enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5767
EURO
35,0077
ALTIN
2.426,74
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Diyarbakır
Az Bulutlu
31°C
Diyarbakır
31°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
DİYARBAKIR HABERİ
Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu. DİYARBAKIR GAZETE– Diyarbakır’ın Bismil İlçesi’nde yaşayan 18 yaşındaki kadın kuaförü Hüseyin Karademir, Antalya’nın Alanya İlçesi’nde düzenlenen kadın saç-makyaj, türban tasarımı yarışmasında, makyaj da Türkiye üçüncüsü oldu....
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves’i ağırladı. DİYARBAKIR GAZETE- Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi David Naves ile İstanbul Konsolosluğu Kültür Müşaviri Recep Tuna, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun’u ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi hizmet binasında...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi’ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor. DİYARBAKIR GAZETE- Büyükşehir Belediyesi, Terkan Caddesi ve Kadya Caddesi arasında kalan Bırkleyn Caddesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Yapı Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi’nde yeni açılan...
24.04.2024
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak. DİYARBAKIR GAZETE- Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, kent merkezindeki 136 ana arter, meydan, şehirlerarası otobüs terminali, ilçe otogarı, özel ve kamu hastanelerinin acilleri ve bekleme yerlerinin temizliği için kampanya başlatacak. Oluşturulan üç ekip ile yürütülecek temizlik kampanyasına,...
24.04.2024

AMEDSpor’a yapılanlar karşılıksız kalmasın çağrısı!

AMEDSpor’a yapılanlar karşılıksız kalmasın çağrısı!
REKLAM ALANI

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu Amedspor’a yapılanların karşılıksız kalmaması çağrısı yaptı.

Diyarbakır Kent Koruma ve Dayanışma Platformu, Amedspor Şeyhmus Özer Tesisleri’nde açıklama yaptı. Açıklamaya iş insanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve milletvekilleri katıldı.

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, Amedspor kafilesine gece konakladıkları otelde başlayan saldırıların, sahada da devam ettiğini hatırlattı. Bursaspor taraftarının 1990’lı yıllarda faili meçhul cinayetlerle anılan paramiliter güçlerin fotoğrafını taşımasını kınayan Eren, “Kürt toplumunun hafızasında, bütün karanlığıyla yer edinen bu sembollerin bir futbol müsabakası esnasında sergilemesiyle verilmek istenen mesaj ve tehditle yaratılmak istenen korku atmosferinin farkındayız” dedi.

‘AMEDSPOR YALNIZ DEĞİLDİR’

Amedspor’un yalnız olmadığını belirten Eren, yaşananlara yetkililerinin tepkisiz kalmasını eleştirdi. Eren şunları söyledi: “Bu sebeple, öncelikle Spor Hukuku Açısından TFF’yi 05.03.2023 tarihinde oynanan müsabakada Bursaspor kulübü, futbolcuları, yetkilileri ve seyircisinin; sportmenliğe, oyun kurallarına ve TFF kararları ile talimatlarına ‘ağır biçimde’ aykırı davranışlar sergilemiş olmakla; Futbol Disiplin Talimatlarının gereğini yapmaya davet ediyoruz.”

BURSASPOR’A CEZA UYGULANMALI

Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren, Bursaspor oyuncu ve taraftarlarının futbola aykırı davranışları nedeniyle cezalandırılmasını istedi. Eren şöyle devam etti: “Bursaspor kulübünün hükmen mağlup sayılmasına, sportmenliğe, oyun kurallarına ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kararları ile talimatlarına aykırı davranan Bursaspor futbolcularının tespit edilerek resmi müsabakalara katılmaktan men edilmesine, Bursaspor kulübünün lig süresince bütün resmi müsabakalarını seyircisiz oynamasına, taşkınlık yapan, fiziki saldırıda bulunan, kesici delici aletleri stada sokan, suçu ve suçluyu öven pankartlar taşıyan, ırkçı ve nefret içerikli çirkin ve kötü tezahürat yapan bütün seyircilerin tespit edilerek bu seyirciler hakkında ömür boyu bütün müsabakalara giriş yasağı getirilmesine ve uygun görülen diğer disiplin cezalarının da uygulanmasına, karar verilmelidir.”

UEFA’YA BAŞVURU

Eren, Amedspor’un ırkçı ve ayrımcı davranışlar nedeniyle UEFA disiplin yönetmeliği uyarınca UEFA Etik ve Disiplin Kurulu’na başvuracağını ifade etti.

24 SAAT KULÜBÜN LOGOSU KALSIN

Eren, Amedspor’a gönül vermiş herkesi kulübün logosunu 24 saat süresince sosyal medya hesapları profil resimlerinde kullanmaya ve flamaları araç ve evlerine asmaya davet etti.

‘MAÇIN TEKRARI İLE İLGİLİ BAŞVURULARIMIZ OLACAK’

Açıklamanın ardından Amedspor Kulüp Başkanı Selahattin Yıldırım gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin ‘Maçın tekrarı ile ilgili başvurunuz olacak mı’? sorusuna Yıldırım şu yanıtı verdi, “Kulüp avukatlarımızla bu durumu değerlendireceğiz. Federasyonun ilgili maddeleri gereği başvuruları yapacağız. Sadece TFF’ye değil, UEFA ve FİFA’ya da başvuracağız” dedi.

‘TAKIMI SAHADAN ÇEKMEYİ DÜŞÜNMEDİK’

Bir gazetecinin ‘Takımın sahadan çekmeye neden düşünmediniz’ sorusuna ise Yıldırım, “Ülkede yaşanan deprem felaketi ile beraber bütün tribünlerde ‘Üşüme Diyarbakır, seninleyiz’ diye sloganlar atıldı. Birlik ve beraberliğin oluştuğu ortamda futboldan kopmak, takımı sahadan çekmek, bu çok zor bir karar olacaktı. Bu nedenle takımı sahadan çekmeyi düşünmedik” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Vbet para çekme