enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5467
EURO
34,9817
ALTIN
2.420,36
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

Parlak: “Siyasetin Referansı suç örgütleri olmamalıdır”

AK Parti MKYK Üyesi Alaattin Parlak, Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in AK Parti’li bazı isimlere yönelik iddialarına ilişkin, ‘’Bahsettiğiniz açıklamalarla kaybedecek vaktimiz yok, bu iddialarla alakalı yargısal süreç devam ediyor. AK Parti’nin kirli senaryolara çekilmesini asla kabul edemeyiz’’ dedi.

‘’Siyasetin referansı hiçbir zaman suç örgütleri olmamalıdır’’ diyen Parlak, şunları kaydetti: ‘’Sosyal medya videoları ile bir ülkenin gündemi belirlenemez, belirlenmemelidir. Kimin elinde ne delil varsa savcılığa, yargı yerlerine vermelidir. Ayrıca parti mekanizmalarımız buna dair değerlendirmeyi elbette yapacaktır. Bizler temiz siyaset vaadiyle yola çıkmış ve bunu her zaman gözetmiş bir partiyiz.’’

Parlak, ‘’Yargı iddiaları en doğru biçimde değerlendirecektir. Bırakalım bu konuda yargı görevini yapsın, varsa bir suç veya suçlu buna bağımsız mahkemeler karar versin’’ dedi. Alaattin Parlak’ın bu açıklamasıyla ilk kez AK Parti’nin yetkili organından bir ismin söz konusu iddiaları yargı araştıracaktır değerlendirmesinde bulundu.

“AK PARTİ DAİMA SEÇİME HAZIRDIR”

MKYK Üyesi Alaattin Parlak, AK Parti’nın, Türkiye’nin en dinamik ve teşkilatlı partisi olarak daima seçime hazır olduğunun altını çizerek, şöyle dedi:

“Teşkilatlarımız yarın seçim olacakmış ciddiyeti ile siyasal çalışmalarına devam eder. Partimizin ilçe, il, genel merkez gibi çeşitli kademe ve pozisyonlarda aktif olarak çalışmış bir siyaset adamı olarak buna yakından şahidim. Partimizin yirmi yılda kazandığı on beş seçim bu hazırlığın en büyük göstergesi ve neticesidir. Ancak yakın zamanda partimizin gündeminde bir erken seçim yer almamaktadır. AK Parti olarak Türkiye’de seçimlerin zamanında yapılabileceği alışkanlığını kazandırmış bir partiyiz. Bizden önceki dönemlerde seçim periyodunu tamamlamak adeta bir istisna halini almıştı. Ülke defalarca gereksiz yere erken seçimlere gidiyor, kısır bir döngü içinde debelenip duruyordu. AK Parti ile birlikte seçimlere de bir istikrar geldi”

SEÇİM HAZİRAN 2023’TE

20 yıllık iktidarımız döneminde seçimlerin zamanında yapılması gözettiğimiz temel hedeflerden biri oldu. Böylece ülkenin kaynaklarını ve enerjisini yerli yersiz seçimlerle harcamamış olduk. Siyasal istikrarla birlikte hizmet istikrarını sağlamış olduk. Bu nedenle çok olağanüstü bir durum olmasa eğer seçim tarihi Haziran 2023’tür. Sayın Cumhurbaşkanımız birçok konuşmasında bunu dile getirdi. Milletimiz AK Parti’ye ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a beş yıllığına yetki verdi. 2018 Seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan, 26 milyondan fazla oy ve yüzde 52.6’lık bir seçmen desteğini alarak mazbatasını bizzat milletin kendisinden aldı.

“MUHALEFET ERKEN SEÇİM OLMAYACAĞINI BİLİYOR”

İttifakı da 344 sandalye ile TBMM’de büyük çoğunluğa ulaştı. Birçok benzemezin bir araya gelerek oluşturduğu Millet İttifakı içeriden gelen çatırdama seslerini erken seçim söylemini gündemde tutarak kesmeye çalışıyor. Binlerce vatandaşımız pandemi dolayısıyla hayatını kaybederken, Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz tüm gayreti ile salgınla mücadele ederken, muhalefet erken seçimin olmayacağını bildiği halde gündemi meşgul etmektedir. Son dönemde CHP liderinin sık sık erken seçim çağrısı yapması eski Türkiye’nin alışkanlıklarından kurtulmadığını göstermektedir.

“AK PARTİ SEÇİM GÜNDEMİYLE HAREKET ETMİYOR”

AK Parti’yi diğer partilerden ayıran en büyük özellik seçim gündemiyle hareket etmemesidir. AK Parti’nin her zaman politikalarının merkezinde millet vardır. Bölgemiz için de bu böyledir. Hükümetimiz için bölgedeki istikrar ve kalkınma her şeyin önündedir. Biz ülkenin tamamını eşdeğer bir kalkınma hamlesi ile büyütmek isteyen, yıllardır bu amaçla dur durak bilmeden çalışan bir partiyiz. Ama şunu belirtmek isterim; partimiz bölgemize bu anlamda pozitif ayrımcılık yapmaktadır. Dünyada pandemi dolayısıyla yatırımların durduğu bir dönemde bile hükümetimiz yatırımları durdurmamıştır.

“SİLVAN BARAJININ YÜZDE 73’Ü BİTİRİLMİŞTİR”

Bizleri oldukça yakından ilgilendiren tüm bölgedeki tarım verimliliğini arttıracak ve Türkiye’nin en büyük baraj projeleri arasında yer alan 305 bin kişiye iş imkanı sağlaması öngörülen ve ekonomiye 2.1 milyar lira katkı sağlayacak olan Silvan Barajı’nın yüzde 73’ü bitirilmiştir. Sadece bölgemizde değil tüm ülkede pandemiye rağmen dev projeler tüm hızıyla sürmekte. Partimiz yaptığı hizmet ve icraatlarla halkın gönlüne bizzat dokunarak aşını ekmeğini büyütmeye çalışmakta ve 40 yıldır terörün oluşturduğu tahribatları izole etmeye, terörün tüm izlerini silmeye çalışmaktadır. Böylece bölgemiz ve halkımızın huzurun ve istikrarın devamını sürekli hale getirmek istemektedir. Bölgemizde kalkınmaya yönelik yaptığımız tüm projeler, ayrım gözetmeksizin ülkemizin her metrekaresinin daha ileri gitmesi için yapılmaktadır.

ESKİ TÜRKİYE GERİYE KALDI

Parti temsilcilerinin yapılmak istenen provokasyonlara karşı sağduyulu yaklaşarak, dikkatli olunması uyarısında bulunmaları, ülkemizin birlik ve bütünlüğü açısından da oldukça önemli. Eski Türkiye çok geride kaldı. Milletimiz karanlık planların farkında. Özellikle Gezi Parkı anarşisi ile ülkemizin batısında, hendek olaylarıyla da ülkenin doğusunda ve 15 Temmuz darbe girişimi ile de ülkenin tamamında iç karışıklık çıkarılmak istendi. Fakat milletin feraseti, sağduyusu ve devletimizin kararlı politikaları bunlara geçit vermedi, bundan sonra da vermeyecektir”

“AK PARTİ’NİN EN YÜKSEK ORGANI MKYK’DIR”

Parlak, AK Parti’nin en üst karar organının Merkez Karar ve Yönetim Kurulu olduğunu hatırlatarak, “Bu kurul daha önceki yıllarda 50 kişiden oluşuyordu. Mart ayında yaptığımız olağan kongrede bu sayı 75’e yükseltildi. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu kadroları ülkemizin 2023 hedeflerini gerçekleştirecek kadrolar olduğunu ifade etti. MKYK üyesi her bir arkadaşımız, ülkemizin bir adım daha ileri gitmesi için çalışan tecrübeli isimlerden oluşmakta. MKYK aynı zamanda partimizin en yüksek istişare kuruludur. Burada iç ve dış politikamızı ilgilendiren her konu tartışılır ve fikir alışverişinde bulunulur. MKYK üyelerinin bulundukları bölgelerin sorunları masaya yatırılır ve ortak akıl ile çözüm yolları aranır.

PARTİ İÇİ KUTUPLAŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL

Buranın özelliği tüm üyelerin eşit bir biçimde fikirlerini özgürce ifade etmesidir. Farklı fikirler kendisine burada yer bulur ve bir mesele ile alakalı farklı düşünceler tartışılır. Parti içinde herhangi bir kutuplaşma veya kırılma söz konusu değildir. AK Parti kurulduğu günden beri bir ahenk ve bütünlük içinde yoluna devam ediyor. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın liderliğinde ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarmak için çalışıyoruz. Gündelik polemikler muhalefetin gündemini zaten dolduruyor, AK Parti olarak bizim gündemimiz daha fazla yatırım yaparak istihdam sağlamak, bölgesel bir güç olarak ülkemizi hak ettiği noktaya taşımak” diye konuştu.

“YARGISAL SÜREÇ DEVAM EDİYOR”

AK Parti’nin, iktidar olduğu günden beri illegal tüm suç örgütleriyle kararlı ve etkili bir biçimde mücadele ettiğini anımsatan Parlak, “Cumhuriyet tarihinde eşine az rastlanır bir başarı elde etti. DHKP-C, PKK, KCK, DEAŞ VE FETÖ gibi uluslararası güçlerin besleyip büyüttüğü terör örgütleri veya kanunsuz hareket eden yer altı çeteleri, hareket edemeyecek duruma getirilmiş, en üst düzey sözde yöneticileri yargının önüne çıkarılmıştır. Bahsettiğiniz açıklamalarla kaybedecek vaktimiz yok, bu iddialarla alakalı yargısal süreç devam ediyor. AK Parti’nin kirli senaryolara çekilmesini asla kabul edemeyiz.

“SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERLERİNDEN MEDET UMUYORLAR”

CHP başta olmak üzere muhalefette bulunan parti liderlerinin bir suç örgütü liderinin açıklamalarından medet umduğunu görüyoruz. Bu da çaresizliğin bir başka biçimi aslında. CHP’nin tarihine bakıldığında benzer davranışlara rastlayabilirsiniz. CHP’nin iktidara gelme pratiğinde sandık en son ihtimaller arasında. 1960’da nasıl darbeden medet umulduysa bugün de organize suç örgütü liderinin konuşmalarından medet umuyorlar.

“BAĞIMSIZ MAHKEMELER KARAR VERSİN”

Yarım yüzyılda ülkede çok şey değişti fakat muhalefetin iktidara gelmek için kullandığı yöntemler aynı kaldı. Siyasetin referansı hiçbir zaman suç örgütleri olmamalıdır. Sosyal medya videoları ile bir ülkenin gündemi belirlenemez, belirlenmemelidir. Kimin elinde ne delil varsa savcılığa, yargı yerlerine vermelidir. Ayrıca parti mekanizmalarımız buna dair değerlendirmeyi elbette yapacaktır. Her zaman da bu olaydan bağımsız olarak partimiz değerlendirmesini yapar. Bizler temiz siyaset vaadiyle yola çıkmış ve bunu her zaman gözetmiş bir partiyiz. Yargı iddiaları en doğru biçimde değerlendirecektir. Bırakalım bu konuda yargı görevini yapsın, varsa bir suç veya suçlu buna bağımsız mahkemeler karar versin.

ÇOK TABU YIKTIK

MKYK üyesi Parlak, Doğu ve Güneydoğu’da büyük Kürt nüfusu barındıran Gaziantep, Malatya, Sivas, Erzurum, Elazığ, Şanlıurfa, Adıyaman, Bitlis, Ağrı, Bingöl, Muş gibi şehirlerde AK Parti son seçimleri önde bitirdiğine işaret ederek, “ Bütün bu göstergeler AK Parti’nin HDP’den daha çok Kürt temsilciliğini hak ettiğini gösteriyor. Altını çizerek tekrardan ifade ediyorum; AK Parti bütün Türkiye’dir; Türkiye AK Parti’dir. Kimse boşuna birilerinin temsilciliğine soyunmasın. Biz Kürt’ü, Türk’ü, Arab’ı, Müslüman’ı, Hristiyan’ı, Alevisi ve Sünnisi ile hep birlikte Türkiye’yiz.

“BİRİZ VE BERABERİZ”

Biriz ve beraberiz. Kimse milletimiz adına yapay ve dayatma temsil iddialarına yeltenmesin. Siyasetimiz, sevdamız, aşkımız Türkiye’nin her ferdinin kendini birinci sınıf vatandaş olarak gördüğü, kimsenin kendini dışlanmış hissetmediği, müreffeh bir Türkiye’yi inşa etmektir. 20 yılda bu yolda çok mesafe kat ettik. Çok tabu yıktık, konuşulamayanı konuşturduk, hayal edilemeyeni yaptık, özgürlük ve demokrasi çıtasını yükselttik, aşı ve işi büyüttük. Biz bütün milletimizin hizmetkârı ve aynı zamanda temsilcisi ve umuduyuz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Yeni Journal

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme