enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5210
EURO
34,9215
ALTIN
2.439,81
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde villa inşaatında çalışan demir ustası Abdurrahman Ateş (43), iş makinesiyle taşınan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi yakınlarındaki bir villa inşaatında meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen operatörün iş makinesinin kovasıyla taşıdığı demirler, temel çalışmaları sırasında...
25.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi. DİYARBAKIR GAZETE – Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye...
25.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo,...
25.04.2024
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki bayrak iddiasını incelemek üzere görevlendirilen mülkiye Başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişler yarın Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapacak. DİYARBAKIR GAZETE – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısında bayrak asılmadığı iddiasıyla ilgili görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. İl...
25.04.2024

HÜDAPAR, 10. Kuruluş yıldönümünü kutluyor

HÜDAPAR, 10. Kuruluş yıldönümünü kutluyor
REKLAM ALANI

19 Aralık 2012’de “Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet” şiarıyla yola çıkan HÜDA PAR, “Memleketin HÜDA PAR’a İhtiyacı Var” sloganıyla kuruluşunun 10’ncu yıl dönümünü düzenlediği programla kutluyor.

HÜDA PAR Genel Merkezi tarafından Diyarbakır’da düzenlenen programa Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu’nun yanı sıra parti kurucuları, yöneticileri, akademisyenler, STK temsilcileri, çok sayıda partili katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve canlı müzik dinletisiyle başlayan programda partililerin tekbir ve sloganlarının yanı sıra; “Adalet için HÜDA PAR, HÜDA PAR ava heyate Dicle, Nil u Fırat’e” İlk Oyum HÜDA PAR’a” gibi dövizler açıldı.

“KREDİ SİTEMİ KALDIRILIP, BÜTÜN ÖĞRENCİLERE SOSYAL DEVLET OLMANIN GEREĞİ OLARAK GERİ ÖDEMESİZ BURS SAĞLANMALIDIR”

Programda konuşan HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Hamdullah Er, gençler için hayata geçirilmesi gerektiğini düşündükleri bazı hususları paylaşarak şunları söyledi:

“Burslara yapılan en son zam yetersiz kalmış, gençlerin beklentilerini suya düşürmüştür. Yaşanan yüzde 84,39’luk yıllık enflasyon göz önüne alınarak, burslara yapılan zamlar yeniden güncellenmelidir. Kredi sitemi kaldırılıp, bütün öğrencilere sosyal devlet olmanın gereği olarak geri ödemesiz burs sağlanmalıdır. Bu burs, her bir gencin yeme, içme, barınma, giyim, kültür ve sanat faaliyetlerini yerine getirebilme yeterliliğinde olmalıdır. Evli gençlere daha fazla burs verilmelidir. Siyasal ve sosyal baskı, biz gençlerin maddi ve manevi yeteneklerini köreltiyor. Fikir ve düşüncelerimizi özgürce ve korkmadan ifade etmek istiyoruz. İftira ve hakaret içermeyen her düşüncenin ifade edilebilmesi gerekir. Ama hakikati söylemek, yanlışları dile getirmek hakaret kabul edilip karakol ve mahkeme konusu edilmemelidir.” dedi.

“KONSER, FESTİVAL VE BENZERİ ETKİNLİKLERE HESAPSIZ KİTAPSIZ HARCANAN MİLYONLAR, GENÇLERİN ASLİ İHTİYAÇLARI İÇİN KULLANILMALIDIR”

Konserlere harcanan milyonların gençlerin asli ihtiyaçları için kullanılması gerektiğini vurgulayan Er, “Gençler istiyor bahanesi ile halkın malı hiç istemediğimiz halde gereksiz hatta zararlı işlere harcanıyor. Konser, festival ve benzeri etkinliklere hesapsız kitapsız harcanan milyonlar, gençlerin asli ihtiyaçları için kullanılmalıdır. Kamuya alımlarda torpil ve haksızlığın önüne geçilmeli, ehliyet ve liyakat prensibi söylemden öte, eyleme geçirilmelidir. Hiçbir genç, kamuya alımlarda ‘önüme bir engel olarak çıkar’ korkusuyla düşünce ve fikirlerini ifade etmekten korkmamalıdır. Geçim endişesinden dolayı yuva kurmayı erteleyen milyonlarca gencimiz var. Erdemli ve ahlaklı gençliğin yolu evlenip yuva kurmaktan geçiyor. Devlet, gençleri harama bulaşmaktan korumak zorundadır. Bu sebeple evlenemeyen gençler için evlilik fonu oluşturulmalı, evlilik teşvik edilmelidir. Bunun yanında öğrenciyken evlenenler veya evlenmek isteyenler için öğrenim gördükleri süre içerisinde barınabilecekleri evli yurtları oluşturulmalıdır.” şeklinde konuştu.

Programda HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi ve Erbil Temsilcisi Abdussamed Yalçın, bir selamlama konuşma yaptı.

Siyasî partilerin, sistemi memnun etmek ve resmî ideolojiyi halka dayatmak için kurulmadıklarına dikkat çeken Yalçın, insanların devlete ve sisteme değil; sistemin ve devletin halka hizmet etmesi gerektiğini söyledi.

“BİRLİKTE YAŞAMA KÜLTÜRÜ İLE ÜMMET BİLİNCİ TABANDAN SİLİNDİ, TÜRK IRKÇILIĞI DAYATILDI”

Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra İttihat ve Terakki Partisinin, devleti kuruluş amacından uzaklaştırdığını belirten Yalçın, “Bu süreçte insanlara köle muamelesi yapıldı. Halkımızı hafızasından ve inancından uzaklaştırmak için eşi benzeri olmayan bir zulüm yapıldı. İslam, tüm dünyayı birleştiren bir din olduğu için İslam’ın hayat ve inancına savaş açıldı. Birlikte yaşama kültürü ile ümmet bilinci tabandan silindi, Türk ırkçılığı dayatıldı. Türkler dışındaki bütün halkların varlığı ret ve inkâr edilerek milli devlet projesi hayata geçirildi. Milli devlet projesi ile halkımız onlarca yıl ezildi, aşağılandı, aç bırakılarak sefalete sürüklendi. Halkına hizmet için ortaya çıkanlar hapsedildi, sürgüne gönderildi. Bizler bu insanlarının yanında bulunup halkımızın ızdırabını gidermek, derdine derman olmak için bir çatı altında toplanmak mecburiyeti hissettik. O teşkilat da HÜDA PAR’dır.” dedi.

Yalçın, HÜDA PAR ile on yıllık zaman dilimi içerisinde çözülebilecek sorunları programlarına alarak gerek Cumhurbaşkanı, gerekse hükümet yetkilileri gibi birçok kesime ulaştırdıklarını söyledi.

Bu temas ve ziyaretlerde ‘ümmet’ kavramını öne çıkardıklarını ve politikalarını bunun üzerine inşa ettiklerini ifade eden Yalçın, “Çünkü bu ülkede yapılmakta olan hesapsız zulmün sebebi tamamen ‘Ulus Devlet’ anlayışıdır. Bu ülkede adaletin, kardeşliğin ve toplumsal barışın tesisi için ‘Ulus Devlet’ anlayışının tarihin çöplüğüne atılması gerekir. O zaman vatandaşlar arasında kardeşlik, komşu ülkelerle dostluk ilişkileri kurulacak ve akrabalar arasına konulan sınırlar kalmayacaktır.” diye konuştu.

“KÜRTLER VE TÜRKLER, DEVLETİN İKİ ASLİ KURUCU UNSURU OLARAK KABUL EDİLMELİ”

Sistemin toplumun inanç esaslarına uygun olması ve hayata geçirilmesi için birçok yol ve yöntem denediklerini ifade eden Yalçın, “Temel insani ilkeleri ortaya çıkararak can, akıl, fikir, ifade, din, mal, nesil ve aile güvenliği dedik. Yetkilileri ikna etmek için birçok kapıyı çaldık, ter döktük. Birçok siyasi, sivil ve devlet kurumuyla görüştük. Amacımız Türklere sağlanan olanakların Kürtlere de sağlanması, Kürtler ve Türklerin devletin iki asli kurucu unsuru olarak kabul edilmesidir. PKK’nin sebep değil, kötü bir siyasetin sonucu olduğunu anlatmak için, Kürtler ve Türklerin kardeş olduğunu ve tamamen aynı olduğunu anlatmak için çeşitli görüşmeler gerçekleştirdik ve birçok proje ile teklif hazırlayıp sunduk.” şeklinde konuştu.

“IRAK KÜRDİSTANI’NDA HÜDA PAR YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR”

2019 yılında Irak Kürdistan Bölgesi’nde ilk temsilciliklerini açtıklarını hatırlatan HÜDA PAR Erbil Temsilcisi Abdussamed Yalçın, “PDK lideri Sayın Mesut Barzani ile, hükümet yetkilileri, tüm bölgesel partilerle ve merkezi Irak hükümetinin bazı partileriyle iyi ilişkiler kurduk. Medyadan ulema ve akademisyenlere, tüccarlardan sivil kurumlara ve öğrencilere kadar HÜDA PAR, bölge halkı arasında tanındı. Orada HÜDA PAR yakından takip ediliyor, programlarımız ve çalışmalarımız konuşuluyor.” dedi.

“SİYASİ PROGRAMIMIZ; BİR MEDENİYET PROJESİDİR”

Yalçın, şöyle devam etti: “Hedef ve ilkelerimizin yer aldığı siyasi programımız sabit ve geçici bir program değildir, birkaç yıllık iktidar için de değildir. Siyasi programımız; bir medeniyet projesidir, bir adalet projesidir. O halde herkesi bilinçlendirmek, herkesi ikna etmek, yetkililere, sisteme ve devlete ulaştırmak için çalışacağız. Bu da birkaç yıllık çalışmayla, birkaç seçime katılmakla olacak iş değildir. Dolayısıyla bizim ince eleyip sık dokuyan, sağlam ve ileriyi gören bir anlayışla hesaplar yapmamız lazım. Bu yüzden her birimiz bu anlayış doğrultusunda kendini alanında hazır hale getirmelidir.

Eğer HÜDA PAR programı taban bulursa Kürt meselesi de çözülür, kardeşlik de tesis edilir, savaş ve çatışma da sona erer.

Yüz yılı aşkın bir süredir hedefinden saptırılan siyaset zemini, tüm damarlarına kadar yayılmış olan yanlışlıklar, hatalar ve olumsuzluklar belki kısa sürede temizlenmeyecektir. Bunun için uzun soluklu ve sıkı bir çalışma gerekiyor. HÜDA PAR programı işte bunun için hazırlanmıştır. Onun için HÜDA PAR’a ihtiyaç var diyoruz.”

Yalçın’ın konuşmasının ardından program sunucusu Irak Kürdistanı’ndan tebrik mesaj ileten Komala Dadgeri (Adalet Topluluğu), Bizûtnewey Îslamî (İslami Hareket), Partîya Demokrata Kurdistanê (Kürdistan Demokratik Partisi) partilerinin mesajlarını okudu.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme