enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6139
EURO
34,8224
ALTIN
2.509,77
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Parçalı Bulutlu
27°C
Diyarbakır
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C
DİYARBAKIR HABERİ
Bu Akşam saat 18.00′ de satışa çıkan Amedspor- Iğdır FK spor Maçının Batı Ve Kuzeydoğu tribün biletleri 1 saat içinde tükendi. Bir saat içinde 10’bine yakın biletin tükendiği öğrenildi. DİYARBAKIR GAZETE- Amedspor Kulübü resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı yazılı açıklamada;  “Batı tribünü ve kuzeydoğu tribünü biletleri tükenmiştir. Doğu tribünü...
18.04.2024
Grubunda şampiyonluğu garantileyen Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, camia olarak başarıda payı olan herkese teşekkür etti. DİYARBAKIR GAZETE– Grubunda şampiyonluğu garantileyen Amedspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, camia olarak başarıda payı olan herkese teşekkür etti. Bakkal, Pazar günü sahalarında ağırlayacakları Iğdır maçı için taraftarları tribünlere davet etti, “Pazara düğünümüz var, gelin...
18.04.2024
Türkiye 2’inci Ligi Kırmızı Grup lideri Amedspor, Pazar günü sahasında oynayacağı Iğdırspor maçını, Trabzon bölgesi A klasman hakemlerinden Alpaslan Şen yönetecek. DİYARBAKIR GAZETE – Pazar günü saat 15.00’da oynanacak Amedspor-Iğdırspor maçının hakemleri açıklandı. Karşılaşmanın orta hakemi Trabzon bölgesi A klasman hakemlerinden Alpaslan Şen yönetecek. Şen’in ilk kez bir Amedspor maçını...
18.04.2024
Bir dönem nüfusu itibariyle Türkiye’nin 36 İlçesinden büyük mahallesi olan Kayapınar’ın Peyas Mahallesi’nde 31 Mart Yerel Seçimlerde muhtarlık için aralarında mevcut muhtarın da bulunduğu 6 kişi yarıştı. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın merkez Kayapınar İlçesine bağlı Peyas Mahallesinde ikinci kez muhtar olarak seçilen Mehmet Çoban, Mahallelerinin kangrenleşmiş sorunu olan tapu sorunu nedeniyle...
18.04.2024

Yapıcıoğlu: “İnsanımızın öncelikli ihtiyacı adalettir!”

Yapıcıoğlu: “İnsanımızın öncelikli ihtiyacı adalettir!”
REKLAM ALANI

HÜDA PAR’ın 10’uncu kuruluş yıldönümü münasebetiyle Diyarbakır’da düzenlenen kutlama programında konuşan Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Türkiye siyasetine ve HÜDA PAR’ın siyasi çizgisine dair açıklamalarda bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Dürüst Siyaset, Gerçek Adalet” şiarıyla 19 Aralık 2012’de yola çıkan partisinin “Memleketin HÜDA PAR’a İhtiyacı Var” sloganıyla düzenlenen 10’ncu yıl dönümünde yaptığı konuşmada hem partisinin misyon ve vizyonu hem de toplumsal meseleler hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yapıcıoğlu’nun konuşmasından başlıklar şöyle:

“TOPLUMSAL BARIŞI, SOSYAL ADALETİ, HAKÇA PAYLAŞMAYI GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Siyasi rakiplerimize iftira etmeyiz. Parti içinde makam kavgası yapmayız. Kendi şahsi veya parti menfaatimizi, milletin menfaatinin üstünde görmeyiz. Hukuksuz kaldığı için bozulan kardeşliğin hukukunu yeniden tesis etmek; toplumsal barışı, sosyal adaleti, hakça paylaşmayı gerçekleştirmek istiyoruz. Bunun için çabalıyoruz. Ahlakı ayak bağı gören makyavelist siyaset pratiğinden ve mevcut siyasi üsluptan müştekiyiz. Dünya makamlarının geçici ve değersiz olduğunu bilir, asıl gaye için ancak birer vasıta olarak görürüz. Asıl gayemiz Rabbimizin rızasını kazanmaktır. Dünya makamları için gayrimeşru vasıtalar kullanmaya tenezzül etmeyiz. İnanıyorum ki yaradılış gayesini unutmayanların hepsi böyle yapar, böyle yapmalıdır.

“İNSANIMIZIN ÖNCELİKLİ İHTİYACI ADALETTİR”

İnanıyoruz ki siyaset ahlaklıysa insanidir, insana hizmet eder. Ahlaktan soyutlanmış siyasetin insana ve topluma hizmet etmesi mümkün değildir. Seküler ahlak, temelsiz bina gibidir. Din ile siyaset arasına kalın duvarlar örenler, siyaseti ahlaktan mahrum bıraktıklarının farkına varmalıdır. Dini siyasetin emrine verenler de insanları dinden soğuttuklarını görmelidir. Bezm-i Elest’te verdiği sözü unutanlar, insanlara verdikleri sözü de unutmaya daha yatkındır.  Adaletin tesisini birinci önceliğimiz olarak belirleriz. Bu nedenle HÜDA PAR adaleti her meselede merkeze alır. İnsanımızın öncelikli ihtiyacı adalettir. Sadece milletimizin değil, bütün insanlığın talebidir adalet. Bunun için “Önce insan, öncelik adalet” diyen anlayışa yani HÜDA PAR’a ihtiyaç vardır. Adaletin zıddı zulümdür. Zulmün kalkması için, milletimizin huzuru için, memleketin selameti için HÜDA PAR’a, HÜDA PAR’ın anlayışına ihtiyaç vardır.

“SİYASETE ERDEM VE İTİBAR KAZANDIRMA HEDEFİMİZ DOĞRULTUSUNDA YOL ALDIK”

Belirttiğimiz ilkelerle çıktığımız yoldaki yürüyüşümüz on yılını geride bıraktı. Belki küçük ama emin ve sağlam adımlarla yürüyoruz.

10 yılda neler yaptık? Altı ay gibi kısa bir zamanda 41 ilde teşkilatlanma ve 1. Olağan Büyük Kongremizi gerçekleştirmek suretiyle seçimlere katılma yeterliliği elde ettik ve 2014 seçimlerine sadece birkaç ilde katılmamıza rağmen en fazla oy alan 8. Parti olduk. Seçime katılma yeterliliğimizi muhafaza ederek son yapılan 2018 genel seçimlerine 81 ilde aday göstermek suretiyle katıldık ve oylarımızı iki katından fazla artırdık. Böylece isimden ibaret bir tabela partisi olmadığımızı gösterdik.

Yalan söylemeden, iftira atmadan, siyasi rakiplerini karalamadan ve en önemlisi halkı aldatmadan siyaset yapılabileceğini gösterdik. Siyasete erdem ve itibar kazandırma hedefimiz doğrultusunda yol aldık. Siyasi getirisi yeterince olmadığı için herkesin unuttuğu veya sessiz kaldığı meseleleri ve mağduriyetleri gündeme getirdik. Ahlaki yozlaşmaya dur demek için, ETCEP gibi ifsat projelerinin parçası olan pek çok programın uygulanmasına engel olduk. Birleşmiş Milletlerin ve özellikle de Güvenlik Konseyi’nin mevcut yapısının sürdürülemez olduğu gerçeğini siyasetin gündemine 2012’de getirdik ve 2013’te BM Genel Kurulu’nda “Dünya beşten büyüktür” şeklinde bir slogana ve bir siyasi doktrine dönüştü.

“BAĞCIYI DÖVMEK YERİNE ÜZÜM YEMEK DERDİNDE OLDUK. BU TAVRIMIZ İLE GÜNDEME GETİRDİĞİMİZ PEK ÇOK MESELEDE HÜKÜMETE YOL GÖSTERDİK, ADIM ATMASINA VESİLE OLDUK”

Asgari ücret vergiden arındırılıncaya kadar on yıl boyunca sürekli bu hususu dile getirdik, nihayet bir yıl önce bu da gerçekleşti. Asgari ücretle ilgili ısrarlı bir talebimiz daha var ve o konuda da sonuç alıncaya kadar ısrarcı olmaya devam edeceğiz. Nedir o? Asgari ücretin tanımına işçinin bakmakla yükümlü olduğu ailesinin de dâhil edilmesi. Bağcıyı dövmek yerine üzüm yemek derdinde olduk. Bu tavrımız ile gündeme getirdiğimiz pek çok meselede hükümete yol gösterdik, adım atmasına vesile olduk. Mesela İstanbul Sözleşmesi ile ilgili uyarılarımız 9 yıl sonra da olsa makes buldu.

Ama ne yazık ki 6284 sayılı kanun başta olmak üzere bu sözleşmeyi uygulamak için çıkarılan kanunlar veya mevcut kanunlara eklenen maddeler yerli yerinde duruyor ve tahribatlarına devam ediyor. Biyolojik cinsiyetin yerine ikame etmeye çalıştıkları “Toplumsal cinsiyet” kanunlardaki, yönetmeliklerdeki yerini korumaya devam ediyor. Mesela bütün Televizyon kanalları kanunen toplumsal cinsiyet eşitliğine uygun bir yayın politikası belirlemek ve uygulamak zorunda.

“TESETTÜRE ANAYASAL GÜVENCE TALEBİMİZ DE İNŞAALLAH YERİNE GELECEK”

Hâlâ bütün sapıklıklar ve zina serbest ama genç yaşında evlendiği için mağduriyet yaşayanların sesi duyulmadı. Ailenin korunması ve tanımı ile ilgili anayasa değişikliği için hazırlıklar yapıldı ve meclise sunuldu. Keza tesettüre anayasal güvence talebimiz de inşaallah yerine gelecek.

İthalat ve inşaatla büyüme yerine yatırım, istihdam, üretim ve ihracatla büyümek ve cari açık ve borçlanma sorununu ortadan kaldırmak gerektiğini söyledik durduk. Bir yıldır bu büyüme modeli uygulanmaya çalışılıyor ama ne maalesef cari açık ile ilgili bir gelişme henüz yok.

Yeni anayasa yapımını herkesin gündeminden çıkardığı dönemlerde bile gündemde tuttuk ve cunta anayasasından kurtuluncaya kadar da vazgeçmeyeceğiz. Ülke kritik eşiklerden geçtiğinde milletten yana, halkın huzuru ve selametinden yana duruş ortaya koyduk, kaos taşeronlarına ve onların tetikçilerine meydanı bırakmadık. Her türlü çirkinlik ve çirkefliklere, iftira, hakaret ve hatta fiili saldırılara rağmen bizi kriminalize etme çabalarını boşa çıkardık. Fitnebazların planlarını akamete uğrattık”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme