enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2498
EURO
34,7652
ALTIN
2.387,97
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Yağmurlu
17°C
Diyarbakır
17°C
Yağmurlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Sur Belediyesi Eş Başkanları Fatma Gulan Önkol ve Adnan Örhan Meclis Üyeleri ile Sur’da halk ve esnaf ziyareti gerçekleştirdi. DİYARBAKIR GAZETE- İskenderpaşa, Melik Ahmet ve Anzele’yi ziyaret eden Eşbaşkanlar, esnaf, gençler, kadınlar ve çocuklar ile bir araya geldi. Sık sık önleri kesilen Eş Başkanlar halkın sorunlarını da dinledi.  Eş Başkanlar...
05.05.2024
Sigorta Sektörünün nabzı Diyarbakır’a atıyor’ adlı toplantıda konuşan Diyarbakır Sigortacılar Derneği Başkanı Hovhannes Gafur Ohanyan, Türkiye’nin büyük bir ekonomik ve iktisadi sıkıntı yaşadığını hatırlatarak, Ancak Sigorta acenteciliği mesleğinin gittikçe daha çok sıkıntılar yaşadığına işaret etti. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Sigortacılar Derneği ve Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu tarafından, ‘Sigorta Sektörünün Nabzı Diyarbakır’da...
05.05.2024
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) eş genel başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Diyarbakır’a gelerek Büyükşehir Belediyesi eş başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun’u ziyaret etti. DİYARBAKIR GAZETE- DEM Parti eş genel başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Milletvekilleri, DEM Parti Merkez Yürütme...
05.05.2024
Diyarbakır’ın Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde toplu taşıma araçlarının kullandığı 2 kilometrelik caddenin aydınlatma lambalarının yanmaması tedirginlik yaratıyor. Aydınlatma direklerinin 4-5 yıldır yanmadığı öğrenilirken, vatandaşların karanlık caddeden geçmek için zaman zaman hastanenin özel güvenlik görevlilerinden yardım alıyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde...
05.05.2024

HDP İl Başkanı Camcı’ya 15 yıl hapis talebi

HDP İl Başkanı Camcı’ya 15 yıl hapis talebi
REKLAM ALANI

Diyarbakır merkezli 9 ilde 9 Ekim’de düzenlenen operasyonda yakalanarak tutuklanan HDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Camcı hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Camcı hakkında hazırlanan iddianame 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Terör örgütü PKK/KCK’nın kuruluşu, yapılanması ve amacı hakkında detaylı bilgiye yer verilen iddianamede, Camcı hakkında gizli tanık ifadesi de yer aldı. İddianamede, gizli tanık “Ezel” Camcı’nın KCK’nın dar kapsamlı gizli toplantılarına katıldığını ileri sürdü.

GİZLİ TANIK İFADE VERDİ

Gizli tanık ifadesinde şunları kaydetti: “Bu toplantılara sadece KCK içerisinde son derece güvenilen, PKK terör örgütüne ideolojik olarak bağlı ve ağzı sıkı olan örgüt mensupları katılmaktadır. Camcı, PKK terör örgütüne ideolojik olarak son derece bağlıdır. KCK üst yönetimince alınan kararları terör örgütünün siyasi ayağı konumunda faaliyet yürüten HDP ve DBP gibi partilerde uygulamaya konulmasını sağlar.”

İddianamede sanık Camcı’nın, terör örgütü PKK/KCK’nın propagandasının yapıldığı ve örgütün çağrıları ile yine örgütün amaçları doğrultusunda gerçekleştirilen eylemlere katıldığının tespit edildiği bildirildi.

“KIRMIZI” KATEGORİDE YER ALAN TERÖRİST CENAZESİNE KATILMIŞ

İddianamede, Camcı’nın Şırnak Bestler Dereler bölgesinde etkisiz hale getirilen “aranan teröristler listesi”nde kırmızı kategoride yer alan, sözde “PKK/KCK Beşli Yürütme Konseyi” üyesi, “Delal Amed” kod adlı terörist Hülya Eroğlu’nun Diyarbakır’daki cenazesi ve taziyesine katıldığı belirtildi.

Farklı tarihlerde terör örgütü PKK/KCK’da faaliyet gösterirken güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilen teröristlerin cenazelerinin merkez Bağlar ilçesi Yeniköy mezarlığında defnedildiği aktarılan iddianamede, terör örgütü propagandasına dönüşen birçok teröristin cenazesine Camcı’nın katılarak, terör örgütünü sahiplendiği ifade edildi.

İddianamede, Camcı’nın TSK tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde YPG/PKK-DEAŞ mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin HDP il binası önünde gerçekleştirilen protesto eylemine de katıldığı aktarıldı.

OHAL kapsamında kanun hükmünde kararnameyle (KHK) kapatılan Sarmaşık Derneği’nde Camcı’nın terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunduğu belirtilen iddianamede, gözaltına alınırken evinde yapılan aramada ise terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’a ait toplatma kararı bulunan bir kitabın ele geçirildiği bildirildi.

İddianamenin değerlendirme kısmında şunlar kaydedildi: “Şüpheli Camcı’nın, PKK terör örgütünün KCK yapılanması içerisinde örgütün hiyerarşik yapısına dahil olarak faaliyet yürütmek suretiyle üzerine atılı ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçunu işlediği hususunda kamu davası açmayı gerektirir nitelikte yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilmiştir.”

7 YILDAN 15 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

İddianamede, tutuklu sanık HDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Şerif Camcı hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Terör örgütü PKK/KCK’nın KCK/TM yapılanmasının sözde toplumsal alan sorumlusu, kadın alan yapılanması, ideolojik alan, kent meclisleri, iş birlikçi, DTK basın, yayın, kültür yapılanması, yerel yönetimler komisyonu ve siyasi partiler alanlarına yönelik Diyarbakır merkezli 9 ilde 9 Ekim’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Camcı, tutuklanmıştı. (AA)

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme