enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3818
EURO
34,6230
ALTIN
2.392,07
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
26°C
Diyarbakır
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
DİYARBAKIR HABERİ
DİSK Genel-İş Sendikası 2 Nolu şube başkanı Beçet Barut, yarın Batman’da yapılacak 1 Mayıs İşçi Bayramı mitingi için çağrıda bulunarak; “Yarın sabah halaylarla Batman’a hareket edeceğiz” dedi. DİYARBAKIR GAZETE– DİSK Genel-İş 2 Nolu Şube Başkanı Beçet Barut, 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle Batman ve Van’da düzenlenecek mitinglere çağrıda bulundu. Barut,...
30.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Devrim Demir ve Ahmet Türk ile Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Abdullah Zeydan’ı ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Devrim Demir ve Ahmet Türk ile Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Abdullah Zeydan, Diyarbakır...
30.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, DİSKİ Genel Müdürlüğü’nün değerlendirme toplantısına katıldı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon idaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü ve bağlı birimleri ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Meclis Sözcüleri Abdulselam İnceören ve Emine Akın...
30.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kendi tesislerinde zinya, petunya ve kadife türlerinde yetiştirdiği toplam 200 bin yazlık mevsimlik çiçeği kentin park, yeşil alan, kavşak ve refüjlerde değerlendirecek. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, kentin daha yeşil ve estetik bir görünüme kavuşmasını sağlamak amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Yazlık mevsimlik...
30.04.2024

‘Engeli memur ataması bir an önce yapılsın!’

‘Engeli memur ataması bir an önce yapılsın!’
REKLAM ALANI

Diyarbakır Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ömer Azkan, her yıl engelliler için yapılan memurluk sınavlarının ertelenmesini eleştirerek 2020’de engelli memur atamasının bir an önce yapılmasını istedi.

Engelsiz Bileşenler Federasyonu ve Diyarbakır İl Engelliler Meclisi, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) 1 Ekim’e ertelenmesi ve 2020’de engelli memur atamasının yapılmamasına ilişkin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi.

Açıklamayı yapan Diyarbakır Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ömer Azkan, 2 yılda bir yapılan EKPSS’nin koronavirüs nedeniyle 1 Ekim’e ertelendiğini hatırlatarak, ertelenen diğer sınavların yapıldığını ancak engellilerin sınavlarının 1 Ekim’e ertelendiğini belirtti. 2012’den günümüze kadar açılan kadrolarla ilgili verileri paylaşan Azkan, “Pandemi ve kotaların doluluğa yakın olması gerekçe gösterilerek 2020 yılında engelli memur istihdam edilmesi kabul edilemez. 2020 yılında da engelli memur atamasının yapılması için bir an önce adım atılmasını istiyoruz.” dedi.

‘ENGELLİLERİN ATANMAMASI DİKKAT ÇEKİCİDİR’

Azkan, EKPSS’den 80 üzeri puan alıp atanamayan binlerce engelli aday olduğunu, bunların arasında ön lisans ve lisans mezunları olan nitelikli çok sayıda engelli adayın olduğunu ve kura ile atama bekleyenlerin de sayısının oldukça fazla olduğunu bildiklerini dile getirdi.

Kamuya ait çok sayıda atamanın 2020’nin ilk 6 ayında yapıldığına dikkati çeken Azkan, “Sadece Sağlık Bakanlığı KPSS puanı ile farklı statülerde 50 bin personel almış ancak bunların arsından EKPSS puanı ile alım yapmamıştır. Gaziler şehit yakınları ve devlet korumasında yetişenler için 2020 yılında 3 bin atama yapılırken, istihdamda özel politika gerektiren engelliler için atama yapılmaması dikkat çekicidir.” ifadelerini kullandı.

‘ACİL ÖNLEMLERE İHTİYAÇ VARDIR’

Koronavirüs vaka sayısının artışı ve sonbahar aylarında yaşanacak durumun belirsizliğini koruduğuna işaret eden Azkan, “Pandemi nedeniyle özel sektörde çalışan çoğu engellinin ücretsiz izne ayrıldığı, pandemi devam ettiği sürece ve süreç bitiminde işsiz kalma olasılığı göz önünde bulundurulduğunda, engellilerin atamaları için farklı ve acil önlemlere ihtiyaç vardır.” diye konuştu.

Engellilerin sosyal yardımlara muhtaç olmadan, hak ettikleri atamayı beklediklerini dile getiren Azkan, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’nde verdiği taahhüdü hatırlatarak bu taahhüdün yerine getirilmesini istedi.

‘2020’DE ATAMA YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ’

Kamuda engelli kontenjanının önemli ölçüde dolmasından atamaların azaltılması yönünde bir kararın ortaya çıkması halinde bu durumun BM Engelli Hakları Sözleşmesine aykırı olacağını vurgulayan Azak, BM Sözleşmesi doğrultusunda şu taleplerinin yerine getirilmesini istedi:

“Engelli Hakları Sözleşmesi kapsamında devletin ‘engellileri kamuda istihdam etme’ taahhüdünü, kamudaki yüzde 3 ‘lük engelli kotasının artık ihtiyacı karşılamadığını ve istihdam edilemediklerinden birçok engelli bireyin muhtaç durumda hayatını idame ettirmek zorunda kaldığını, engelli lisana ve ön lisan mezunlarının mezun oldukları kadrolarda istihdam edilebilmeleri için özel çalışma yapılmasını, 2020 yılında Bakanlık, kurum ve kuruluşların KPSS puanı ile alım yaparken eş zamanlı olarak EKPSS puanı ile alım yapmalarını, 2020 EKPSS sonuçlarının açıklanması zaman alacağından bu olasılığın engelli personel atamalarının geçmesine neden olmamasını, atma bekleyen binlerce engelli bireyi daha fazla zor durumda bırakmamak için 2020 yıl içinde EKPSS puanı ve kurayla atama yapılmasını talep ediyoruz”.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme