enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4398
EURO
34,7333
ALTIN
2.440,94
BIST
9.926,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Açık
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
20°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır dahil 7 ilde düzenlenen ‘Mahzen-32’ operasyonlarında Hakkı Saral’ın elebaşılığını yaptığı suç örgütü çökertildiği açıklandı. DİYARBAKIR GAZETE– İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Bursa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Trabzon, Sakarya, Yalova ve Diyarbakır’da...
26.04.2024
Diyarbakır’da 93 çiftçiye, 127 ton sertifikalı çeltik tohumu desteği sağlanacak. DİYARBAKIR GAZETE– Vali Ali İhsan Su, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda, Diyarbakır’da her sektörde yatırımların hızla devam ettiğini ve en önemli sektörün de tarım olduğunu söyledi. Çiftçilere yönelik desteklerin her yıl artarak devam ettiğini belirten Su, şunları...
26.04.2024
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya başkanlığındaki kalabalık bir heyet, Diyarbakır merkez Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar Belediye eş başkanlarını ziyaret ederek, “Hayırlı olsun” dileklerinde bulundu. DİYARBAKIR GAZETE – Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, yönetim kurulu üyeleri, DTSO İş Kadınları Meclisi Başkanı Filiz Ekingen, TOBB İl...
26.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı. DİYARBAKIR GAZETE- Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, nüfus yoğunluğunun fazla olduğu Yenişehir ilçesindeki Ofis Semti’ndeki altgeçitte bakım, onarım ve temizlik çalışması yaptı. İlk etapta toz ve...
26.04.2024

Altaç: “Ülkenin temel problemlerin çözümünün tek adresi Gelecek Partisi’dir’

Altaç: “Ülkenin temel problemlerin çözümünün tek adresi Gelecek Partisi’dir’
REKLAM ALANI

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Av. Aydın Altaç, Parti olarak, Türkiye’deki bütün vatandaşların etnik kimlik ve dini inançlarına bakmadan eşit hizmet sunmak ve temel problemlerin çözümüne katkı sunacaklarının altını çizerek, “Bütün enerjimizi, Türkiye’deki huzur ve güven ortamının tesisi ve ekonomik anlamda kalkınması için harcayacağız” diye konuştu. Türkiye’de mevcut sorunların hiç birinin çözümsüz olmadığına işaret eden Altaç, “Yeter ki bizler çözüm idaresini ortaya koyabilelim. Çözümün argümanlarını sağlıklı kullanabilelim. Ve toplumun beklentileri doğrultusunda da o adımları atabilelim” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz gün Partisinin Bolu Abant’ta yapılan Kurucular Kurulu ve İl Başkanları toplantısına katıldıktan sonra Diyarbakır’a dönen Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Av. Aydın Altaç, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Partisinin İl Başkanlığı binasında partililerle ve kurucu yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Altaç, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“2 AYDA 37 İL BAŞKANI BELİRLENDİ”

2 aylık bir parti olduklarının hatırlatan Başkan Av. Altaç, “2 ay içerisinde hem parti yürütme organlarını hem biz parti politika izleme kurullarını ve yine partinin değişik illerinden bugüne kadar 37 İl başkanımızı belirledik. Önümüzdeki dönemlerde de yine teşkilatların yapılanmasında kurulmasında arkadaşlarımız çok ciddi bir efor sağlıyorlar. Siyasi partilerin temel organlarından daha doğrusu en önemli organlarından bir tanesi teşkilatları sağlam ve güçlü olan ve sahada vatandaşla diyalog kurabilen partiler her zaman başarılı olmuştur. Biz bunun bilincinde ve farkındayız. Sayın Genel Başkanımızın da bu konuyu çok önemsediğini biliyoruz” diye konuştu.

“YAKIN ZAMANDA TÜRKİYE GENELİNDE TEŞKİLATLANDIRMAYI TAMAMLAYACAĞIZ”

Gelecek Partisi Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, “Yakın zamanda Türkiye’nin 81 İlinde teşkilatlanacaklarına değinerek, “Çok gecikmeden 6. Ya da 7. Ayda Partimizin büyük kongresini inşallah gerçekleştireceğiz ve ondan sonra Türkiye’de yeni bir siyasi parti olarak biz Türk siyasetine ve Türkiye’de yaşayan 83 milyon vatandaşımıza hizmet etmek için bütün gayret ve enerjimizle inşallah ortaya koyacağız. Türkiye’de şuan itibariyle siyaset kurumunun ciddi manada toplum nezdinde itibar kaybettiğinin farkındayız, biliyoruz. Yani bu siyasette kullanılan dilden tutun, siyasete atfedilen suçlamalar ve değişik yolları da hepimiz biliyoruz. Gelecek Partisi olarak, Türkiye’de bütün vatandaşlarımıza etnik kimlik ve dini inançlarına bakmadan herkese hizmet sunmak ve Türkiye’deki temel problemlerin çözümüne katkı sunacağız. Türkiye’deki huzur ve güven ortamının tesisi ile ekonomik anlamda kalkınması için bütün enerjimizi harcayacağız” dedi.

“TÜRKİYE’DEKİ MEVCUT SORUNLARIN HİÇ BİRİ ÇÖZÜMSÜZ DEĞİLDİR”

Türkiye’de mevcut sorunların hiç birinin çözümsüz olmadığını ifade eden Altaç, “Yeter ki bizler çözüm idaresini ortaya koyabilelim. Çözümün argümanlarını sağlıklı kullanabilelim. Ve toplumun beklentileri doğrultusunda da o adımları atabilelim. Ehil ve liyakatli kadroları bulup siyaset kurumunda değerlendirmek lazım” şeklinde konuştu.

“TEVAZUYU ELDEN BIRAKMAYACAĞIZ”

Altaç, Gelecek Partisi olarak hiçbir zaman başka bir siyasi partinin tüzel kişiliği ya da siyasi partilerde görev yapan yöneticilerle ilgili kötü bir laf sarf etmeyeceklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Tevazuyu hiçbir zaman elden bırakmayacağız. Türkiye’nin böyle üstenci, ötekileştirici dili kullanmayacağız. Türkiye’de maalesef siyasi ortamda bu dil çok kullanılıyor. Ve böylelikle biz vatandaşımızı gereksiz yere geriyoruz. Bunu kullanmayacağız. Hani siyasi partinin ölü doğduğuna ya da öleceğine aziz millet karar verecek. Bir siyasi partinin İl Başkanı ya da yetkili organlarından sorumlu bir kişinin böyle bir yorum yapması bence yakışıksız ve Türkiye’deki mevcut siyasi kulvardaki sorunlara da çözüm getirmiyor. Ama buna hiç şekilde kabul etmek mümkün değildir.

VATANDAŞ BİZDEN EKONOMİK PROBLEMLERİ ÇÖZMEMİZİ BEKLİYOR

Vatandaş bizden, birbirimizle uğraşacağımıza, birbirimizi itham edeceğinize, ülkedeki ekonomik problemleri çözmemizi bekliyor. Geçen ay ile bu ayki faturaları karşılaştıran vatandaşların tek gündemi ekonomik. Türkiye’de çok büyük bir güvensizlik problemi var. Hem ekonomi de, sağlıkta, adalette ulaşımda her alanda büyük bir güvensizlik ortamı var. Vatandaş siyasetçilerden bu sorunları çözmeyi bekliyor. Biz bu sorunların çözümüne talibiz. Kimsenin fikri ve düşüncesi bizi ilgilendirmiyor. Bu memleketin genel anlamda sorunları bunlar.

“DİYARBAKIR’IN TEMEL PROBLEMLERİNİ ÇÖZMEYE TALİBİZ”

Bunun yanında biz İl Teşkilatı olarak, Diyarbakır’ın temel problemlerini çözmeye çalışacağız. Bizim amacımız siyasetçiler elbette ki en temel amacı iktidara gelmektir, ya da iktidarı bir şekilde iktidarın gücünü hizmet anlamda kullanmaktır. Siyasetin bu anlamdaki gücünü bir birimize karşı ötekileştirmede kullanmayalım. Siyasal anlamda Türkiye’de temel problemler var. Bizim bölgede 40 yıldır şiddet ve güvensizlik ortamı var. Gelecek partisi olarak, insan hakları ve özgürlükçü bir anlayış ile bu sorunların çözümüne hazırız”

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme