enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4438
EURO
34,7690
ALTIN
2.441,91
BIST
9.942,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Açık
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır dahil 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildiği açıklandı. DİYARBAKIR GAZETE– İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da...
26.04.2024
Diyarbakır’da 93 çiftçiye, 127 ton sertifikalı çeltik tohumu desteği sağlanacak. DİYARBAKIR GAZETE– Vali Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, Diyarbakır’da her sektörde yatırımların hızla devam ettiğini ve en önemli sektörün de tarım olduğunu söyledi. Çiftçilere yönelik desteklerin her yıl artarak devam ettiğini belirten Su, şunları...
26.04.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya başkanlığındaki kalabalık bir heyet, Diyarbakır merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar Belediye eş başkanlarını ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri, DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekingen, TOBB İl...
26.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Yenişehir ilçesindeki Ofis Semti’ndeki altgeçitte bakım, onarım ve temizlik çalışması yaptı. İlk etapta toz ve...
26.04.2024

‘Hani’yi ticaret merkezi haline getireceğiz’

‘Hani’yi ticaret merkezi haline getireceğiz’
REKLAM ALANI

AK Partili Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale Hani’ye büyük hizmetleri olacağını ve Hani’yi eski ticaret merkezi haline tekrar getireceğini söyledi.

Başkan Lale; “Hani’de mermer potansiyeli çok fazladır. Burada demir ve krom potansiyeli var. Burada birkaç tane krom işletmemiz var. Türkiye’deki iş adamlarıyla istişare ederek Hani’nin kalkındırılmasını sağlayacağız. Sadece Diyarbakır’da değil bütün Türkiye’deki iş adamlarını buraya davet edeceğiz ve onlara istediği güveni vereceğiz. Yeter ki burada yatırım yapsınlar. Kendileri de kazansınlar, insanlarımız da iş sahibi olarak bu imkânlardan faydalansın. Benim Türkiye’de de çok önemli dostlarım var. Onları buraya davet ederek hep birlikte Hani’mizi kalkındıracağız” dedi.

“YOLLARA PARKE TAŞI YAPTIK”

Seçildiği günden bugüne kadar yaptığı çalışmaları açıklayan Başkan Lale; “Bölgenin en zor, en sıkıntı görmüş, hizmete muhtaç bir ilçesindeyiz. Bu seçimi insanların teveccühü ile insanların güvenini kazanarak aldık. Seçimden sonra yoğun bir tebrik ziyaretimiz oldu. Fakat biz tebrikleri telefonla kabul ediyoruz, teşekkür ediyoruz ve cumartesi pazar gününe denk getiriyoruz. İlçemiz, bütün ilçeler arasında kırsal kesimde olduğu için terörden dolayı bir sıkıntı görmüş ve burada herhangi bir hizmet yapılmamış. Gerçekten bütün mahallelerimiz büyük hizmete muhtaçtırlar. Daha evvel de söylediğim gibi ilk projelerimizden biri Hani’nin çarşısındaki kilitli taşlarını değiştirmekti. Güzel bir şekilde parke döşemesi için söylemiştik onu hemen yaptık ve bitirmek üzereyiz. Şimdi acilen yapılması gereken yollarımız ve mahallelerimizin altyapıları var. Bunların hızla yapılması gerekiyor. Tabii bunu sadece biz belediye olarak kendi bünyemizde yapamayız, büyükşehir belediyesiyle birlikte hep beraber inşallah bunu da çözeceğiz. Tabii ki ilçemizde çok büyük eksiklikler var. En önde gelen sorunlardan biri burada bir otogar, kapalı bir hayvan pazarı ve küçük çapta da olsa bir Sanayi Sitesi lazımdır” dedi.

“ANKABİR SUYU BOŞA AKMAYACAK”

Hani’nin tarihi değerlerine sahip çıkacağını belirten Başkan Lale; “Ankabir ile ilgili bir projemiz var. Kesinlikle güzel bir proje yaparak hem burada akan suyu bir şekilde ilçenin etrafında güzel bir görüntü olsun, hem de tarımla ilgili oradaki insanlarımızın faydalanabileceği şeklinde ne gerekirse öyle bir proje üreteceğiz. Ankabir’in tarihine uygun bir şekilde olacak. Ankabir Suyu artık boşa akmayacak. Ayrıca Ankabir’in üzerinde bulunan tarihi Ulu cami’yi de dokusuna uygun güzel bir şekilde yeniden bir restore edeceğiz” diye konuştu.

“ANKARİS SUYU HANİ’NİN TURİZMİNİ CANLANDIRACAKTIR”

Ankaris Suyu için de projelendirme çalışması yaptığını söyleyen Lale; “Bizim sağlığımız için şifalı bir suyumuz var Ankaris Suyu. Bu Ankaris Suyu da büyük rağbet görüyor, hem bölge içi hem dışarıda gerçekten de şifa bulan çok insan var. Onunla ilgili de bir proje hazırlayacağız. İnsanların rahat kullanabileceği hem bayanlarımız hem erkeklerimizin rahat kullanabileceği şekilde bir proje yapmayı düşünüyoruz. Kesinlikle Ankaris Suyu bölgede rağbet görüyor. Biz bunu güzel şekilde yapsak aynı zamanda buraya gelen misafirlerimiz de rahat eder. Orada hem oturabilmek için hem de orada dinlenebilmek için bu şekilde bir proje yapacağız. Ayrıca konaklama anlamında otel yapma kısmını ziyaretçilerin yoğunluğuna bakarak yapacağız. Orada günü birlik rahat kullanılabilecek, bay bayan kardeşlerimizin rahat kullanabileceği bir duruma getireceğiz. İleriki zamanda yoğun olduğu zaman tabii ki biz konaklama ile ilgili de bir proje çalışması yapacağız” şeklinde konuştu.

“HANİ’YE YILLARDIR HİZMET GELMEDİ”

Kayyum döneminde yeteri kadar hizmet yapılmadığını ifade eden Lale; “Hani’ye son iki yılda yeterli hizmet gelmedi, fakat herkes kendi çapında bir hizmet yapmış. Fakat yıllardan beri hizmet görmedikleri için böyle bir iki sene ile bu Hani’nin nüfus oranına göre bu bütçeyle hizmet yapılmaz. Hizmetlerin yapılabilmesi için hükümetimizden, bakanlarımızdan destek isteyeceğiz. Projelerimizi ürettiğimiz takdirde kesinlikle inanıyorum ki bütün bakanlarımızın desteğiyle buraya güzel şeyler yapacağız.”

“HASTANEMİZİN EKSİKLERİNİ GİDERECEĞİZ”

Hani hastanesinin dış görüntüsünün oluşturduğunu söyleyen Lale; “Hani Hastanesi normal olarak ilçemizin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Tabii ki eksikleri vardır, bu eksiklerin giderilmesi için zaten geçen gün de buraya İl Sağlık Müdürü gelmişti bizi ziyaret etmek ve tebrik için gelmişti. Kendisi de Hani’lidir. Kendisiyle bu konuları konuştuk. Bir eksikliğini bırakmayacağız Allah’ın izniyle. Hastane yetkilileriyle de görüştüm. Sağlık müdürümüz ile görüştüm kesinlikle hastanenin hiç bir eksiğini bırakmayacağız” sözlerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİRLE KOORDİNELİ ÇALIŞACAĞIZ”

Büyükşehir belediyesiyle koordineli çalışarak Hani’yi kalkındıracağını ifade eden Başkan Lale; “Diyarbakır’ın en önemli ilçelerinde yapılan hizmetlerine baktığımızda bu ilçelerimizin hizmetleri Büyükşehir’e bağlı. Büyükşehir’in alanında olan tabi hizmetleri olduğu için gelişme gösterdiğini görürüz. Büyükşehir’den bu konuda taleplerimiz olacak. Onlara söyleyeceğiz ve onların da yapmasını bekliyoruz. Yapsalar tabi biz de takdir ederiz, yapmadığı zamanda da biz bunu halka sunacağız. Çünkü en önemli hizmetler Büyükşehir’e ait olduğu için bizim insanlarımızın mahallelerimizin en büyük ihtiyaçları alt yapıdır ve alt yapının içinde Diski, su şebekesi, kanalizasyon ve yollarımız vardır. Aslında insanlar için gerçekten en önemli olan hizmetlerinden biridir bunlar bu üç önemli hizmet bizim ilçemiz için insanlar için çok önemlidir. Bu yapılmadığı zamanda insanlarımız hakikaten çok büyük sıkıntılar içerisindedir. Bunu da Büyükşehir kanununa göre bunların yapma alanındadır.”

“HANİ’Yİ TİCARET MERKEZİ YAPACAĞIM”

Hani’yi hak ettiği eski değerine kavuşturacağını dile getiren Lale; “Hani halkı kendilerine teşekkür ediyorum, zaten partimize ve bize güvendikleri için bize bu imkânı verdikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. 17 ilçemizin arasında bu kırsal kesimde hizmette de gerçekten muhtaç bir ilçe olarak partimize ve bize güvendikleri için bizi Belediye Başkanı seçtikleri için zaten seçildikten sonra Hani bütün Türkiye’de ve dostlar arasında gerçekten büyük bir takdir aldı.  Şimdi kesinlikle Türkiye’de duyuldu. Hani gerçekten ilçelerimizin arasındaki farklı bir konumdadır. Hani bizim gençlik ve çocukluk döneminde ticaret merkeziydi. Her zaman söylerim Hani’de yoğun bir ticaret vardı. Çünkü Hani Elazığ ve Bingöl’e sınırı olan bir ilçemiz. Aynı zamanda Terkan mıntıkası dediğimiz 100-150 yerleşim yerinin kalbinde olan ve sağımızda Dicle, solumuzda Lice olmak üzere 5-6 ilçemizin arasında olan bir ilçedir. Hani eskiden cıvıl cıvıl ticaret merkeziydi. Tabii terörden sonra herkes kendi canına ve malına düştü. Ticari yoğundu o günlerde. Şimdi de insanlar ekonomik olarak sıkıntı çekiyor. Fakat benim burada olmam da etkilidir. İnşallah ben Hani’yi eski ticaret merkezi haline bir an evvel getireceğim” dedi.

“HANİ’YE YATIRIMLAR AKACAK”

Türkiye’deki iş adamlarını Hani’ye davet edeceğini açıklayan Lale; “Şuan da fabrika kuracak paramız yok. Şöyle söyleyeyim şimdi burada mermer potansiyeli çok fazladır. Burada demir ve krom potansiyeli var. Burada birkaç tane krom işletmemiz var. İnşallah bunu iş adamlarımızla istişare ederiz ve burada bu mermer ocaklarını işleteceğiz ve burada inşallah güzel bir huzur ortamı sağlayacağız. Sadece Diyarbakır’da değil bütün Türkiye’deki iş adamlarını buraya davet edeceğiz ve onlara istediği güveni vereceğiz. Yeter ki burada yatırım yapsınlar. Kendileri de kazansınlar, insanlarımız da iş sahibi olarak bu imkânlardan faydalansın. Bunu kesin yapacağız, çünkü benim Türkiye’de de çok önemli dostlarım vardır. Bunlara bu güvenceyi de vereceğiz.  Çünkü beni biliyorsunuz daha önce 2 dönem daha burada kalmıştım ve buraları çok iyi bilirim” diye konuştu.

“İFTAR ÇADIRI YERİNE EVLERE YEMEK GÖTÜRÜYORUZ”

Hani’de iftar çadırı açmadığına değinen Başkan Lale; “Hani’deki vatandaşlarımız gerçekten mağdurdur. Biz zaten mağdur insanlarımızı tespit edip onlara hem paket şeklinde hem de maddi olarak yardım ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. İmkânlar dâhilinde biz mağdur insanlarımıza ulaşacağız ve elimizden gelen yardımı yapacağız.”

“MAKAM ARABASI KULLANMIYORUM”

Makam arabası yerine kendi arabasını kullandığını söyleyen Başkan Lale; “Şimdi bir bisikletimiz bile yok. Makam arabası kullanmıyorum, zaten makam arabasına binmek de istemiyorum. Terörün doğduğu yer burası, biteceği yerde burasıdır. Hani’de huzurlu bir seçim sonucu Belediye Başkanı seçildim. Bugüne kadar bu kadar böyle bir seçim görmedim. Bu kadar huzurlu bir seçim görmedim”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme