enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5575
EURO
34,9339
ALTIN
2.440,45
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
30°C
Diyarbakır
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde villa inşaatında çalışan demir ustası Abdurrahman Ateş (43), iş makinesiyle taşınan inşaat demirlerinin üzerine düşmesi sonucu hayatını kaybetti. DİYARBAKIR GAZETE- Olay, öğle saatlerinde Kayapınar ilçesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi yakınlarındaki bir villa inşaatında meydana geldi. İsmi öğrenilmeyen operatörün iş makinesinin kovasıyla taşıdığı demirler, temel çalışmaları sırasında...
25.04.2024
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki metruk bir binadan yayılan kötü kokular çevreyi rahatsız ederken, çevre sakinleri, metruk binanın yıkılmasını ya da içindeki çöplerin toplatılmasını istedi. DİYARBAKIR GAZETE – Merkez Sur İlçesi Cami Kebir Mahallesi’ndeki yıllar önce terk edilen metruk bir binada biriken çöplerin sıcak havanın artması nedeniyle çevreye...
25.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı Veteriner İşleri ve Halk Sağlığı Şube Müdürlüğü İlaçlama Birimi ekipleri, sivrisinek, karasinek, yakarca, kene ve benzeri haşere popülasyonlarının insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bunlardan bulaşabilecek sıtma, tifo,...
25.04.2024
İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır Büyükşehir Belediyesindeki bayrak iddiasını incelemek üzere görevlendirilen mülkiye Başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. Müfettişler yarın Büyükşehir Belediyesinde inceleme yapacak. DİYARBAKIR GAZETE – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Meclis toplantısında bayrak asılmadığı iddiasıyla ilgili görevlendirilen mülkiye başmüfettişleri Diyarbakır’a geldi. İl...
25.04.2024

Yılmaz Vural’dan Türk futbolu ile ilgili olay açıklamalar!

Yılmaz Vural’dan Türk futbolu ile ilgili olay açıklamalar!
REKLAM ALANI

A Milli Futbol Takımı’ndaki oyuncuların büyük bölümünün Avrupa’da yetiştiğini ya da Avrupa liglerinde forma giydiğini belirten Teknik Direktör Yılmaz Vural, Türkiye’nin bu seviyeye gelebilmesi için öncelikle iyi antrenör yetiştirmek gerektiğini söyledi.

TRT Kurdi’de yayınlanan Dema Futbolê (Futbol Zamanı) programına açıklamalarda bulunan Vural, “Lise çağında 18 milyon gencimiz var. Ligimizdeki oyuncuların yarıdan fazlası yabancılardan oluşuyorsa bu bozuk düzeni sorgulamamız gerekir” dedi.

ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

TRT Kurdi’de yayınlanan Dema Futbolê (Futbol Zamanı) programına telefonla konuk olan Türk futbolunun önemli isimlerinden Yılmaz Vural, milli takımın başarısında en önemli etkenin oyuncuların Avrupa’da yetişerek ya da Avrupa’da oynayarak oranın disiplini ile yetişmesi olduğunu söyledi.

Devletin son yıllarda tesisleşme hamlesinde büyük bir başarıya imza atarak devasa tesisler ve statlar kazandırdığına işaret eden Vural, genç ve dinamik bir nüfusa sahip olan Türkiye’de sporcu yetişmemesinin en önemli nedeninin iyi antrenör yetişmemesi olduğunu söyledi.

“LİSANSI OLMAYANLARIN ÇALIŞMASI AYIPTIR”

Türk futbolu ile ilgili çarpıcı analizlerde bulunan Vural, “Milli takımdaki oyuncularımız ya Avrupa’da yetişen isimler ya da bizim ligimizde yetişip Avrupa liglerine transfer olan oyunculardır. Bunların taktik disiplini ve saha içindeki mantalitesine bakın her şeyi anlarsınız. Bizde yapamadıkları şeyleri sahada yapabiliyorlar. 36 yaşındaki Burak Yılmaz yeni yetişen futbolcu gibi neler yapıyor. Çağlar, dünyanın en iyi forvetlerine karşı nasıl başarılı oluyor. Bunun nedeni taktik disiplindir, doğru çalışma ve eğitimdir. Bizim ligimizde topun oyunda kalma süresi 60 dakikayı bulmaz. Ligimizde lisansı olmayan antrenörler çalışıyor. Bizde futbolu kim yönetiyor, doğrusu bunca yıldır futbolun içinde olduğum halde anlayamadım. Bozuk bir düzen var. Hepimiz bu düzenin parçası olmuşuz. Bu düzende antrenör, hakem, sporcu yetişmez.

“STAT VE TESİS YAPTIK, SPORCU YETİŞTİREMEDİK”

Avrupa ile aramızdaki fark, onlardaki eğitim ve taktik disiplin bizde yok. Her şeyden önce iyi antrenör yetiştirmeliyiz. Lisansı olmayan isimler antrenörlük yapıyorsa bu iş nasıl düzelecek?. Lise çağında 18 milyon gencimiz var. 4-5 milyon gencimiz üniversite düzeyinde ama ligimizdeki 600 oyuncunun yarısı yabancılar. 2.Lig ve 3.Lig’de yabancı izni olsaydı kulüplerimiz burada da yabancı oynatırdı. Devlet, son yıllarda inanılmaz statlar ve tesisler yaptı. Ülkenin her yerinde bu anlamda eserler var. Ama insan yetiştirmede sorunumuz var. Antrenörlerimizin bilgisinde sorun var. Üniversitelerimiz araştırma yapmıyor. Bu bozuk sistemi değiştirmeden kalıcı başarılara ulaşamayız. Bu kadar dinamik nesil ve genç yarın bunun hesabını hepimizden sorar.” dedi.

“CUMHURBAŞKANIMIZ FUTBOLU ÇOK SEVİYOR”

Ülke olarak futbolu çok sevdiklerini ancak uygulamada başarısız olduklarının altını çizen Vural, “Futbllu çok seven bir cumhurbaşkanımız var. Milli maçlardan sonra soyunma odasında futbolcularla olan telefon konuşmaları her şeyi gösteriyor. Halkımız da futbolla yatıp futbolla kalkıyor. Demek ki başarılı olmamız için yeterli neden var. Ama kalıcı başarılar konusunda eksik şeyler yapıyoruz. Ben yıllardır buna dikkat çekiyorum.” dedi.

“DİYARBAKIRSPOR’UN YENİDEN CANLANMASI DEĞERLİDİR”

Vural, daha önce görev yaptığı Diyarbakırspor’un yeniden ayağa kalkması konusunda da açıklamalarda bulundu. Vural, “Kuşkusuz tüm kulüplerimiz değerlidir. Şehir ve camia kulüplerinin başarılı olmasını önemsiyorum. Bunlardan biri Diyarbakırspor’dur. Diyarbakırspor’un yeniden sahneye dönmesi hem bölge hem ülke için anlamlıdır. Amedspor ve Diyarbekirspor inşallah üst lige çıkarlar. Her iki kulüpte de sevdiğim insanlar var. Diyarbakır’la ayrı bir gönül bağım var.” İfadelerini kullandı.

“3 BÜYÜKLER BİZİ UYGUN GÖRMÜYOR”

Vural, neden 3 büyük kulüpte görev yapmadığı ile ilgili de çarpıcı ifadeler kullandı. Vural, “Onlar daha çok kendi içlerinde yetişenlere görev veriyor. Bizi uygun görmüyorlar. Tüm meslektaşlarımız değerlidir ancak bu iş maalesef oralarda deneme tahtasına dönmüş. Yapacak bir şey yok.” dedi.

Vural, iki kez geçirdiği koronavirüs sürecinde ölümden döndüğünü de ifade ederek herkesi tedbirli olmaya davet etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Yılmaz Vural’dan Türk futbolu ile ilgili olay açıklamalar!

Yılmaz Vural’dan Türk futbolu ile ilgili olay açıklamalar!
REKLAM ALANI
29.03.2021
0
A+
A-
REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme