enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır dahil 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildiği açıklandı. DİYARBAKIR GAZETE– İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da...
26.04.2024
Diyarbakır’da 93 çiftçiye, 127 ton sertifikalı çeltik tohumu desteği sağlanacak. DİYARBAKIR GAZETE– Vali Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, Diyarbakır’da her sektörde yatırımların hızla devam ettiğini ve en önemli sektörün de tarım olduğunu söyledi. Çiftçilere yönelik desteklerin her yıl artarak devam ettiğini belirten Su, şunları...
26.04.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya başkanlığındaki kalabalık bir heyet, Diyarbakır merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar Belediye eş başkanlarını ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri, DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekingen, TOBB İl...
26.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Yenişehir ilçesindeki Ofis Semti’ndeki altgeçitte bakım, onarım ve temizlik çalışması yaptı. İlk etapta toz ve...
26.04.2024

Memur-Sen: “Refah payı içeren gerçekçi teklif bekliyoruz”

Memur-Sen: “Refah payı içeren gerçekçi teklif bekliyoruz”
REKLAM ALANI

Kamu İşveren Heyetinin kamu görevlilerine sunduğu teklifi kabul etmeyen Memur-Sen Diyarbakır Şubesi, söz konusu teklifin talep ve beklentilerin çokça altında olduğunu belirtti.

DİYARBAKIR GAZETE- Memur-Sen Diyarbakır Şubesi, Kamu İşveren Heyetinin kamu görevlilerine sunduğu teklifi kabul etmediğini belirterek memurların talep ve beklentilerine ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Diyarbakır merkez Yenişehir İlçesi Sümer Park alanında düzenlenen basın açıklamasını Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ramazan Tekdemir okudu. Yaklaşık 2 yıldır toplu sözleşme masasının toplanmasını, masanın dışında yapılan eksik ve yanlış düzenlemelerle bozulan gelir dağılımı adaletsizliğinin düzeltilmesini, sorunun bütün olarak görülmesini beklediklerini belirten Tekdemir, kamu işvereninin beklenti ve tekliflerini karşılamadığını dile getirdi.

Tekdemir, “Kamu İşvereni ilk teklifini 2 puan artırarak yüzde 25’e çıkarmıştır. Bu ‘sorunlarınız çözülmesin, enflasyon baskınız devam etsin, maaş artışlarınızı enflasyon farkı belirlesin’ demektir. Teklif, bu haliyle, Merkez Bankasının 2024 enflasyon tahmininin 8, 2025 için de 4 puan altında kalmıştır.” dedi.

“KAMU İŞVERENİNİN BU TEKLİFİ NE RASYONEL NE DE GERÇEKÇİDİR”

Kamu işvereninin teklifine atıfta bulunan Tekdemir, “Kamu İşvereni diyor ki; 2023 yılında enflasyon yüzde 58 çıkacak. Kamu görevlisi yüzde 25 enflasyon farkı alacak. Peki 2024 yılı için beklenti olan yüzde 33 oranına ilişkin neden anlaşılır ya da hak verilir bir cümle kurulmuyor. Neden teklif hala beklentinin bile yakınına ulaşmıyor? Bu durum Kamu İşvereninin kendi verileriyle çelişmesi, kendi ifadeleriyle ters düşmesi ve kendi beklentilerini dahi görmemesi demektir. Kamu İşvereninin bu teklifi ne rasyonel ve ne de gerçekçidir.” ifadelerini kullandı.

Müzakerenin zaman kazanma zemini veya strateji uygulayarak çözümsüzlüğe sevk etmek olmadığının altını çizen Tekdemir, şu ifadelere yer verdi: “Biz, Kamu İşvereninin ayakları yere basan teklifini, kamu görevlilerinin sesini ve piyasanın gerçeklerini gören teklifini duymak istiyoruz. Refah payı dedik, en düşük memur maaşında hesap hatası düzeltilsin dedik, seyyanen yapılan zam emekliliğe yansıtılsın dedik, ses yok. Kira yardımı konusundaki teklifimiz siyasilerce ifade edilmesine rağmen o da yok. Bu hususların yanı sıra; şeflerin ve müdürlerin ücret skalası bozuldu, mühendisler büyük projelerle ülkeye katkısının karşılığını alamıyor; akademisyenler bilgisinin, fikrinin, akademik kariyerinin karşılığını alamıyor ve kamu personel sisteminin bütünlüğü bozuldu. Bunu düzeltmenin en doğru yeri toplu sözleşme masasıdır dedik, yine ses yok.”

“ENFLASYONU EZEN BİR ADIM İÇİN ‘REFAH PAYI’ UYGULAMASI ARTIK ŞART”

Tekdemir, “Diğer taraftan akaryakıta gelen zamlarla ulaşıma gelen artışlar hepimizi zorluyor, emtia ürünlerindeki fiyat artışları ve insaf sınırını aşan kiralar geçim sıkıntımızı büyütüyor. Sabit gelirliler olarak alım gücümüz düştü. Her geçen gün sosyal maliyet artıyor, psikolojik maliyet aklımızı ve enerjimizi sömürüyor.” şeklinde konuştu.

Kamu İşvereninin öngörülerinin tutmadığını ileri süren Tekdemir, “Enflasyona ezilen değil, enflasyonu ezen bir adım için ‘refah payı’ uygulaması artık şarttır. Onun için, sözü fazla dolaştırmadan ve maliye söylemlerine sığınmadan hazırladığımız gerçekçi ve rasyonel tekliflere kamu işvereninden gerçekçi revizeler bekliyor. Memurun refahının yükseltilmesini istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023 Seçim beyannamesini açıklarken ifade ettiği ‘Enflasyonun üzerinde en az büyüme oranı kadar refah payı vereceğiz’ vaadi masada hayata geçirilsin. Onun için Memur-Sen olarak bu meydandan bir kere daha haykırıyoruz: Alın terinden tasarruf olmaz, Emeğin karşılığı kısılarak bütçe büyümez.” dedi.

Gerçekçi ve akılcı rakamlarla teklifin revize edilmesi gerektiğine vurgu yapan Tekdemir, “Refah payıyla memurun ve memur emeklisinin yüzü gülsün. Bahaneler üretilmesin. Toplu sözleşme masasında da bugün burada da sorumluluğumuzun gereğini yapıyoruz. Kamu İşvereninin de sesimizi duymasını, gereğini yapmasını bekliyoruz.” diye belirtti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme