enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
32°C
Diyarbakır
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesinde yeni imara açılan yerlerde vatandaşların ulaşım sorunu yaşamaması amacıyla Teknokent arkasına yeni bir yol inşa ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında, kazı ve alt yapı deplase çalışmaları bitirildi, taş dolgu işlemlerine başlandı. 2 bin 180 metre uzunluğuna...
27.04.2024
Diyarbakır’da bin 109 dernek olduğu öğrenildi. Dernek sayısının kentin nüfusunun yüzde 1,1’in oluşturuyor. 2023 yılına göre, Diyarbakır’da 50 bin kişinin bu derneklere üye olduğu öğrenildi. DİYARBAKIR GAZETE-  Diyarbakır İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Diyarbakır’da bin 109 derneğin olduğu öğrenildi. Bu sayısı Diyarbakır nüfusunun yüzde 1,1’ine tekabül ederken,...
27.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki ana arterlerde kırılan ve eksik olan yerlere çöp kovaları yerleştirmeye başladı. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesince başlatılan temizlik kampanyası kapsamında çöp kovası montaj ekibi oluşturuldu. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, başlattığı çalışma ile 136 ana arter, cadde ve bulvarlarda kırılan ve eksik olan yerlere çöp...
27.04.2024
Amedspor teknik direktörü Mesut Bakkal, Soma maçı için hareket etmeden son mesajını verdi. Bakkal, “Bir hafta geciktik. Talihsiz bir haftayı geride bıraktık. Diyarbakır’a şampiyon olarak döneceğiz” dedi. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor teknik direktörü Mesut Bakkal, Soma maçı için hareket etmeden son mesajını verdi. Bakkal, “Bir hafta geciktik. Talihsiz bir haftayı geride...
27.04.2024

‘Siyaset onurlu bir varoluş gayreti ve insanlığa hizmet aracıdır’

‘Siyaset onurlu bir varoluş gayreti ve insanlığa hizmet aracıdır’
REKLAM ALANI

22.Dönem AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve 27.Dönem Ak Parti Milletvekili aday adayı Ecz. İrfan Rıza Yazıcıoğlu, aday adaylığı süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Siyasetin onurlu bir varoluş gayreti ve insanlığa hizmet aracı olduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu, “İşte liderimiz Recep Tayyip Erdoğan böyle bir vicdani sorumlulukla yola çıkmış, siyaset üzerinden dünyayı değiştirme yolunda önemli bir liderlik ortaya koymuştur. Bugün bize düşen de bu ortaya konulan davaya omuz vermektir” dedi.

“TÜM DÜNYA KUTLU BİR DİRİLİŞİN EŞİĞİNDEDİR”

Tüm dünyanın kutlu bir dirilişin eşiğinde olduğunu belirten Yazıcoğlu, şöyle dedi:

“​Ülke olarak çok kritik dönemlerden geçiyoruz. Hemen hemen her alanda Türk siyasi hayatında daha önce hiç yaşanmamış hadiseler cereyan ediyor. Bir tarafta dişini tırnağına takarak milletin birliğini ve istiklalini savunan ve bu uğurda her şeyini kaybetmeye göze almış aklı selim, diğer tarafta ise iç ve dış şer odakları el ele vererek ülkemizde yaşanan huzur ve refah ortamına gölge düşürmek için adeta yarışıyor. Siyasi, ekonomik, iktisadi, askeri alanlarda ülkemizin kat ettiği mesafe birilerini gerçekten tedirgin etmiş görünüyor. Öyle ki kısa zamana kadar kendi ürettikleri savunma amaçlı teknolojilerin bir nevi pazarı haline getirdikleri ülkemizi bugün yine aynı müşteri listesinde göremedikleri için çok mutsuzlar”

“ÜLKEMİZİN BAŞINA ÖRÜLMEK İSTENEN ÇORABIN FARKINA VARILDI”

Yazıcıoğlu, Türkiye’nin başına örülmek istenen çorabın farkına varılmasından sonra alınan çok yönlü tedbirlerin bu kutlu milletin geleceğini kana bulamak isteyen şer odaklarının elindeki enstrümanları almak suretiyle sona erdirildiğine işaret ederek, Türkiye, ne geçmişte ne de bugün kendine hainler tarafından biçilmiş hiçbir plan ve senaryoya dahil olmadı ve olmayacak. Aksine, Türkiye, başta cennet vatanımızın nadide şahsiyetleri sizler olmak üzere tüm mazlum milletlerinin yükselen gür sesi olmaya inşallah devam edecek.” ifadelerini kullandı.

YAZICIOĞLU DİYARBAKIR SEVDALISI

Bir Diyarbakır sevdalısı olarak insanlık vazifesinin onurunu korumak ve davasının tüm mesuliyetini en derin hücresine kadar hisseden biri olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, geçmişini şöyle anlattı:  “1961 Yılında Diyarbakır’ın Sur ilçesi İskenderpaşa mahallesinde doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Diyarbakır’da tamamladıktan sonra 1984yılında Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve daha sonra 1996 yılında ise Anadolu üniversitesi halkla ilişkiler bölümünden mezun oldum. 1984 yılından bu yana Diyarbakır merkezde serbest Eczacılık yapıyorum.  Vatani görevimi 1985 yılında Konya Yurtiçi Batı Bölge Komutanlığında Asteğmen, Teğmen olarak tahakkuk subaylığı yaptım. Dicle Üniversitesi Kurucusu ve Rektörü olan Prof. Dr. Selahattin Yazıcıoğlu’nun 7 evladından biridir. Evli ve 5 Çocuk babasıdır.

MÜSİAD’TA İKİ DÖNEM BAŞKANLIK YAPTI

Birçok STK’da Yönetim Kurulu başkanlığı ve yönetim kurulu üyelikleri yaptım. İki dönem MÜSİAD Diyarbakır şube başkanlığı İki dönem 11.Bölge Diyarbakır Eczacılar odası 2.nci başkanı, Türk Eczacılar Birliği Yüksek Haysiyet Divanı üyesi, Sokak Çocukları Derneği denetleme kurulu başkanı, 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde AKPARTİ Diyarbakır Milletvekili olarak seçildim. Milletvekilliği döneminde almış olduğu görevler; Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal işler komisyon üyesi, Türkiye Hollanda parlamentolar arası dostluk grubu başkanı, AK Parti TBMM grup yönetim kurulu üyesi, Birçok araştırma komisyonu üyeliği, Mardin, Çorum, Şanlıurfa il koordinatörlüklerinde bulundum.

NİSSİBİ KÖPRÜSÜNÜ İLK KEZ GÜNDEME GETİRDİ

Yazıcıoğlu, Milletvekilliği döneminde yaptığı çalışmaları da şöyle dile getirdi:

“Diyarbakır Adıyaman arasında faaliyete açılan Atatürk Barajı üstünde 650 m’lik asma NİSSİBİ KÖPRÜSÜ ilk gündeme getirilmesi hazırlık  ve yapım çalışmaları, Eğitimde eşitlik sağlanması için dershanelerin kapatılma projesi, Akaryakıt istasyonlarında alkollü içki satışının yasaklanması, Hayvanları koruma yasasının hazırlanması ve SAÇS komisyonuna verilmesi ve kanunlaşması, Tüm okullarda sağlık görevlisi ve güvenlik görevlisi istihdamı projesi, Diyarbakır, Mardin, Batman üçgeninde uluslararası bölge Havalimanı yapılması projesi(fizibilite çalışması uygun olarak hazırlandı), 27 Mayıs 2006 yılında ilk defa Diyarbakır’ın İslam orduları tarafından fethinin kutlanması çalışması, Kültür ve Turizm bakanlığına  Diyarbakır Tanıtım filmi olan Tarihte Yaşayanlar belgeselini bizzat yaptırdı. Diyarbakır surları ve Hevsel bahçelerinin UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınması çalışmasında bulundu”

HEMŞEHRİLERİNİN DESTEĞİNİ ALARAK YENİDEN ADAY ADAYI OLDU

Halkın bağrından çıkarak, 3 Kasım 2002 tarihinde Diyarbakır’dan Milletvekili seçilen İrfan Rıza Yazıcıoğlu, hizmet ettiği dönemde 135 e yakın proje hazırladı, bunların yarısı hayata geçti. Yazıcıoğlu’nun projelerinden en önemlisi, Diyarbakır-Adıyaman arasında yapımı biten ve ulaşıma açılan NİSSİBİ asma köprüsü oldu. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan genel seçimler için Diyarbakır’dan Ak parti milletvekili aday adayı olan Yazıcıoğlu, Milletvekili aday listesinde olmak ve bu kutlu yürüyüşte hemşehrilerinin desteğini istiyor.

NERDE KALMIŞTIK?

“Nerde kalmıştık?” Bismillah sloganı ile yeniden yola çıkan Yazıcıoğlu, yeniden TBMM’ye girdiğinde,  Eğitimde reform ve fırsat eşitliği, işsizlik ve istihdam, Kadınların maddi ve manevi güçlendirilmesi, Tarım ve hayvancılığın modernize ve teşvik edilmesi, Sağlık alanında bölgede yapılması gereken yatırımlar, Sanayi ve iş yatırımlarının ilimize ve bölgemize kaydırılması, Çocuklar ve gençlerin topluma kazandırılması, Sosyal sorumluluk alanında hizmetleri hayata geçirmeyi hedefliyor.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme