enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Açık
36°C
Diyarbakır
36°C
Açık
Pazar Açık
38°C
Pazartesi Açık
38°C
Salı Açık
38°C
Çarşamba Açık
37°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan lojmanda yangın meydana geldi. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yerleşkesinde bulunan lojmanda yangın meydana geldi. Daha önceden boşaltılmış lojmanın çatı katında çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı.
27.07.2024
Yeni sezonda Trendyol 1’nci ligde mücadele edecek olan Amedspor kadrosu güçlendirmek ve ilk yılında hedefinin Super lig olduğunu belirten, Yeşil-Kırmızılı takım transfer çalışmalarına hız vermeye başladı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor, yeni sezonun başlamasına kısa bir süre kala kadrosunu netleştiriyor. Teknik Direktör Ersun Yanal takımda oynatacak kadroyu yavaş yavaş kurmaya başladı. Teknik...
27.07.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin hayata aktif katılımını kolaylaştıran akülü ve manuel tekerlekli sandalyelerin bakım ve onarımını ücretsiz olarak yapıyor. DİYARBAKIR GAZETE- Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı engelli bireylerin yaşadığı zorlukları en aza indirmek için çalışmalara devam ediyor. Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Sümer Park Ortak Yaşam Alanı içinde yer...
27.07.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Kooperatifler ve Şehitlik mahallelerinde esnafı ziyaret ederek, taleplerini dinledi. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Yenişehir ilçesi Kooperatifler ve Şehitlik mahallelerinde esnafı ziyaret etti. Eş Başkanlara, Yenişehir Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel...
27.07.2024

Mücadelesinde destek istiyor!

Mücadelesinde destek istiyor!
REKLAM ALANI
06.06.2024
0
A+
A-

31 Mart Yerel seçimlerinden sonra uyuşturucu madde kullanıcı ve satıcılarına karşı tek başına mücadele veren merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi Muhtarı Orhan Çakmak, Mahalledeki 2 ayda 20’e yakın evi madde kullanıcılarından temizledi. Evlerde ele geçirdiği malzemeleri sergileyen Çakmak, uyuşturucu batağına saplanan gençlerin elinden tutularak kurtarılması gerektiğini söyledi.  

DİYARBAKIR GAZETE- 31 Mart Yerel Seçim vaatlerinin ilk sırasında yer alan Mahallesi’ndeki uyuşturucu madde bağımlılarına ve satıcılarına karşı 2 aydan bu yana mücadele yürüten Diyarbakır’ın Merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi Muhtarı Orhan Çakmak, şimdiye kadar 20’ye yakın bağımlıların meskeni olmaktan kurtardı. Tespit ettiği metruk evleri kendi imkanları ile kapatan Çakmak, mücadelesine sonuna kadar devam edeceğinin altını çizdi.

2 ayda 20’ye yakın metruk binayı madde kullanıcılarından temizledi

Cami Kebir Mahalle Muhtarı Orhan Çakmak, Seçim vaatlerinin ilk sırasında yer alan mahallesindeki uyuşturucu madde kullanıcı ve satıcılarına yönelik mücadelesinin devam ettiğini belirterek, “ “2 ay içerisinde torbacı tabir edilen gençlerin barındığı 20’e yakın metruk evi kapattım. En son olarak dün bir evi de daha boşalttım. Evde, uyuşturucu madde yapımında kullanılan malzemeler de buldum. Bu malzemelerle ne kullandıklarını, ne içtiklerini bilmiyorum. Amacım gençlerin uyuşturucu madde kullanmasını, bu ileti içmelerini istemiyorum. Gençlerin bu halde olmalarını istemiyorum. Gençlerimizin bu durumda olması hesabımıza ve yaşantımıza uygun değil. Gençlerin dini, dili, ırkı fark etmeksizin ben bu savaşı başlattım. Gençlerimizin iyi yolda yürümesini istiyorum. Bu işi yapan gençlerin, ailesine, topluma ve devletine faydalı olacağına inanmıyorum” diye konuştu.

Kimseden destek almıyor!

Mahallemdeki uyuşturucu ile mücadele ederken, ne bir kurum ne de bir sivil toplum kuruluşundan bugüne kadar bir destek almadığına işaret eden Muhtar Çakmak, “Talebim olmasına rağmen kimse destek vermedi. Sadece bu mücadelede manevi destek verenler oluyor. Tespit ettiğim evlerden iki tanesinde Sur Belediyesi’nden destek aldım. Geçtiğimiz gün Sur Belediye Başkanı ile yaptığım görüşmede bana yardımcı olacaklarını söylediler. Bugün Belediye temizlik ekipleri, gelip evlerdeki çöpleri topladılar” ifadelerini kullandı.

‘Evleri, ihtiyaç sahiplerine vermek istiyor’

Muhtar Çakmak, İmkanı olması durumunda uyuşturucu madde kullanıcılarından temizlediği metruk evleri onarıp ihtiyaç sahiplerine vermeyi çok istediğini vurgulayarak, “Bu anlamda hayırsever vatandaşlarımızdan yardım istiyorum. Bunun içinde maddi yardıma ihtiyacım var. Maddi yardımı da evlerle ilgili istiyorum. Tespit ettiğim evlerin kapılarını kapatmak için malzeme gerekiyor. Bunlar için maddi yardım gerekiyor. Bunların tümü sonuçta bir masraf. Ve benim maddi gücüm yok. Maddi yardım olursa, tespit ettiğim evleri onarıp, fakir ve ihtiyaç sahibi insanlarımıza veririm. Eğer böyle bir destek alırsam, metruk evleri mahalle sakinlerimizin istediği aileye vermek istiyorum. Bir metruk evi kuran kursu için kullanılmak üzere birine verdik” şeklinde konuştu.

‘Gençler için sosyal ve kültürel alanlar oluşturulmalı’

Başta Mahallesi olmak üzere Sur’da gençlere yönelik sosyal ve kültürel alanların oluşturulması talebinde bulunan Çakmak, “Mahallemizde gençlerimizin zamanlarını iyi değerlendirebileceği alanlarımız yok. Parklarımız yok. Sosyal aktivitelerin yapılacağı alanlarımız yok. Gençlerimizin enerjisini harcayacağı alanların oluşturulmasını istiyorum. Sur veya Büyükşehir Belediyesi’nden içinde, voleybol, futbol ve basketbol sahalarının yer alacağı sosyal donatı alanı yapılmasını talep ediyorum” dedi.

‘Gençlerimizin elinden tutulmalı’

Madde kullanan gençlerin ellerinden tutulması gerektiğini ifade eden Çakmak, “Madde kullanan gençlerin tedavi için AMATEM veya ÇAMETEM’e başvurduğuna şahit olmadım. Ki kuruluşlar bu konuda gençlerimize destek vermiyor. Madde kullanan 2 gencimiz başvurduğu AMATEM’e alınmışlar. Keşke madde kullanan gençlerimizin elinden tutulsaydı. Gençlerimiz de yetkililerin kendilerine yardım etmelerini bekliyorlar”

‘Aileler dua ediyor’

Çakmak, seçildiği günden bu yana uyuşturucu kullanan gençlere yönelik başlattığı mücadelesinden dolayı ailelerin mutlu olduğunun altını çizerek, şöyle dedi:

“Bu mücadelemden dolayı Aileler bize dua ediyorlar. Hepsi çok mutlu. Bu konuda aldığım tehditlere rağmen bu mücadelemden geri durmayacağım. Ben Allah’tan başka kimseden korkmuyor. Ayrıca ben mafya değilim. Sadece kendi mahallemdeki gençlerin geleceğini düşünüyorum. Hem bu mahalleliyim hem de muhtarım. Devletin bir memuruyum. Elimden ne geliyorsa yapmaya çalışacağım. Daha çok yapacağım. Mücadelemden dolayı gerek Sur İlçesindeki mahalleler ve gerekse de İstanbul ve Antalya’da bu konuyla ilgili yardım isteyenler oldu. Gönül isterdi ki oralara da yardım edeyim. Ancak benim de bir sınırım var. Ancak şöyle bir hedefim var. Mahallemdeki madde bağımlılarını bitirdikten sonra Suriçindeki diğer mahallelere de girmek istiyorum”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Jojobet - Vbet para çekme