayacaklar. Parlamento kayyım rejimini kendisine saldırı olarak kabul etmeli. Kayyım, demokrasiye darbe demek olan faşist düzendir. Tüm milletvekilerine çağrımızdır; iktidarın dayattığı bu düzene sessiz kalmayın. Biz HDP olarak, kayyım rejimini de, kayyımları da asla kabul etmiyoruz. Bir an önce arkadaşlarımızın görevine dönmesini istiyoruz. Dün Selçuklu Mızraklı tutuklandı, 12 Belediye başkanımız tutuklandı. 2016’da Fırat Anlı ve Gültan Kışanak’a yapılanların aynısını bugün de yaptılar. Eninde sonunda, 31 Martta olduğu gibi, bu kentlerimizden de süpürüp atacağız. Ama bu defa bu iktidarı da yanına koyup atacağız.

Bu iktidar Kürt düşmanlığı ile ayakta kalıyor. Dünya bunu anladı, ama Türkiye buna hala sessiz. Kürt düşmanlığı üzerine var ettikleri bir savaşla ayakta kalmaya çalışıyorlar. Kürtleri yok sayarak kendince çözüm arıyorlar. Bu çözüm değil çözümsüzlüktür. Toprak bütünlüğü diyor ilk yaptığı şey Suriye topraklarına saldırmak oldu. Biz hiç kimseye yapılan zulmü kabul etmiyoruz, Kürtlere yapılan zulmü hiç kabul etmiyoruz.

Kayyım rejimine karşı önergelerimiz olacak mecliste. Bu bir demokrasi sınavı olacak. Kürtlere yapılan bu zulüm karşısında alınacak tavır demokrasi ve barışa karşı alınacak bir tavırdır.”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

HDP Diyarbakır’da oturma eylemi yaptı

HDP Diyarbakır’da oturma eylemi yaptı
REKLAM ALANI
23.10.2019
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme