Diyarbakır’da, 90 kilo esrarla yakalanan Hınıs Ağır Ceza Mahkemesi eski üyesi hakim Halil SoÄŸuksu ve yanındaki kiÅŸi, uyuÅŸturucu madde ticaretinden 11 yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırıldı.
Diyarbakır’da, 24 Ocak 2017 yılında 90 kilo esrar ile yakalanan Erzurum’un Hınıs ilçesi Ağır Ceza Mahkemesi eski üyesi Hakim Halil SoÄŸuksu ve ele geçirilen uyuÅŸturucu madde ile baÄŸlantıları olduÄŸu belirtilen Fuat AkkuÅŸ, Halit Çetin ve Rauf Kurt hakkında açılan davada karar çıktı. Diyarbakır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, Mart ayının sonunda verdiÄŸi kararda, sanıklar eski hakim Halil SoÄŸuksu ve Rauf Kurt’un, ‘uyuÅŸturucu madde ticareti yapmak’ suçunu iÅŸlediklerinin sabit olduÄŸuna karar vererek, 11’er yıl 8’er ay hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme heyeti, kaçma şüphesi ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı gerekçesiyle SoÄŸuksu ve Kurt’un tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Mahkeme heyeti, ‘uyuÅŸturucu madde ticareti yapmak’ suçundan yargılanan sanık Fuat AkkuÅŸ hakkında beraat kararı verirken, oy çokluÄŸuyla aldığı kararla, diÄŸer sanık Halit Çetin’in ‘uyuÅŸturucu madde bulundurmak’ suçunu iÅŸlediÄŸi gerekçesiyle 1 yıl 8 ay hapis cezası vererek, bu hükmün açıklanmasının geriye bıraktı.
‘ARACIN ARANMASINI ENGELLEMEYE ÇALIÅžTI’
Gerekçeli kararını açıklayan mahkeme, SoÄŸuksu’ya yargılamakla görevli mahkemenin tespiti konusunda bir uyuÅŸmazlık olduÄŸunu, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununa göre SoÄŸuksu’yu yargılamakla görevli mahkemenin baÄŸlı bulunduÄŸu Bölge Adliye Mahkemesi olduÄŸunu belirtti. Mahkeme, sağın Bölge Adliye Mahkemesi’nde yargılanması yönünde verdiÄŸi görevsizlik kararının bir üst mahkeme olan Diyarbakır 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesince kaldırılması ile yargılamaya devam edildiÄŸi belirtti. Sanık Hakim SoÄŸuksu’nun araç satın almak ve Rauf Kurt’un kardeÅŸiyle görüşmek için Diyarbakır’a geldiÄŸi, aracın içerisindeki uyuÅŸturucudan haberi ve bir ilgisi olmadığı yönündeki savunmasının oluÅŸa ve hayatın olaÄŸan akışına uygun düşmediÄŸine iÅŸaret eden gerekçeli kararda, “Sanığın suç konusu uyuÅŸturucu maddenin sevkiyatını diÄŸer sanık Rauf ile birlikte gerçekleÅŸtirmek üzere Diyarbakır’a geldiÄŸi ve aracın aranmasını engellemek için bizzat aracı kullandığı ve durdurulduÄŸunda da hakim kimliÄŸini öne sürerek aracın aranmasını engellemeye çalıştığı ve TCK’nin 188/3 maddesinde tanımlanan müsnet suçu iÅŸlemek kastıyla hareket ettiÄŸi kanaatine varılmıştır” denildi.
UYUŞTURUCUNUN DEĞERİ 500 BİN LİRA
Diyarbakır Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı, Hakim Savcılar Kurulu’nca (HSK) tarafından meslekten ihraç edilen hakim SoÄŸuksu ve 3 şüpheli hakkında ‘uyuÅŸturucu madde ticareti yapmak’ suçunu iÅŸledikleri iddiasıyla 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede, Şüpheli Rauf Kurt’un uyuÅŸturucu madde ticareti organizasyonunun başında yer aldığını, Fuat AkkuÅŸ’un esrarı temin ettiÄŸini tespit eden savcı, Hakim SoÄŸuksu’nun esrarın batı illerine sevkiyatını yapacağını, diÄŸer şüpheli Halit Çetin’in ise alıcılara ulaÅŸtırılmasını saÄŸlayacağını belirtti. Savcı, SoÄŸuksu’nun hakim kimliÄŸini kullanarak mesleÄŸinin getirdiÄŸi kolaylıktan faydalanarak, uyuÅŸturucu yüklü aracın yol kontrol noktalarında durdurulmasının önüne geçip, esrarı kolaylıkla sevk etmeye çalıştığı belirtildi. Savcı, araçta olan hakim SoÄŸuksu ve Rauf Kurt’un yapılan kan testinde esrar kullandıklarının tespit edildiÄŸi kaydedildi. Şüphelilerin telefon dinlemelerinin satır aralarında uyuÅŸturucunun temini ve nakline iliÅŸkin ÅŸifreli konuÅŸmaların bulunduÄŸunu ifade eden savcı, yakalanan uyuÅŸturucunun batı illerinde, deÄŸerinin yaklaşık 500 bin lira olduÄŸunu belirtti.
‘UYUÅžTURUCUYA KARÅžIYIM’
Sanıklar geçtiÄŸimiz yıl Haziran ayında Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde mahkemeye çıkarıldı. DuruÅŸmada ifade veren eski Hakim Halil SoÄŸuksu, kendisiyle birlikte tutuklanan Rauf Kurt’u 23 yıl önce Şırnak’ta görev yaptığı sırada tanıdığını ve samimi olduklarını belirterek, Kurt’la vedalaÅŸmak için Diyarbakır’a gittiÄŸini iddia etti. Araçta ele geçen uyuÅŸturucu ile ilgisi olmadığını ileri süren hakim SoÄŸuksu, ifadesinde, “UyuÅŸturucunun Rauf’a ait olduÄŸunu düşünüyorum. Rauf benim hakim olmamdan dolayı aracın aranmayacağını düşünerek bunu yapmış olabilir. O gün Rauf’un yorgun olduÄŸunu düşünerek arabayı ben kullandım. Araçta uyuÅŸturucu olduÄŸunu bilsem asla binmezdim. Diyarbakır’da yolda bir araba önümüzü kesti. Araçtan polisler indi. Geldiklerinde kendilerine hakim olduÄŸumu söyledim. El çantamda çıkan maddenin uyuÅŸturucu oluÄŸunu bilmiyordum. Yorgunluk giderici olarak almıştım. Ben sigara bile kullanmıyorum. Esrara ve uyuÅŸturucuya karşıyım” demiÅŸti.
order acyclovir 400mg generic – zyloprim 100mg for sale purchase rosuvastatin sale
buy cheap motilium – buy flexeril online cheap purchase flexeril generic