Bir haftadan bu yana yurt dışı temsilcilik açmak amacıyla Kırgızistan’da temaslarına devam eden Türkiye Üretici Sanayici ve İşadamları Konfederasyonu (TÜSİKON) İl Başkanı Altay, girişimleri sonucu TÜSİKON’un Türki Cumhuriyetlerindeki temsilcisini atadı.
Kırgızistan temsilcisi olarak atanan Nurmambetov Jyrgalbek’e TÜSİKON’un rozetini takan Altay, konfederasyon olarak ülkeye ve bölgeye yabancı yatırımcı gelmesi için girişmelerinin devam edeceğini söyledi.
Altay, Gittikleri ülkelerdeki fırsatları, rapor olarak üyeleriyle paylaÅŸarak, birçok üyelerine yeni pazarların oluÅŸmasını saÄŸladıklarını ifade ederek, “Türkiye’nin yurt dışında en güçlü STK’sıyız. Bizler iÅŸ insanları olarak, ticari adımlar atarken, aynı zamanda ülkemizi temsil eden siyasi ve diplomatik bir ekosistemin parçası olduÄŸumuzu da aklımızdan çıkarmıyoruz. Ülkelerimiz arasında ticari diplomasiyi geliÅŸtirmek için yoÄŸun çalışmalar yürütüyoruz. Yurt dışı teÅŸkilat mensuplarımızı, bölgelerinde global vizyonumuza uygun, birer fahri ticari ataÅŸe gibi konumlandırıyoruz. İşte bu heyecan ve bilinçle bizler de bugün, ülkemizin bayrağını dalgalandırmak ve iÅŸ insanlarımıza yeni ufuklar açmak için ülkemizden binlerce kilometre uzakta teÅŸkilatlanma çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Dedi.