enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
22°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesinde yeni imara açılan yerlerde vatandaşların ulaşım sorunu yaşamaması amacıyla Teknokent arkasına yeni bir yol inşa ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Yol Yapım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında, kazı ve alt yapı deplase çalışmaları bitirildi, taş dolgu işlemlerine başlandı. 2 bin 180 metre uzunluğuna...
27.04.2024
Diyarbakır’da bin 109 dernek olduğu öğrenildi. Dernek sayısının kentin nüfusunun yüzde 1,1’in oluşturuyor. 2023 yılına göre, Diyarbakır’da 50 bin kişinin bu derneklere üye olduğu öğrenildi. DİYARBAKIR GAZETE-  Diyarbakır İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, Diyarbakır’da bin 109 derneğin olduğu öğrenildi. Bu sayısı Diyarbakır nüfusunun yüzde 1,1’ine tekabül ederken,...
27.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki ana arterlerde kırılan ve eksik olan yerlere çöp kovaları yerleştirmeye başladı. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesince başlatılan temizlik kampanyası kapsamında çöp kovası montaj ekibi oluşturuldu. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, başlattığı çalışma ile 136 ana arter, cadde ve bulvarlarda kırılan ve eksik olan yerlere çöp...
27.04.2024
Amedspor teknik direktörü Mesut Bakkal, Soma maçı için hareket etmeden son mesajını verdi. Bakkal, “Bir hafta geciktik. Talihsiz bir haftayı geride bıraktık. Diyarbakır’a şampiyon olarak döneceğiz” dedi. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor teknik direktörü Mesut Bakkal, Soma maçı için hareket etmeden son mesajını verdi. Bakkal, “Bir hafta geciktik. Talihsiz bir haftayı geride...
27.04.2024

Üniversiteye kayıt yaptıran Diyarbakırlı gençlere 5 bin lira destek

Üniversiteye kayıt yaptıran Diyarbakırlı gençlere 5 bin lira destek
REKLAM ALANI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerde bu yıl üniversiteye ilk defa yerleşen ve kayıt yaptıran Diyarbakırlı öğrencilere 5 bin lira destek verecek.

DİYARBAKIR GAZETE- Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Konuk Evi Kız Öğrenci Yurdu ve akademi liselerde eğitim gören öğrenciler için “Dicle’nin Kuzuları Uyanış Gençlikle Hayallerine Kavuştu” sloganıyla etkinlik düzenledi.

Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Diyarbakırlıların hizmetinde olmaya devam ettiklerini söyledi.

Kentte birçok hizmeti hayata geçirdiklerini ifade eden Su, şöyle konuştu: “Yollar, parklar, millet bahçeleri, gençlik kampları, piknik alanları, peyzaj düzenlemeleri, kent meydanları, kavşaklar, mola evleri, engelsiz yaşam merkezleri, hayvan bakım evleri, hizmet binaları, Kur’an kursları gibi yüzlerce hizmeti Diyarbakırlı hemşehrilerimize buluşturuyoruz.”

DİYARBAKIRLI ÖĞRENCİLERE 5 BİN LİRA DESTEK

Yapılan hizmetlerde özellikle gençlere önem verdiklerini, gençlerin yetişmeleri için ellerinden gelen her türlü gayreti yaptıklarını kaydeden Su, şunları aktardı: “Geçen yıl bizim akademi liselerimizde 10 bin yavrumuzu eğittik. Bu yıl yaklaşık 15 bin yavrumuza ücretsiz kurslar verdik. Şimdi onların sonuçlarını alıyoruz. Geçen yıl 22 bin yavrumuzu Büyükşehir Belediyemizin spor tesislerinde Sporla buluşturduk. Bu yıl ise 32 bin yavrumuzu sporla buluşturduk. Bu sene eğitim verdiğimiz bin 384 yavrumuzdan 1041 yavrumuz üniversiteyi kazandı. Geçen yıl ilimizden üniversiteyi kazanan her yavrumuza 2 bin 500 lira nakdi yardım yapmıştık. Bu sene üniversite kazanan her yavrumuza ise ayda 1000 lira olmak üzere 5 bin lira nakdi üniversite yardımı yapacağız. Siz öğrenciler çalışın, biz de sizin hizmetinizdeyiz.”

Konuk Evi Kız Öğrenci Yurdu, akademi lise ve bilgi evi öğrencilerinin hazırladığı mini konser, şiir dinletisi ve halkoyunları gösterisinin yapıldığı törende Vali Su, üniversiteyi kazanan bin 41 öğrenciden ilk 100’e girenlere ayrıca 5 bin lira hediye çeki verdi.

Programa, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, kamu kurum müdürleri, öğretmen, öğrenci ve aileleri katıldı.

BAŞVURULAR BAŞLADI

21 Eylül Perşembe günü başlayan müracaatlar, 6 Kasım Pazartesi saat 23:59’da sona erecek. Öğrenciler http://basvuru.diyarbakir.bel.tr adresine TC kimlik numarası ve ad, soyad bilgilerini girerek başvuru yapabilecek.

Başvuru evraklarının kontrol edilmesinin ardından belirlenecek tarihte söz konusu destekler gençlerin hesaplarına yatırılacak.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme