enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5837
EURO
34,7934
ALTIN
2.507,59
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
DİYARBAKIR GAZETE – Diyarbakır’daki STK ve İş camiasından şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Amedspor’a destekler devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yeşil-kırmızılı takıma destek için Amed storeye giderek forma alan iş ve STK temsilcilerine hergun birileri ekleniyor. Diyarbakır’da faaliyet yürüten Özdemir İnşaat sahibi Yusuf Özdemir de Amedspor’a destek için Amed Storeyi Ziyaret...
19.04.2024
Lider Amedspor Kendi sahasında konuk edeceği İğdır FK spor maçı biletleri kapış kapış. Dün 10 bin bilet satışı gerçekleşirken, büyük izdiham yaşandı. DİYARBAKIR GAZETE– Amedspor yönetimi, karaborsa satışları önlemek için bilet satışlarını tek elden ve kendi belirlediği satış noktalarından gerçekleştiriyor. Dünkü satışların yapıldığı Amedstore ve Hacı Baba Pastanelerinde büyük izdiham...
19.04.2024
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili değerlendirmede bulundu DİYARBAKIR GAZETE– Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yargılandığı Kobani davasıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin de daha görünür biçimde müdahil...
19.04.2024
Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliğiyle 1.Şiir Yarışması düzenlendi. 110 çocuğun katılımıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. DİYARBAKIR GAZETE- Doğu Pediatri Derneği ve Diyarbakır Tanıtım Vakfı işbirliği ile 1. Şiir Yarışması düzenlendi. 7-12 ve 13-17 yaş kategorilerinde toplam 110 çocuğun  katıldığı yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri...
19.04.2024

‘Toplumun yarısı normalleşmeyi erken buluyor’

‘Toplumun yarısı normalleşmeyi erken buluyor’
REKLAM ALANI

Üç büyük ilde haziranda camiye gitme oranı yüzde 19 düzeyinde iken; diğer illerde yüzde 27’ye çıkıyor. Çalışanların yüzde 47’si toplu ulaşımı kullanmanın erken olduğu düşüncesinde, katılımcıların yüzde 59’u “AVM’ye gitmek için çok erken” diyor.

Curiocity Araştırma Şirketi, 1 Haziran’da başlayan normalleşme sürecine ilişkin gerçekleştirdiği “1 Haziran 2020: Türkiye’nin Yeni Sınavı” araştırmasının sonuçlarını paylaştı. bianet.org’da yer alan habere göre, 29-30 Mayıs tarihlerinde yapılan araştırmada 15 yaş ve üzeri akıllı telefon kullanan 700 kişiyle görüşüldü.

Araştırma yasakların kalktığı alanlarda haziran ayının nasıl geçeceğini ele alıyor.

SEYAHAT HAREKETLİLİĞİ ARTACAK

Araştırmanın sonucuna göre; seyahat yasağının kalkması ile birlikte yazlığa veya memleketlere gidiş planlarında hareketlenme olduğu görüldü. Araştırmaya katılanların yüzde 19’u hemen yazlığa ya da memlekete gideceğini söylüyor.

Yüzde 7 ise yasak kalkmadan gittiğini belirtiyor. Katılımcıların yüzde 37’si ilk zamanlarda bekleyip görme eğilimi gösteriyor. Bir diğer yüzde 37 de Haziran’ı her durumda çok erken buluyor.

Görüşmecilerin yüzde 8’i hemen tatile gideceğini söylüyor. Gençlerde hemen gitmeyi düşünenler yüzde 10’a oranında. Katılımcıların yüzde 62’si haziran ayının tatil için çok erken olduğunu düşünüyor.

10 KİŞİDEN BİRİ KAFE, RESTORANA GİDECEK

Yeme ve içme sektörünü ilk aşamada on kişiden biri ziyaret etmeyi düşünüyor. Görüşmecilerin yüzde 11’i kafeler, çay bahçelerine hemen gideceğini söylüyor. Yüzde 53’ü ise bu ayı çok erken buluyor.

45-54 yaşındakilerde “çok erken” diyenler yüzde 60’a varıyor. Yüzde 36’sı ise gözlemledikten sonra harekete geçeceğini vurguluyor.

Ankete katılanların yüzde 9’u restoranlara hemen gidebileceğini belirtiyor. Yüzde 56’sı da haziran ayını restoranlara gitmek için erken buluyor, kadınlar arasında bu kaygı yüzde 64’e çıkıyor. Yüzde 33 ise “bekle ve gör” düşüncesinde, erkeklerde de bu eğilim yüzde 38’e yükseliyor.

YÜZDE 59’U “AVM’YE GİTMEK İÇİN ÇOK ERKEN” DİYOR

Alışverişte serbestleşme ile öncelik pazar ve mağazaya gitme ile şekilleniyor. AVM’ler ise haziran gündeminde geride. Toplumun yüzde 11’i pazardan alışverişe hemen başlayacak, yüzde 22’si ise pazardan alışveriş yaptığını söylüyor. Geri kalanların tutumları iki olasılığa eşit dağılıyor, ya bekleyip haziranda harekete geçecekler ya da haziranı pas geçecekler.

Görüşmecilerin yüzde 9’u hemen mağaza gezme, alışveriş yapma isteğinde, yüzde 13’ü ise yaptığını belirtiyor. Ankete katılanların yüzde 44’ü haziran ayının alışveriş, dükkan gezme kalabalığına girmek için çok erken olduğunu söylüyor.

Katılımcıları yüzde 59’u haziran ayını AVM’ye gitmek için çok erken buluyor, bu oran 35-44 yaş grubunda yüzde 65’e ulaşıyor. Yüzde 30’u ise Haziran’da gidişata göre karar verecek.

Kişisel bakım için hemen harekete geçecekler toplamda yüzde 13. Mevcutta kuaföre- berbere gitmiş olanlar ile birlikte bu grup toplamda yüzde 21’i buluyor. Kadınların ve 35-44 yaşındakilerin yarısı “bu ay da erken” görüşünde.

“HAZİRAN HASTANEYE GİTMEK İÇİN ERKEN”

Sağlıkla ilgili hastane, diş hekimi ziyaretlerini bu ay içinde gerçekleştirecekler dört kişiden birine ulaşıyor. Görüşmecilerin yüzde 16’sı tedavi ya da kontrol için hastaneye beklemeden gitmeyi planlıyor.

Yüzde 8’i ise gittiğini belirtiyor. Yüzde 44’ü haziranın başlarını bekleme ile geçireceğini ifade ediyor. Bekleme eğilimi 55 yaş ve üzerinde yüzde 58’lere ulaşıyor. Yüzde 32’si ise haziranda hastaneye gitmeyi erken buluyor.

CAMİYE HAZİRAN GİDİŞLER AZ OLACAK

3 büyük ilde yüzde camiye gitme oranı yüzde 19 düzeyinde iken; diğer illerde yüzde 27’ye çıkıyor. Haziran’ı bu açıdan çok erken bulanlar yüzde 39 seviyesinde, 55 yaş üzerindekiler arasında “bu ay değil” düşüncesi yüzde 55’i aşıyor.

Çocuk sahiplerinin yüzde 7’si çocuklarını hemen kreşe göndermeyi planlarken yüzde 32’si  bir süre daha beklemenin doğru olduğunu düşünüyor.

TOPLU TAŞIMA KULLANMAK İÇİN ERKEN

Çalışanların yüzde 48’i ofis ortamına geçiyor. Katılımcıların yüzde 28’i haziran ayını bekleme-değerlendirme ile geçirme düşüncesinde. Ofis ortamına geçmeyi çok erken bulma oranı kadınlar arasında yüzde 31’e yükseliyor. Çalışanların yüzde 47’si toplu ulaşımı kullanmanın erken olduğu düşüncesinde.

Araştırmanın sonucuna ilişkin bianet’e değerlendirmede bulunan Curiocity Operasyon Yöneticisi Murat Kocaman, “Kısaca herkes temkinli olmakla beraber; normal hayata geçmek istiyor. Çünkü herkesin rezervleri tükendi. Fakat kaygılar da çok fazla” dedi.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme