enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3845
EURO
35,2418
ALTIN
2.324,32
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
18°C
Diyarbakır
18°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
21°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
24°C
DİYARBAKIR HABERİ
Türkiye genelinde 31 Mart tarihinde yapılacak mahalli idareler genel seçimlerine ilişkin Diyarbakır’da Vali Ali İhsan Su başkanlığında, seçim güvenliği toplantısı yapıldı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Valiliği’nden konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerine İlişkin alınan tedbirleri gözden geçirmek üzere Diyarbakır Valisi Ali...
28.03.2024
2010 yılından itibaren ikinci el araç alım satım, oto kiralama, ekspertiz değerleme ve sigorta alanında hizmet veren 2-A Grup Otomotiv’de araç alımlarına kredi kartına 12 taksitle ve uygun faiz oranlarının yer aldığı bir kampanya başlattı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır’da 2-A Grup Otomotiv, aracını yenilemek ya da hayalini kurduğu aracı almak isteyen...
28.03.2024
AK Parti Bağlar Belediye Başkan Adayı Bedirhan Akyol, seçimlere 15-20 gün içinde Bağlar Belediyesine yapılan para karşılığı işçi alım iddialarıyla ilgili duyumlar aldıklarını belirterek, Belediyeye son 6 ay içerisinde alınan işçilerin yeni gelen yönetim tarafından işten çıkarılacağını, bu yüzden vatandaşların para karşılığında belediyeye girmemesi yönünde uyardı. DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart...
28.03.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da konuştu. MHP Diyarbakır İl Başkanı Miktat Arslan’ın da katıldığı İstasyon Meydanı’ndaki mitingde, adaylarını tanıtan Erdoğan, “Kapımız teröristlere ve terör örgütünün güdümünde siyasetçilik oynayanlara da kapalıdır” mesajını verdi. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda halka hitaben konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır kent merkezi ile bağlı ilçelerde...
27.03.2024

Kadın istihdamı ve sosyal sorumluluk projelerine katkı

Kadın istihdamı ve sosyal sorumluluk projelerine katkı
REKLAM ALANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kadın istihdamı ve sosyal sorumluluk projelerini geliştirmek amacıyla 2022’de farklı çalışmalar yürüttü.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, alanında uzmanlarca kadınlara psikolojik destekte bulundu, manevi danışmanlıkla kadınların sorunlarına çözüm sundu.

82 NO’LU BURÇ KADINLARIN HİZMETİNDE

Kadınlara yönelik yürütülen sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 82 no’lu burç “Dağkapı Sur Kadın Kültür Merkezi” olarak hizmete sunuldu. Merkezde kadınlara ücretsiz psikolojik destek hizmeti verildi. Danışmanlık talep eden kadınlar, tüm psikolojik çalışma alanlarında psikoterapi süreçlerinden faydalandı.

KADINLARA YAKIN SAVUNMA EĞİTİMİ

Merkezde Okuma – Yazma, Kur’an-ı Kerim, Tefsir, El Sanatları, Psikolojik Destek, Manevi Rehberlik, Sosyal Hizmet, Yakın Savunma, Oyun Odası ve Aşçılık kursları verildi. Merkezde anneler eğitimlerini alırken çocuklar da oyun odalarında vakitlerini verimli geçirerek hem öğrendi hem eğlendi. Kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlere halk eğitim merkezi tarafından sertifika verildi.

KURSLARDAN 5 BİN 500 KADIN VE ÇOCUK FAYDALANDI

Diyarbakır Kadınlarının Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİKASUM) Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Kadın Yaşam Merkezlerinde Okuma-Yazma, Hasta ve Yaşlı Bakımı, Güzellik ve Saç Bakımı, El Sanatları, Step ve Aerobik, Din Eğitimi ve Kur’an-ı Kerim, Giyim Üretimi ve Aşçılık alanlarında mesleki ve destekleme kursları verildi. Bu kurslardan faydalanan kadınların çocukları için oyun odaları hizmet verildi. 2022’de mesleki ve kişisel gelişim kurslarından yaklaşık 5 bin 500 kadın ve çocuk faydalandı.

HASTA VE YAŞLI ÖZ BAKIMINA DESTEK

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, evde bakım hizmetlerinden yararlanan vatandaşlara daha nitelikli hizmet vermek için çalışmalar yürüttü. Bu kapsamda Hasta ve yaşlı öz bakımına destek olacakların eğitim kursu düzenlendi. Kursta; yaşlılığın tanımı ve özellikleri, yaşlıların rehabilitasyonu ve ihtiyaçları, yaşlıların günlük bakımı, hastanın gereksinimleri ve hijyen kuralları, hasta ünitesi ve hasta yatağı ile ilgili uygulamalar, yatak yarası tedavisi ve korunma yolları, sürgü, derece, nabız ve solunum, hastayı rahatlatma teknikleri ve kullanılan araçlar, hasta ve yaşlılarda beslenme, pansumanlar, kanamalar ve ilk yardım, suni teneffüs ve kalp masajı gibi çeşitli konuları işlendi. Uygulamalı ve teorik bilgilerin verildiği ve bir ay süren kursu başarıyla tamamlayan 95 öğrenciye Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika verildi.

KURSİYER KADINLAR TARİHİ MEKÂNLARI GEZDİ

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı ile Dicle Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma Merkezinin (DÜKSAM) işbirliği ile Benusen Kadın Yaşam Merkezi’nde eğitim gören kadınlar için kentteki tarihi ve turistik mekânlara gezi düzenledi. Hz. Süleyman Cami yerleşkesinde bir araya gelen kadın kursiyerler, İçkale Müze Kompleksi, Ulu Cami ve On Gözlü Köprü’yü gezdi, tarihi yapılarla ilgili bilgiler aldı.

ÇAY BİZDEN MUHABBET SİZDEN

Büyükşehir Belediyesi, vatandaşın belediye hizmetlerinden daha iyi faydalanması ve taleplerin birebir dinlenmesi amacıyla başlattı. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, çocuk gelişimci ve sosyal çalışma uzmanlarının da aralarında bulunduğu ekiplerle çat kapı ev ziyaretleri gerçekleştiriyor. Proje kapsamında toplam 17 ilçede 875 ev ziyaret edildi.

KADINLAR KENDİ LOKALİNDE DİNLENİP STRES ATTI

Bismil’de kırsalda yaşayan kadınların ihtiyaçlarını göreceği lokal ve spor merkezi hizmete açıldı. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığına bağlı lokal, özellikle kırsal mahallelerden ilçe merkezine gelen ve dönmek için servis saatlerini bekleyen kadınların dinlenmesi üzerine tasarlandı. Kadınlar, lokalde kitap okuyabilecekleri, spor yapabilecekleri, çocuklarını bırakabilecekleri, okuma yazma öğrenebilecekleri hizmetlerden ücretsiz faydalandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme